872

Skotostrious

Ο μεγάλος φετινός στόχος…

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο! Καθώς πλησιάζουμε στα εορταστικά φεστιβάλ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αυξάνονται σιγά σιγά και οι δυνατές ημερίδες στα διάφορα ιπποδρόμια Αγγλίας και Ιρλανδίας. Ετσι και σήμερα έχουμε πολύ δυνατές κούρσες στους στίβους του Aintree και Sandown άλλα και στην άλλη πλευρά του καναλιού του Αγίου Γεωργίου στο Navan.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε τι επιλογές έχουμε από το σημερινό κουπόνι.

Ξεκινάμε από την δεύτερη κούρσα στο πρόγραμμα του Aintree, ένα handicap σε απόσταση 3 miles 1 furlong (σχεδόν 5 χιλιόμετρα) και την προτίμηση μας έχει ο LANDOFSMILES στην επιστροφή του στα χαμηλά εμπόδια/hurdles. Δείχνει αναγεννημένος το 2021 στους φράκτες/fences καθώς έχει σκοράρει ήδη 4 φορές και σήμερα επιστρέφει στα χαμηλότερα εμπόδια πιό πολύ για να πάρει αγώνες στα πόδια του ενόψει των επόμενων σημαντικών ιπποδρομιών που στοχεύει.

Σε αυτή του την επιστροφή έχει σύμμαχο τα πολύ χαμηλότερα βάρη που φέρει για το συγκεκριμένο τύπο κουρσών κάτι που το κάνει ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον ανταγωνισμό καθώς και το έδαφος που είναι πολύ κοντά σε αυτό που αρέσκεται να αγωνίζεται.

Συνεχίζουμε την περιήγηση μας και μεταφερόμαστε στο ιπποδρόμιο του Chepstow, όπου πραγματοποιείται μια προκριματική κούρσα για το Welsh Grand National και ανάμεσα στις αρκετά ενδιαφέρουσες συμμετοχές θα στηρίξουμε τον RUN TO MILAN στην προσπάθεια του να συνεχίσει και φέτος τις καλές επιδόσεις με τις οποίες έκλεισε την περσινή σεζόν.

Εχει σχετικά λίγα μίλια στα πόδια του για εννιαετής και ίσως να βρίσκεται στην κορύφωση της καριέρας του όπως έδειξαν και η νίκη με την οποία έκλεισε την αγωνιστική χρονιά άλλα και την πολύ καλή και ενθαρρυντική τρίτη θέση στο ντεμπούτο του για την φετινή καμπάνια τρέχοντας μάλιστα στην ίδια απόσταση και ιπποδρόμιο με σήμερα. Θα φέρει 5 lbs ποινής στα βάρη για τις τελευταίες του επιτυχίες άλλα δείχνει σε αρκετά ικανοποιητική κατάσταση να είναι και σήμερα άκρως ανταγωνιστικός.

Κλείνουμε τη σημερινή μας βόλτα στα ιπποδρόμια με μια τελευταία στάση πάλι στο Aintree και στην προτελευταία κούρσα του προγράμματος θα ποντάρουμε τον τακτικό επισκέπτη της και ένα από τα δημοφιλέστερα άλογα που αγωνίζονται στο συγκεκριμένο στίβο, VIEUX LION ROUGE στην προσπάθεια του να πετύχει ένα ιστορικό χάτ τρικ στην ιστορική αυτή ιπποδρομία.

Εχει αγωνιστεί συνολικά 5 φορές στην κούρσα αυτή έχοντας καταγράψει 2 νίκες, το 2016 και πέρσι και μια δεύτερη θέση το 2019, δείχνοντας ιδιαίτερες ικανότητες στους πολύ ιδιαίτερους και απαιτητικούς φράκτες της διαδρομής που διεξάγεται και το ετήσιο Grand National. Η περσινή του επιτυχία ήρθε με εμφατικό τρόπο καθώς σκόραρε με διαφορά 24 μηκών από τον δεύτερο.

Εδειξε σε καλή κατάσταση στην επιστροφή του για φέτος παρά την έβδομη θέση σε κούρσα handicap στο Chepstow, μια ιπποδρομία που ο εκπαιδευτής του χρησιμοποίησε για προετοιμασία ενόψει της μεγάλης σημερινής του προσπάθειας. Το γεγονός ότι θα αγωνιστεί με 5 lbs περισσότερο βάρος απ’ ότι πέρσι δεν φαίνεται να είναι μεγάλο εμπόδιο στον σημερινό αγώνα καθώς πολύ πιθανά έχει την κούρσα αυτή ως κύριο στόχο για τη φετινή σεζόν.

Συνοπτικά

Σάββατο 04/12 13:45 Aintree Unibet ‘You’re On’ Novices’ Handicap Hurdle : LANDOFSMILES (6,00).

Σάββατο 04/12 15:22 Chepstow Coral Welsh Grand National Trial Handicap Chase : RUN TO MILAN (7,50).

Σάββατο 04/12 16:40 Aintree Unibet Becher Handicap Chase : VIEUX LION ROUGE (10,00).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious