4312

Billaras

Ο κύκλος πάντοτε κλείνει…

Τελικός λοιπόν. Ισπανία-Ιταλία. Αύριο βράδυ στο Κίεβο θα ξέρουμε τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης. Γιά τον δεύτερο ημιτλικό, το ματς Γερμανίας-Ιταλίας δεν έχω να γράψω πολλά, γιά μένα προείχε να…δω λίγη μπάλα (μετά την σούπα της Τετάρτης) και να πληρωθώ. Συνέβησαν και τα δύο, έστω και στο 92' η Γερμανία σκόραρε με πεναλτι, πήρα το g/g που ήταν το βασικό μου στοίχημα, πήρα και το over.

Θα ήταν…αμαρτία να μην πληρωθώ από καθαρή ατυχία. Είδαμε και μπάλα. Αναμενόμενο. Και η Ιταλία πέρασε πανάξια. Βέβαια, γιά να τα λέμε (και να τα βλέπουμε) όλα, έβαλαν λίγο το χεράκι τους και οι γερμανοί με τον Λεβ και…έβγαλαν τα ματάκια τους.Κατ' αρχάς, ήταν άτυχοι στην αρχή, εκεί που…πολιόρκησαν τον Μπουφόν και έχασαν τρία μαζεμένα.

Με ένα γερμανικό γκολ εκεί, ίσως να βλέπαμε άλλο ματς. Κατά δεύτερον (και βασικότερο), ο Λεβ…τα έκανε μαντάρα. Δεν περίμενα προσωπικά με τίποτα να (προσπαθήσει να) προσαρμοστεί στην Ιταλία. Οι γερμανοί αυτό το κάνουν σπάνια. Ο Λεβ το προσπάθησε. Και τα έκανε χάλια. Υπερφόρτωσε το κέντρο με τον Κροος αντί του Μίλερ, έπαιξε με τρεις κόφτες (Κεντίρα-Σβαϊνστάιγκερ-Κροος), υποτίθεται ότι δεξιά θα πήγαινε ο Εζιλ αλλά ο Εζίλ δεν πήγε ποτέ από εκεί.

Αποτέλεσμα; Μιά…κενή πλευρά. Και από εκεί που έπρεπε να επιτεθούν από τα άκρα δεν το έκαναν, και από εκεί έφαγαν και τα γκολ (στο πρώτο δείτε που έχει φτάσει ο αμαρκάριστος Κιελίνι, στο δευτερο από δεξιά στο κέντρο βγήκε η μπαλιά του αμαρκάριστου Μοντολίβο στον Μπαλοτέλι). Φυσικά, το έγραψα ήδη, αυτά είναι απλώς ανάλυση του αγώνα.

Με τίποτα δεν μειώνουν τον θρίαμβο της Ιταλίας, που…πανηγυρίστηκε έξαλλα και εδώ στην Ελλάδα. Και πάμε πλέον στον τελικό…. Το 1ο θέμα είναι τι….μπορεί να μαντέψουμε (γιατί περί μαντεψιάς θα πρόκειται) σε ότι αφορά στις 11αδες και στον τρόπο που θα κατεβούν στο τερέν Ισπανία και Ιταλία. Ερωτήματα..άφθονα. Γιά την Ισπανία, τα.

.γνωστά. Θα βάλει φορ κανονικό; Αν ναι, θα είναι ο….δεν υπάρχω Νεγκρέδο; Ή ο Τόρες; Ή θα…θυμηθεί ότι έχει και Γιορέντε στον πάγκο; Αν δεν βάλει φόρ, θα παίξει με…ντεμί φορ, δηλαδή Φάμπρεγκας; Ή μήπως…δεν θα βάλει καθόλου; Γιά την Ιταλία, το σύστημα είναι το ερωτηματικό. Στην πρεμιέρα του EURO γιά τον 3ο όμιλο, η Ιταλία στο 1-1 με την Ισπανία έπαιξε με 3-5-2.

Είχε μεταφερθεί ο Ντε Ρόσι πίσω. Μετά, δεν ξανάπαίξε έτσι. Ούτε στο ζόρικο τεστ με την Γερμανία. Προχθές ο Πραντέλι έπαιξε 4-4-2 με ρόμβο στα χαφ. Αλλά αυτό με τον Πίρλο να είναι η “πίσω μύτη” του ρόμβου και τον Μοντολίβο η “μπροστινή”, ίσως εμπεριέχει ρίσκο. Να χαθεί η μάχη του κέντρου που είναι και το…εργαστήρι των ισπανών.

