1204

Tzini

Ο δικός τους Ιούνης! (UPDATE)

Το νέο έτος λένε να μας φέρει ότι δεν μας έφερε το προηγούμενο. Κάπως έτσι την είδαν στην Αφρική και το έχουν πάρει πολύ σοβαρά! Μπήκε ο Γενάρης σε ρυθμούς CAF Champions League και Confederation Cup, έρχεται μεγάλη διακοπή των πρωταθλημάτων και διεξαγωγή του δικούς τους Copa Africa και στο ενδιάμεσο ανοιχτή μεταγραφική περίοδος. Έναν κανονικό Ιούνη δηλαδή όπως σε όλο τον κόσμο, τον μετέτρεψαν σε Γενάρη.

Και τι να τους πεις κανείς αφού δεν ενοχλούν κανένα!

Το 2021 μπήκε λοιπόν με Αφρικανική βδομάδα. Οι αγαπημένες μας πλέον Raja Casablanca, Wydad Casablanca, Berkane, Simba και πολλές ακόμα, καλούνται να αποδείξουν την ανωτερότητα τους και να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο για τους ομίλους. Δείχνοντας την ελάχιστη σοβαρότητα που απαιτείται θα προκριθούν δίχως προβλήματα αν και τα σκορ στα πρώτα παιχνίδια άφησαν ελπίδες στα αουτσάιντερ.

Στοιχηματικά ο προηγούμενος γύρος ήταν εξαιρετικός, αγοράζοντας πρώτοι απ’ όλους σε τρομερές τιμές που στη συνέχεια, κυριολεκτικά, διαλύθηκαν. Τιμές στο 2,50 και στο 3,00 να κλείνουν στο 1,20 και 1,30 δεν συναντάμε κάθε μέρα. Αυτή η μεταβολή για τις εταιρίες σημαίνει χασούρα πριν καν παιχτεί ο αγώνας! Και μπορεί οι αγώνες αυτοί να μην είναι δημοφιλείς και να μην έχουν καν όλοι μαζί τα έσοδα που θα φέρει ένας αγώνας της Μάντσεστερ, όμως καμία εταιρεία δεν θέλει να χάνει πριν καν παιχτεί ένας αγώνας.

Σε αυτή τη λογική βρίσκουμε τις τιμές αυτή τη βδομάδα. Τιμές του 1,10 και 1,50 ενώ θα έπρεπε να είναι στο 1,40 και 1,85 τουλάχιστον. (Την ίδια στιγμή μένει εκτός Champions League η Raja, η μόλις πριν 2 μήνες φιναλίστ!) Βέβαια θα μου πείτε ότι υπάρχει αξία στις κόντρες τους. Και όντως υπάρχει αλλά πως να κοντράρεις αυτές τι ομάδες;

Η κλήρωση των ομίλων την Παρασκευή θα έχει σχεδόν όλη την αφρόκρεμα της Αφρικής μιας και μας την έκανε η Raja.

Το μόνο εμπόδιο που θα έχει στο Confederation Cup θα είναι η Berkane! Αν φυσικά περάσει το εμπόδιο της Tevragh Zeina από τη Μαυριτανία.

Το ιδιαίτερο που θα έχει το Copa Africa που θα γίνει στο Καμερούν από τις 16/01 είναι ότι οι εθνικές θα αποτελούνται μόνο από γηγενείς ποδοσφαιριστές. Salah, Mane, Ziyech δεν θα δούμε, θα αρκεστούμε στους Malango, El Kaabi και Kahraba!

Εν αναμονή πιθανής έκτακτης είδησης τότε θα υπάρξει και κάποια πρόταση.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι οπότε τα λέμε στο chat!

UPDATE

Το διπλό της Mamelodi έπεσε στο 1,70 πλέον (1.80 είχε το DNB όταν δώθηκε) με την Cape Town να ακολουθεί στο 2,30. Ο λόγος που δεν παίχτηκαν και μονά δεν είναι άλλος απο τον COVID. Στην Ν. Αφρική πραγματοποιούνται τέστ στις ομάδες σχεδόν κάθε μέρα και πριν τους αγωνές, οπότε υπάρχει ένα ρισκό σε όλα τα σημεία αλλά με τα DNB είμαστε λίγο πιο ασφαλείς.

Στην Τυνησία σήμερα προέκυψαν άλλα 2 σημεία. Η εξαιρετική Metlaoui σε τιμές του 2,20 δεν γίνεται να μείνει αποντάριστη. Είναι σημείο του 1,70. Όπως και η Etoile Sahel, που πήρε μεγάλη πρόκριση μεσοβδόμαδα για το CAF Confederation Cup υπάρχει σε τιμές του 1,75-1,80. Την ημέρα του αγώνα δε θα ξεπερνά το 1,45. Θα μπορούσα να δώσω 7 κ 8 μονάδες στη Metlaoui, αλλά κάπως θέλω να χωρέσω και την Sahel.

Μικραίνω το ποντάρισμα στο μονό της Metlaoui και βάζω το υπόλοιπο στη δυάδα με την Sahel. Όποιος θέλει μπόρει να πάει και σε μονό στην Sahel στο 1,75-1,80.

UPDATE 2

Το Copa Africa ή πιο σωστά Africa Nations Championship των γηγενών Αφρικανών ξεκίνησε χθες! (Σας έχω και τελετή έναρξης να δείτε με τον πρωινό Κυριακάτικο καφέ! https://www.youtube.com/watch?v=0-i6k1qKpyE). Υπενθυμίζω ότι οι ομάδες που συμμετέχουν αποτελούνται από ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα της κάθε διαγωνιζόμενης χώρας. Η ιδιαιτερότητα αυτή κάνει τις ομάδες εντελώς απρόβλεπτες και ικανές για τα πάντα, μιας και τα ρόστερ τους κάθε φορά που συναντιούνται είναι διαφορετικά.

Η διοργανώτρια χώρα, το Καμερούν ξεκίνησε με το δεξί, όπως και το Μάλι με νίκες 1-0 απέναντι σε Ζιμπάμπουε και Μπουρκίνα Φάσο αντίστοιχα για τον πρώτο όμιλο. Σειρά παίρνει σήμερα ο δεύτερος όμιλος με πολύ ιδιαίτερες ομάδες. Η Λιβύη βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ο Νίγηρας είναι μια χώρα στη μέση της Σαχάρας, δίχως κάποια διάκριση σε τελική φάση.

Έχουν και αυτοί τα δικά τους προβλήματα να λύσουν όπως ο λιμός, η ξηρασία και οι επιθέσεις ακρίδων!

Στον ίδιο όμιλο θα βρούμε το Κονγκό και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (πρώην Ζαΐρ). Στην ουσία το Κονγκό είναι ένα μικρό αποσπασμένο κομμάτι του Ζαΐρ που προέκυψε με την έκβαση του Β΄ Πολέμου του Κονγκό το 2003.

Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι το μεταξύ τους ματς θα είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό παιχνίδι.

Στοιχηματικά θα πάμε χαλαρά προς το παρόν και έως ότου έχουμε μια καλύτερη εικόνα των ομάδων. Τα φιλικά και οι στόχοι των ομάδων είναι αρκετά αναξιόπιστα κριτήρια ώστε να κάνουμε κάποιο σοβαρό μπετ. Θα πάμε με μια δυάδα Λιβύη-Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό που περίμενα χαμηλότερα το κάθε σημείο ξεχωριστά.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini