1899

Κώστας Ζαφείρης

Ο μαγικός αριθμός “6”

Γεια χαρά… Σε δύο ώρες και κάτι στο παγωμένο Καζάν, θα γίνει το τζάμπολ στον τελικό για την πρώτη θέση του 8ου ομίλου του Γιούροκαπ ανάμεσα στην «ελληνική» Ούνικς και την Ανδόρρα. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του TOP-16 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τους Ρώσους να ψάχνουν τη νίκη με +6 και πάνω, ενώ στους Ισπανούς κάνει η νίκη ή ήττα μέχρι 5 πόντους.

Όλα αυτά για το πλεονέκτημα έδρας στην επόμενη φάση (προημιτελικά). Με λίγα λόγια δεν είναι «μικρό» αυτό που διακυβεύεται το απόγευμα στο Καζάν.

Το έγραψα και την προηγούμενη εβδομάδα. Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη έχει «φτιαχτεί» για να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου, με την κατάκτηση του Γιούροκαπ να είναι ο βασικός της στόχος την φετινή σεζόν.

Βλέπετε, όποια ομάδα σηκώσει την κούπα την επόμενη χρονιά θα παίξει στην Ευρωλίγκα. Τεράστια υπόθεση! Στην αντίπερα όχθη, η Ανδόρρα του Ιμπον Ναβάρο τα πηγαίνει καλύτερα από ότι θα περίμενε και ο πιο φανατικός οπαδός της. Αήττητη στο TOP-16 (5-0, ενώ το ρεκόρ της Ούνικς είναι 4-1), μια χαρά πορεία κάνει και στην σούπερ ανταγωνιστική ACB (ρεκόρ 10-9, 9η στον βαθμολογικό πίνακα, προέρχεται από τέσσερις διαδοχικές νίκες).

Μάλιστα, στα τελευταία 11 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 10 νίκες.

Πάμε στο δια ταύτα γιατί η ώρα έχει περάσει και στις 6 θα γίνει το τζάμπολ. Πολύ σημαντικός αγώνας, με το πλεονέκτημα έδρας να είναι το «κλειδί» για την επίτευξη του στόχου… Δεν το έχω κρύψει από την αρχή της σεζόν ότι μου αρέσει πολύ η εικόνα της Ούνικς του Πρίφτη, με τον Ελληνα κόουτς να βάζει την σφραγίδα του στη ρωσική ομάδα και να απολαμβάνει την στήριξη φιλάθλων, διοίκησης και παικτών.

Σούπερ πορεία κάνει μέχρι τώρα η Ανδόρρα, όμως σήμερα θα αντιμετωπίσει έναν αντίπαλο που θα μπει λυσσασμένος στο «σπίτι» του. Σίγουρα είναι από τα παιχνίδια που η μπίλια μπορεί να καθίσει οπουδήποτε, όμως τώρα στα κρίσιμα δεν θα «εγκαταλείψω» την Ούνικς…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης