2647

Billaras

Ο εγγλέζικος Γενάρης…

Μετά την Γουλβς και την Εξετερ, ήρθε η σειρά της Σάτον γιά να της υποκλιθούμε! Δεν έχετε παράπονο, ένα αρκούσε, του 5.50 ήταν, χαμός έγινε στον 4ο γύρο του FA CUP, πέφτανε τα φαβορί στο πηγάδι (και πως γλύτωσε και η Τότεναμ να σκάσει κι εκείνο το 20+ απόδοσης, μόνο ο..Ποκετίνο το ξέρει). Ολα καλά λοιπόν, αρχίζω και..εκτιμώ τον 4ο γύρο κυπέλλου περισσότερο από τον (περιβόητο) 3ο! Σήμερα όμως, είναι μιά καλή στιγμή να το εμβαθύνω λίγο παραπάνω.

Να σας βάλω στο μυαλό μου, στην φιλοσοφία μου, στα πατήματά μου. Ειδικά το νέο αίμα του site, οι παλιοί..τα ξέρουν, αλλά η επανάληψη δεν έκανε ποτέ κακό (γέλια). Εκατσα κι έκανα ένα μίνι απολογισμό της Αγγλίας γιά όλο τον Γενάρη, μήνας κατ'εξοχήν αγγλικός, αφού τα άλλα πρωταθλήματα είτε δεν παίζουν, είτε ξεκινάνε στα μέσα του μήνα και λίγα σημεία ακουμπάμε.

Εδώ θέλω να δώσετε προσοχή… Από 1η του μήνα λοιπόν, ως σήμερα που έχουμε 31η, έπαιξα 28 μεγάλα εγγλέζικα σημεία. Ο μέσος όρος αυτών των 28 αγώνων είναι 4.83 απόδοση. Στη διάθεσή σας να τα δείτε κι εσείς, αν πατήσετε στο Billaras στη στήλη, σας βγάζει στις παλαιότερες στήλες, στο αρχείο. Εγώ έχω το excel μου. Προσέξτε λοιπόν: 28 ματς, μέσος όρος 4.

83. Πόσα έπιασα; Τα 9. Ακούγεται μικρό; Το 1 στα 3 χοντρικά σας μοίαζει μικρό; Χα! Μα εδώ είναι όλο το ζουμί. Γι αυτό και λέω πάντα ότι μεγαλύτερη απάτη από το “τόσα στα τόσα” δεν υπάρχει. Εντελώς σκιτζίδικο και παραπλανητικό. Προσέξτε λοιπόν: Αν όλο το μήνα έπαιζα μονά όλα τα αγγλικά μου σημεία, με αυτό το μέσο όρο απόδοσης, με μιά μονάδα στο καθένα, flat bet (ισόποσα δηλαδή), οι επιστροφές μου θα ήταν 50.

75 μονάδες! Θα έπαιζα 28, θα έπαιρνα 50.75! Ευστόχησα σε ένα 3.40, σε ένα 3.10, σε ένα 4.20, σε ένα 8.00, σε ένα 3.30, σε ένα 7.50, σε ένα 11.00, σε ένα 4.75 και σε ένα 5.50. Θέλετε να τα κάνετε ευρώ; Δεκάευρω σε κάθε ματς θα σήμαινε 280 ευρώ ποντάρισμα, 501 ευρώ περίπου κέρδος. ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ τωρα; Ενα συμπέρασμα που εξάγεται άμεσα έχει να κάνει με τα μονά (και εδώ ανοίγω παρένθεση γιά να πω ότι εχω ήδη αποφασίσει να αλλάξω πολλά, πάρα πολλά από την επόμενη σαιζόν, να την κάνω απόλυτα επαγγελματικά και σε αγγλικά πρότυπα όλη τη στήλη, αλλά αυτά…εν καιρώ).

Ενα δεύτερο συμπέρασμα, αυτό που θέλω να καταλάβετε, να χωνέψετε, να κάνετε βίωμα, να κάνετε…ευαγγέλιο, είναι αυτο που αφορά εσάς. Η ΑΠΟΔΟΣΗ είναι το Α ΚΑΙ ΤΟ Ω. Χαίρι με μικρές αποδόσεις δεν είδε ποτέ κανείς στον αιώνα των αιώνων. Πόσο μαλλον με παρολί, ειδικά και δεν ξέρω τι. Ολος ο Γενάρης με έβγαλε με +22.7 μονάδες καθαρού κέρδους στην Αγγλία (υπολογισμένα με flat bet μιάς μονάδας), αν θέλετε να μιλήσουμε ακόμα πιό εξιδεικευμένα, το R.

O.I γιά την Αγγλία μου το μήνα Γενάρη (χωρίς τα αποψινά ματς βέβαια) ειναι 181,25%! Γιατί δεν το βλέπετε στην κάβα, είναι άλλο θέμα. Γιατί δεν είχα μόνο εγγλέζικα, γιατί δεν έπαιξα τα πάντα μονά (επανέρχομαι σε αυτό που έγραψα παραπάνω δηλαδή). Και φυσικά αυτό το τεράστιο ROI δεν είναι καθαρό δείγμα γιατί είναι από έναν μήνα. Λέει όμως κάτι πολύ σοβαρό, γι αυτο και σας το κάνω πενηνταράκια.

Και στην κάβα το βλέπετε εδώ που τα λέμε, αλλά το απλό μάτι θέλει…να δει ένα trixie ας πούμε γιά να το καταλάβει (και να ενθουσιαστεί). Πως το βλέπετε; Μα υπάρχει ανοδική πορεία, έστω και μικρή. Είχα φτάσει τις 3.250, είμαι στις 3.973 πλέον. Ροκανίζω διαφορά. Το trixie ή το yankee θέλει χημεία και να κάτσουν μαζί 2-3 εύστοχα (και λίγη τύχη, γιατί δεν ξεχνάω εκείνο το 5-5 της Τορκί ας πούμε που ήταν σημεί του 9.

00, ή δεν ξεχνάω πως χάθηκε το διπλό της Μπάρνετ το Σάββατο, δείτε εδώ στα στιγμιότυπα τι χάνουμε στο 95': https://www.youtube.com/watch?v=SAxWmZxpppg ). That's all. Τα μονά δεν θέλουν χημεία. Τα μονά όμως είναι ο απόλυτος καθρέφτης. Το ROI (Return Οn Ιnvestment)είναι ο καθρέφτης του παίκτη. Και η απόδοση το μοναδικό εργαλείο και όπλο σας. Ο δεύτερος καθρέφτης είναι η διαχείριση.

Επαιξα 723 μονάδες το ΣΚ, πήρα 808 πίσω, άρα κέρδος, ας είχα 4 στα 14 εύστοχα. Τα είπαμε γιά το… περιβόητο “τόσα στα τόσα”. Ολα τα άλλα είναι γιά λαική κατανάλωση και γιά τους άσχετους, τους κομπογιανίτες και δυστυχώς τη μάζα που τρέμει τον ίσκιο της. Αυτά ήθελα να γράψω ως σημερινό πρόλογο, κάθε λέξη ζουμί, ελπίζω να πιάσουν τόπο… Πάμε παρακάτω πλέον, στα φρέσκα.

Μέτρια πράγματα. Πολλα ματς και σημεία, ελάχιστα (μην πω κανένα) ξεχωρίζουν. Πχ προχθές έγραφα πως “ότι και να γίνει, Εξετερ παίζεις τυφλά”. Οπως το είχα γράψει και γιά τη Φλίτγουντ. Τώρα δεν έχει σημείο τέτοιο. Πολλά μεν, μέτρια δε. Μπορώ να συζητήσω και γιά την Ρέντινγκ (2.87), και γιά την Γουέστ Μπρομ (3.00) και γιά την Μπέρνλι (2.87), και γιά την Σουόνσι (3.

40) και γιά την Τσέλσι (2.90), και γιά την Μπάρνσλεϊ (2.80), και γιά την Γουένσντεϊ (2.60) και γιά ένα μη αγγλικό, τη Ναντ (3.50) και αύριο γιά την Γουέστ Χαμ (6.00). Ολα αυτά “κάτι” έχουν. Αλλά στα περισσότερα-τι λέγαμε παραπάνω;- η αξία είναι μικρή, αλλού έπεσαν οι αποδόσεις, αλλού εξ' αρχής άνοιξαν υποψιασμένες από τους μπουκ. Να κάνω ανάλυση ένα-ένα, δεν το κάνω.

“Αδειασα” γράφοντας τα απείρως σημαντικοτερα του προλόγου. Εξάλλου ειδήσεις υπάρχουν και εφημερίδα (εύχομαι να) είδατε. Στις λεπτομέρειες τα κρίνω, κανένα δεν με τρελλαίνει. Να μην το ψειρίσω… Ενα trixie με Γουένσντεϊ (2.60), Ναντ (3.50), Γουέστ Μπρομ (3.00). Εδώ η αξία είναι λίγο μεγαλύτερη, συν τις ειδήσεις (στο γαλλικό) και το κλίμα (στην Μίντλεσμπρο).

Οχι ότι δεν παίζονται και τα άλλα, απλώς θα τα ήθελα όλα ένα 0.30 γιά να ασχοληθώ (και το 0.30 ΔΕΝ είναι μικρό και αμελητέο ειδικά όταν πολλαπλασιάζεται). Και ένα μονό αύριο η Γουέστ Χαμ στο 6.00 και τέλος. Εδωσα “μάχη” το Σάββατο, χαμήλωσα μίζα την Κυριακή, νορμάλ και προς τα κάτω σήμερα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 29/1: 303 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 3.973 μονάδες. Ποντάρισμα 31/1-1/2: Trixie: Σέφιλντ Γουένσντεϊ. 2 (2.60)-Ναντ 2 (3.50)-Γουέστ Μπρομ 2 (3.00). Με 20 μονάδες η τριάδα, με 45 η κάθε δυάδα. Ολο μαζί 155 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Γουέστ Χαμ 1 (6.00) με 48 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 203 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.770 μονάδες. Αυτά είναι, καταννοητό παιχνίδι και στόχος. Θα τα πούμε και στο chat το βράδυ, νέα στήλη το Σάββατο, το γράφω….

πολλοστή φορά, όσα γράφτηκαν σήμερα όχι γιά τα ματς που “τρέχουν” αλλά γενικότερα, είναι απείρως σημαντικότερα. Στη φωτό, τιμής ένεκεν η …μεγάλη Σάττον (που θα υποδεχθεί την Αρσεναλ στους “16”)! Υ.Γ: Σκέφτηκα πολύ αν έπρεπε να “μολύνω” τη σημερινή στήλη με κάτι εκτός site. Ανα διαστήματα, το ξέρετε, όταν βλέπω κάτι στραβό το στηλιτεύω.

Δεν μπορώ να βλέπω “πουστίτσες” και ασχετοσύνες. Ειδικά “πουστίτσες”. Δεν είμαι ο…τιμητής και ο κριτής των πάντων προς Θεού. Και κρίνομαι κι εγώ όπως όλοι. Μέσα μου όμως έχω φιλότιμο, έχω θάρρος να παραδεχθώ, είμαι έντιμος άνθρωπος. Με τρελλαίνει όταν κάποιος είναι λαμόγιο. Κανονικό λαμόγιο. Και ζει κοροϊδεύοντας κόσμο.

Στην Ελλάδα πάντα ανθούσαν και οι μαϊντανοί και τα λαμόγια (γι αυτό φτάσαμε στον πάτο). Και δυστυχώς ανθούν ακόμα, όπως ανθούν και τα πρόβατα. Προ ημερών λοιπόν, προχθές Κυριακή, έπεσε στην αντιλήψή μου η…απολύτη κλεψιά. Κανονική κλεψιά, δεν υπερβάλλω. Ο δράστης γνωστός χρόνια γιά τα “τρύκ” του (γεμίζω σελίδες και με στοιχεία που έχω), αλλά τώρα… ξεπέρασε τον εαυτό του σε θράσος, ξεδιαντροπιά και ατιμία.

Εκεί που γράφει, έχει κάβα με τα μπετ και το stake του. Η μέρα (του) πήγαινε κατά διαόλου, οπότε τι έκανε; Σου λέει “ποσοι θα το πάρουν χαμπάρι μωρέ”; Οταν χάθηκαν τα πρώτα σημεία, πείραξε τα πονταρίσματα σε ένα-δύο σημεία που είχαν περάσει, προς τα πάνω φυσικά. Γιά να…μειώσει τη ζημιά. Εκανε και κάτι άλλο. Σε ματς που ακόμα έπαιζε, είχε ποντάρει την γηπεδούχο, ήταν 0-0 αλλά η φιλοξενούμενη έμεινε νωρίς με 10 παίκτες.

Σου λέει “εντάξει, θα έρθει ο άσος που θέλω”. Πείραξε και αυτό το ποντάρισμα, ανέβασε κι εδώ μονάδες! Ο Θεός όμως αγαπάει και τον νοικοκύρη. Το ματσάκι… 0-0. Κι εδώ το θράσος και η ανεντιμότητα χτυπάνε κόκκινα πλέον. Τα…ξαναπειράζει τα πονταρίσματα, του εν λόγω αγώνα, προς τα κάτω φυσικά αυτή τη φορά! Τον πήραν χαμπάρι βέβαια και του τα διόρθωσαν οι διαχειριστές , αλλά οκ, εγώ στέκομαι στην κουτοπονηρία, στην αστειότητα, στο θράσος που κυκλοφορεί μεταξύ μας.

Προσέξτε καλά λοιπόν τι και ποιόν διαβάζετε (στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται όλα τα στοιχεία, με print screen οι πειραγμένες κάβες αρχική-ανέβασμα μονάδων-κατεβασμα μονάδων). Δεν είναι να τα προσπερνάς αυτά, δεν είναι να γελάς με αυτά, είναι να κλαίς….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras