1189

Κώστας Ζαφείρης

Ο “μισός” Ολυμπιακός – update

Γεια χαρά σε όλους.

Αύριο, Πέμπτη, μπαίνουμε στην 21η στροφή της κανονικής περιόδου της Euroleague και όπως είπε κι ο Μπαρτζώκας μετά το διπλό του Ολυμπιακού στο «Αστρομπάλ», ότι κάνουν οι 18 ομάδες από εδώ και στο εξής θα μετράει επί δύο.

Ματσάρα και… μακριά στην Αγία Πετρούπολη (ο λόγος ότι υπάρχουν σημαντικοί παίκτες αμφίβολοι στην Εφές, η οποία πάντως δείχνει σιγά σιγά να βάζει το νερό στ’ αυλάκι).

Μία από τα ίδια στο Τελ Αβίβ (ξανά με απουσίες η Ρεάλ, όμως προέρχεται από ήττα εκτός προγράμματος από τον Αστέρα και σ’ αυτή την περίπτωση ποτέ δεν την κοντράρω στο επόμενο).

Στο Βιλερμπάν – Βαλένθια βλέπω διπλό παρά την διαφαινόμενη απουσία του αρχηγού/ηγέτη των «νυχτερίδων» Ντούμπλεβιτς (έχει ταλαιπωρηθεί από τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες), αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν τρελαίνομαι και γι’ αυτό δεν το βάζω στο πινακάκι, ενώ στο Μιλάνο δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπλέξουμε (ίσως πήγαινα με ένα καλό χάντικαπ των Βαυαρών, όμως δίνεται αμφίβολος ο Μπάλντγουιν με πρόβλημα στο χέρι).

Στο ΤΣΣΚΑ – Φενέρ, μικρός ο άσος. Οι Ρώσοι έχουν σημαντικά ερωτηματικά (Τζέιμς, Χάκετ, Κλάιμπερν), την ίδια ώρα που οι Τούρκοι συνεχίζουν να γεμίζουν με ποιότητα το ρόστερ τους. Τελευταίο απόκτημα ο τίμιος ρολίστας σέντερ από το NBA, Κάιλ Ο’ Κουίν (έπαιζε στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετμπολ του πλανήτη από το 2012 μετρώντας κατά μέσο όρο 5.

4 π., 4.6 ριμπ., 1.4 ασίστ και 1 κόψιμο σε 14 λεπτά συμμετοχής).

Ο Ερυθρός Αστέρας όλα δείχνουν ότι θα έχει επιστροφές (η σημαντικότερη αυτή του αρχισκόρερ Λόιντ που έχει χάσει αρκετά ματς λόγω του ιού), αλλά το βλέπω δύσκολο μετά την Ρεάλ να βάζει κάτω και την Μπαρτσελόνα (επέστρεψαν στις προπονήσεις Μίροτιτς και Ντέιβις).

Η Αλμπα ταξίδεψε για την Βιτόρια έχοντας στο αεροπλάνο Ρενέσες, Σίβα, Ερικσον και Σίκμα, οπότε μπορεί να χαρακτηριστεί ως αστείο το 1,25 της Μπασκόνια κι ας νικήσει 30 πόντους.

Τι παίζουμε; κράτησα το +12,5 της Κίμκι στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναϊκό (ξανά εκτός ο Παπαπέτρου με πρόβλημα στο γόνατο) που εδώ και λίγες μέρες έχει στον πάγκο της ως πρώτο προπονητή τον Ρώσο Αντρέι Μάλτσεφ. Είπαμε κολλητός της ιδιοκτησίας ο Ρίμας Κουρτινάιτις και παιχταράς όταν έπαιζε μπάσκετμπολ, όμως δεν γίνεται με τόσο μεγάλο μπάτζετ και με τους παίκτες που είχε στη διάθεσή του να παρουσιάζει αυτή την αποκρουστική εικόνα.

Η Κίμκι στη φετινή Ευρωλίγκα συνήθως παίζει για ένα ημίχρονο και μετά τα κάνει μαντάρα, έχω την αίσθηση ότι αύριο θα είναι λίγο πιο σοβαρή για περισσότερα λεπτά. Θα δούμε.

Στο Κάουνας, ο κακός δαίμονας του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, η Ζαλγκίρις περιμένει ξεκούραστη τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι το βράδυ της Τρίτης «μάτωσαν» για να φύγουν νικητές από το «Αστρομπάλ».

Ο παιχταράς και αναμφισβήτητος ηγέτης Σλούκας είναι ο «μισός» Ολυμπιακός (και λίγα λέω). Αν ο Αυστριακός κόουτς των Λιθουανών Μάρτιν Σίλερ (φωτό) βρει τον τρόπο να τον περιορίσει (σε έναν βαθμό) τότε η Ζαλγκίρις θα έχει κάνει αποφασιστικό βήμα για το ροζ φύλλο. Ούτως ή άλλως μιλάμε για ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο τεστ για τους ερυθρόλευκους.

Αν προκύψει κάτι ενδιαφέρον από τα ειδικά των παικτών για τα ματς του διημέρου της Euroleague (όταν βγουν τα line από τις εταιρίες…), θα γίνει update.

Καλό βράδυ.

«Εσκασαν» νεότερα από το ιατρικό δελτίο για το ματς στο ΟΑΚΑ. Εκτός από τον Παπαπέτρου, νοκ άουτ για τον Παναθηναϊκό τέθηκε και ο Παπαγιάννης (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο), ενώ η Κίμκι θα έρθει τελικά στην Αθήνα αυθημερόν λόγω προβλήματος στις πτήσεις από τη Μόσχα στην Ελλάδα.

Δεν θα ταξιδέψουν οι βασικοί Σβεντ, Μπούκερ, Τίμα και ο ρολίστας Βιάλτσεφ!
Ο άσος υποχώρησε, το +12,5 της Κίμκι ανέβηκε. Αν και τα νέα δεν είναι καλά για το παιχνίδι μου, διατηρώ το ποντάρισμα.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης