1848

Κώστας Ζαφείρης

Ο θάνατός σου η ζωή μου

Γεια χαρά… Εγώ φταίω. Κανείς άλλος. Τον έβαλα και φωτογραφία (σ.σ. τον Μάικ Τζέιμς), με την ελπίδα ότι θα κάνει την υπέρβαση. Ο Αρμάνι τον πληρώνει με πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ευρώ καθαρά το χρόνο για να κάνει την διαφορά σε ένα μεγάλο ματς. Κι αυτός τι έκανε; 1/8 σουτ, 6/8 βολές και 5 λάθη. Κόντρα σε μία «αδιάφορη» ομάδα που βγήκε στο παρκέ «μισή».

Όμως, είπαμε. Από τη μία ο Ομπράντοβιτς και από την άλλη ο Πιανιτζιάνι. Στο πιο κρίσιμο ματς της σεζόν, η ομάδα του δέχθηκε 104 πόντους. Ολα τα υπόλοιπα είναι περιττά. Εγώ φταίω…

Η ζωή συνεχίζεται, όμως, οπότε πάμε στα σημερινά.

Σε λίγες ώρες στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός (χωρίς Στρέλνιεκς, Σπανούλη) υποδέχεται την Ζαλγκίρις (εκτός ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ Γιανκούνας), σε ένα παιχνίδι ορισμός «ο θάνατός σου η ζωή μου».

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν το 2Χ2 στο φινάλε της κανονικής περιόδου (στην τελευταία στροφή φιλοξενούν την Νταρουσάφακα) για να δώσουν το παρών στα πλέι οφ, μία από τα ίδια «ψάχνουν» και οι Λιθουανοί (την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την Ρεάλ στην Μαδρίτη), οι οποίοι τα δύο τελευταία χρόνια μετρούν έξι νίκες σε εφτά αγώνες κόντρα στον Ολυμπιακό.

Δεν έχουμε να πούμε πολλά για την αποψινή αναμέτρηση. Η μπάλα θα είναι «βαριά», το άγχος μεγάλο και η λογική λέει ότι στην άμυνα θα πέσει ξύλο. Ανεβάζω το line και παίζω Under στους 158,5 π.

Μαζί βάζω και τον άσο του Κολοσσού (τρίτη και φαρμακερή) στο αυριανό παιχνίδι του στο Βενετόκλειο με τον Πανιώνιο στον τελικό παραμονής. Οι Ροδίτες θα βγουν στο παρκέ ενισχυμένοι με τον πρώην NBAer ΝτεΑντρε Λίγκινς (γκαρντ – πέρυσι συμπαίκτης του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μπακς με μικρό ρόλο – φέτος ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας καλούς αριθμούς στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA, στη G-League).

Ο Κολοσσός εκτός από τη νίκη θα ψάξει και το +9 προκειμένου να καλύψει την διαφορά με την οποία έχασε στο ματς του πρώτου γύρου στη Ν. Σμύρνη (88-80).

Αυτά για την ώρα και τα λέμε ξανά αύριο το μεσημέρι.

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης