1471

Editorials

Ο κόσμος “χανόταν”, οι άγγλοι “αρμένιζαν”….

Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε τι μέλλει γενέσθαι (τουλάχιστον στα χαρτιά και ως πλάνο) στο ευρωπαικό ποδόσφαιρο. Η UEFA συνεδριάζει με τηλεδιάσκεψη, το EURO καθορίζει τα πάντα, αν αυτό αναβληθεί όλα θα μπουν σε σειρά (θα ξεκινήσουν πχ μέσα Απρίλη και θα τελειώσουν μέσα-τέλη Ιούνη), αλλιώς μπάχαλο. Το επόμενο editorial αύριο, θα αναλύει την όποια απόφαση παρθεί.

Προς το παρόν, όλοι πλέον ζούμε τις μέρες του κορωνοϊού. Λέξεις όπως “καραντίνα”, “λουκέτο”, “πανδημία” και “λοκ ντάουν” (γιά τους αθλητικούς χώρους και διοργανώσεις) μπήκαν στην καθημερινότητά μας. Ζούμε πρωτόγνωρα δεδομένα, δεν ξέρουμε πως, πότε και αν θα τελειώσει όλο αυτό. Ας μείνουμε όμως στον αθλητικό-ποδοσφαιρικό τομέα…

Ολοι γνωρίζουμε ήδη ότι ελάχιστα παιχνίδια γίνονται αλλά οι άγγλοι (πάντα σε αθλητικό επίπεδο) ήταν…από άλλο ανέκδοτο ως και το Σάββατο.

Και λέω ως το Σάββατο, γιατί σήμερα αποφασίστηκε να διακοπούν και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Τι έγινε Παρασκευή-Σάββατο λοιπόν; Αναδημοσιεύω από την σημερινή Kingbet το άρθρο μου, με φωτό γιά να πάρετε και γεύση.

Ξεκινάμε από το Τσέλτεναμ (επάνω, φωτό από τις κερκίδες).

Πασίγνωστο παγκοσμίως γιά το ιπποδρομιακό φεστιβάλ του. Το οποίο έγινε κανονικά, τέλειωσε την Παρασκευή. Εχετε ιδεά τι χωρητικότητα έχει το Cheltenham Racecourse; Χωράει 67.500 θεατές, τέταρτο μεγαλύτερο ιπποδρόμιο στην Αγγλία μετά τα Epsom, Aitree και Ascot. Κάντε τώρα μαντεψιά, πόσοι μαζεύτηκαν προ πέντε ημερών; “Μόλις” 68,859! Παραπάνω από την επίσημη χωρητικότητα (υπάρχουν πολλοί κενοί χώροι “ορθίων”).

Πέρυσι είχαν προσέλευση 71.500. Πάει να πει ότι ουδείς ασχολήθηκε με τον κορωνοϊό. Δείτε την φωτογραφία απ’ τις εξέδρες, είναι της Παρασκευής, ο ένας πάνω στον άλλο.

Και τώρα πάμε στο ποδόσφαιρο. Μα αφού..δεν είχε ποδόσφαιρο; Λάθος. Η Νάσιοναλ Λιγκ έπαιξε , όπως και οι μικρότερες ακόμα κατηγορίες. Τα ερασιτεχνικά δηλαδή έπαιξαν κανονικά.

Η Νάσιοναλ Λιγκ είχε αντιδράσεις, έξι ματς αναβλήθηκαν, αλλά ακόμα έξι έγιναν κανονικά. Θέλετε να μαθετε τώρα τι κόσμο μάζεψαν; Και να κάνουμε και την σύγκριση με τα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια τους εντός; Η Φάιλντ μάζεψε 1668 ανθρώπους (είχε μαζέψει 1310 στο προηγούμενο, αύξηση 27%). Η Ντόβερ 1214 (αντί 1180, δηλαδή 3% πάνω). Η Χάλιφαξ 2.154 αντί 1995 (+8%).

Η Μειντενχεντ 1662 αντί 1296 (+28%). Η Σάτον 2126 αντί 1842 (+15%). Και μόνο η Νοτς Κάουντι είχε πτώση, αλλά μάζεψε παράλληλα και τους περισσότερους οπαδούς (4,942 αντί 5,074, δηλαδή -3%).

Είπατε κάτι; Γιά κάντε τις προσθέσεις, σε έξι ματς η…Νάσιοναλ Λιγκ μάζεψε 14.000 κόσμου! Και να πάμε ακόμα χαμηλότερα; Στη Northern Premier League (7η κατηγορία, τοπικό), ο αγώνας Σάουθ Σιλντς-FC Γιουναιτεντ στο Mariners Park (με επίσημη χωρητικότητα 3.

000) μάζεψε 3.274!! Δείτε επάνω την εικόνα από την (μοναδική) είσοδο. Είναι σοκαριστική.

Οπως σοκαριστικές ειναι οι εικόνες και από την 6η κατηγορία (κάτω δηλαδή από την Νάσιοναλ Λιγκ) είτε από το Μπράντφορντ Παρκ Αβενιου, έδρα της αντιστοιχης ομάδας (φωτό). Ή από το Τσάμπιονς Χιλ της Ντόλγουϊτς Χάμλετ που έπαιζε κι αυτή εντός το Σάββατο.

Δείτε τις φωτογραφίες. Η εικόνα είναι χίλιες λέξεις…

 

Παλαιότερα Editorials