Είναι ερωτηματικά που δεν μπορούν να απαντηθούν. Απλώς θα δούμε 11αδες αύριο το βράδυ στις 9 και θα καταλάβουμε. Το 2ο θέμα, είναι τι…έχουμε ήδη στα χέρια μας. Από πλευράς Ισπανίας έχουμε…βαρεμάρα. Η Ισπανία δεν έκανε κάτι διαφορετικό από το 2008 ή το 2010. Το ίδιο παίζει. Παίρνουμε μπάλα, έχουμε έλεγχο με πολλές, άπειρες, κοντινές μεταβιβάσεις.

Ετσι, αμυντικά τρώμε ελάχιστες φάσεις, επιθετικά….την κλωθογυρίζουμε ώσπου να βρούμε την τρύπα. Τι φταίει και φέτος…δεν αντέχεται αυτό; Γιά μένα, τα εξής: α) η απουσία Βίγια. Λείπει ο φορ που θα βγει και έξω, αλλά θα πατάει και περιοχή. Και θα σκοράρει με άνεση. β) η απουσία Πουγιόλ. Εδώ είναι διπλό το κακό. Και γιατί ο Πουγιόλ εμψύχωνε την ομάδα, την “παράσερνε” μπροστά και γιατί χωρίς αυτόν παίζει κέντρο άμυνας ο Ράμος και δεξιά ο Αρμπελόα.

Αποτέλεσμα; Η Ισπανία να μην απειλεί από τα άκρα δεξιά (αν δείτε, συνέχεια μπαίνει αλλαγή ο Νάβας, ακριβώς γι αυτό, γιά να πάει κάποιος δεξιά της επίθεσης και να αυξηθεί το πλάτος). Αν θες να το παίξεις Μπαρτσελόνα, πρέπει να έχεις και…Ντάνι Αλβες (που κάνει 30 κατεβασιές και μπούκες). Οχι Αρμπελόα εκεί. Και γ) η κούραση του Τσάβι. Ο Τσάβι είναι ο…κεντρικός σέρβερ.

Και δεν τραβάει. Προχθές βγήκε στο 65'! Φέτος έκανε συνολικά μέτρια σαιζόν, είδατε ότι το πλήρωσε και η Μπάρτσα αυτό. Στη σούμα: Οπως συνέχεια έπαιρνε τα ματς με 1-0 από το 2008, έτσι το κάνει και τώρα η Ισπανία. Εχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Αλλά γιά τους τρεις παραπάνω λόγους, έχει γίνει “αποκρουστική”, βαρετή, σε παίρνει ο ύπνος….

Οσο γιά την Ιταλία; Σαφώς έχει…Πίρλο. Βγάλτε τον Πίρλο από αυτή την ομάδα και θα έχετε μιά μετριότητα. Ή αν θέλετε, προσθέστε τον Πίρλο στην Ισπανία (που υστερεί σε εμπνεύσεις ελέω κακής χρονιάς του Τσάβι) και θα δείτε…ομορφιές! Εχει ομοιογένεια ελέω Γιούβε, έχει έναν κέρβερο στα δοκάρια, έχει ηθικό, έχει καλό προπονητή. Και έχει και πολλούς παίκτες στα χαφ που ξέρουν μπάλα.

Δεν είναι μόνο ο Πίρλο. Και ο Μοντολίβο και ο Ντιαμάντι και ο Τζιοβίνκο αν χρειαστεί, το…κατέχουν. Αποτέλεσμα; Εχει γλυκάνει το παιχνίδι της, έχει ομορφύνει, χάνοντας το πολύ 20% από την στιβαρότητά της (“τρώει” φάσεις η Ιταλία, κάποτε “έτρωγε” δύο και έκανε δύο και κέρδιζε, τώρα “τρώει” 5-6, αλλά…κάνει και 5-6). Τι άλλο έχουμε στο χέρι; Την…ιστορία.

Γιά μένα, η ζωή είναι ένας κύκλος. Ο κύκλος της Ισπανίας άνοιξε κόντρα στην Ιταλία. Ιούνιος 2008, Βιέννη, προημιτελικά EURO, 0-0 στα 90' και πρόκριση Ισπανίας στα πέναλτι. Σε ΕΚΕΙΝΟ το ματς, η Ισπανία “έστριψε”. Αλλαξε ο ρους της ιστορίας της. Από αιώνιοι losers έγιναν κορυφαίοι. Εκεί το πίστεψαν κι αυτοί κι εμείς. Αγιοποιήθηκε ο Κασίγιας, δεν ξανακοίταξαν ποτέ πίσω.

Τέσσερα χρόνια και τρεις μέρες μετά, αύριο, ο κύκλος αυτός ίσως κλείσει με τον ΙΔΙΟ τρόπο. Και τον ίδιο αντίπαλο. Μεταξύ τους η Ιταλία έχει να χάσει (σε 90λεπτο και σε επίσημο ματς) κάπου…90 χρόνια, ενώ η παράδοση λέει ότι ΠΟΤΕ μιά ομάδα δεν έχει κατακτήσει EURO- Mundial- EURO!! Το πάλεψε κάποτε η Γερμανία, αλλά απέτυχε. Αρα, ιστορικά και βάση παράδοσης, η Ιταλία σηκώνει την κούπα αύριο… Το τελευταίο που έχουμε στο χέρι, είναι οι…αποδόσεις.

Το καθαρά στοιχηματικό κομμάτι. Βάση όλων των παραπάνω, το πλέον προφανές δυνατο είναι το under. Αλλά στοίχημα=απόδοση. Και στο 1.35 του ΟΠΑΠ ή στο μάξιμουμ 1.45 έξω, πως στο καλό να παίξεις under; Πάμε στα ασόδια. Είναι προσεγμένες οι αποδόσεις κι εδώ. Δεν θα βρεις άσο πάνω από 2.25 γιά να το ρισκάρεις. Ούτε διπλό πάνω από 3.95 γιά να ρισκάρεις εδώ.

Δεν υπάρχουν εν ολίγοις παικτικές ευκαιρίες. Κι αυτές οι αποδόσεις είναι “ταβάνι”, στο ανταλλακτήριο. Οι κανονικές είναι χαμηλότερες. Πως βλέπω το ματς; Στο όριο. Πως αλλιώς Τα στοιχεία εκεί οδηγούν. Και τελικά, είτε με ένα γκολ στο…φτερό, είτε (πιό πιθανό) στην παράταση ή τα πέναλτι, να το σηκώνει η Ιταλία. Η παράδοση είναι μαζί της, το μομέντουμ επίσης μαζί της.

Και αυτό θα ποντάρω. Θα ποντάρω το Χ σε απόδοση 3.25. Θα ποντάρω τρία σκορ, το 0-0 (7.00) σίγουρα, το 1-1 (7.6) και το 0-1 (9.6). Και θα ποντάρω και κατάκτηση Ιταλίας σε παράταση (16.5) ή πέναλτι (11.5). Αυτά θα είναι τα βασικά μου μπετ. Γιά fun bets, ο Μπαλοτέλι να σκοράρει any time και η Ιταλία να κερδίσει δίνει 8.00, ο Ινιέστα να σκοράρει any time και η Ισπανία να φέρει ισοπαλία, δίνει 8.

50. Αυτά τα δύο μου κάνουν. Αυτά είναι. Ποντάρισμα 1/7: Ισπανία-Ιταλία Χ (3.25) Ισπανία-Ιταλία ακριβή σκορ: 0-0 (7.00), 1-1 (7.6), 0-1 (9.6). Ιταλία κατάκτηση στην παράταση (16.5). Ιταλία κατάκτηση στα πέναλτι (11.5). Fun bets: Μπαλοτέλι any time και νίκη Ιταλίας (8.00) Ινιέστα any time και ισοπαλία (8.5). Κλείσαμε. Γιατί έγραψα από σήμερα, ενώ το ματς είναι αύριο; Γιατί δεν έχω να περιμένω τίποτα.

Ολα τα στοιχεία τα είχα στα χέρια μου και τα ανέλυσα. Μόνο τις 11αδες και το σύστημα κάθε ομάδας δεν ξέρω. Που φυσικά και θα παίξει τεράστιο ρόλο. Αλλά και αύριο μεσημέρι θα τα ήξερα αυτά; Οχι. Μόνο αν έγραφα…μισή ώρα πριν τη σέντρα θα τα γνώριζα. Οπότε…από σήμερα όλα. Σύνοψη γιά το EURO και το….καλοκαίρι που έρχεται, θα γίνει την Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη το μεσημέρι.

Θα…πούμε πολλά και ενδιαφέροντα στο επόμενο κείμενο, που σας ενδιαφέρουν όλους. Οτι και να γίνει αύριο, προσωπικά στο EURO βγήκα χαμένος, έχασα τα 3/10 του κεφαλαίου που τζιράρισα. Κανένα πρόβλημα, κέρδη έδωσα πίσω, τα είπαμε αυτά. Η σαιζόν είναι 10μηνη, όχι ενός 25ημέρου. Δέχομαι να κερδίζω κάθε σαιζόν σερί και να δίνω κάτι πίσω σε κάθε EURO ή Mundial! Αλλά αυτά και άλλα πολλά, Δευτέρα βράδυ ή Τρίτη μεσημέρι, στο επόμενο κείμενο! Να δούμε καλή μπάλα αύριο, να κερδίσουμε κατιτίς, να το…πάρει και η Ιταλία (που θέλει το 95% των ελλήνων) και…καλό μήνα βέβαια! Ιούλιος αύριο.

Οι στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης είναι πλέον μιά ανάσα….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras