1004

Skotostrious

Ο νικητής τα παίρνει όλα…

Καλημέρα σε όλες και όλους. Συνεχίζουμε χωρίς ανάσα καθώς βρισκόμαστε στην μέση των δύο σπουδαίων φεστιβάλ σε Goodwood και Galway οπότε χωρίς καθυστέρηση ας δούμε τι επιλογές έχουμε από το σημερινό πρόγραμμα.

Ξεκινάμε από τη δεύτερη κούρσα στην ημερίδα που γίνεται στο Goodwood, ένα σπριντ για διετείς και θα στηρίξουμε τον EBRON RIVER στην προσπάθεια του να επανέλθει στις νίκες στο υψηλό επίπεδο.

Kαι οι δύο νίκες του μέχρι τώρα έχουν έρθει στην απόσταση των 6 furlong (1,200 μέτρα) και σε μαλακό έδαφος όπως αναμένεται να είναι και σήμερα. Στις τελευταίες του εξόδους σε κούρσες Group με ισχυρότερο ανταγωνισμό σε σχέση με σήμερα είχε πολύ καλές επιδόσεις χάνοντας οριακά ένα καλύτερο πλασάρισμα όταν ο αναβάτης έχασε λίγο τον έλεγχο στο τελευταίο furlong.

Εκπροσωπεί στάβλο σε πολύ καλή κατάσταση με 30% νικών τις τελευταίες εβδομάδες όπως και ο τζόκεϋ δείχνει να είναι σε τοπ φόρμα με εξίσου υψηλό ποσοστό.

Συνεχίζουμε με μια επιλογή από την επόμενη κούρσα του προγράμματος και θα στηρίξουμε τον WORDWORTH, εκπρόσωπο του Aidan O’Brien στην δική του προσπάθεια να επανέλθει στην κορυφή του βάθρου.

Εχει μια ομολογουμένως αξιόλογη πορεία φέτος, με πολύ καλά πλασαρίσματα στο Royal Ascot το Ιρλανδέζικο ντέρμπυ και το γκραν πρι του Παρισιού. Θα αγωνιστεί σε λίγο χαμηλότερο επίπεδο σήμερα και καθώς έχει δείξει μια αξιοσημείωτη σταθερότητα σε όλες του τις κούρσες τη φετινή σεζόν, έχει την στήριξη μας.

Κλείνουμε τις επιλογές μας από το Goodwood με μία από την τελευταία κούρσα, ένα ακόμα χάντικαπ σπρίντ για διετείς στη μινιμουμ απόσταση των 5 furlongs και πιστεύω πως αξίζει να δώσουμε μια ευκαιρία ακόμα στον FANTASY MASTER (each-way) να δείξει το ταλέντο του.

Είχε την καλύτερη επίδοση της καριέρας του στο φεστιβάλ του Royal Ascot όταν κλείστηκε στο τέλος της κούρσας και παρόλα αυτά κατάφερε να βγει τρίτος με πολύ δυνατό φινις. Στην επόμενη έξοδό του ανέβηκε στην απόσταση των 7 furlong (1,400 μέτρα) κάτι που τον δυσκόλεψε και δικαιολογημένα δεν απέδωσε όπως πρέπει. Επιστρέφει σήμερα στην κανονική του απόσταση και καθώς αγωνίζεται στα χαμηλά βάρη της κατηγορίας, αναμένεται να πρωταγωνιστήσει.

Κλείνουμε τις σημερινές προτάσεις με μια επιλογή από το ιρλανδέζικο φεστιβάλ στο Galway και στην σημαντικότερη κούρσα της ημερίδας, μια Grade 1 ιπποδρομία στα χαμηλά εμπόδια (hurdles) θα στηρίξουμε τον WINNER TAKES ITALL στην προσπάθεια του για ένα γρήγορο νταμπλ νικών. Σκόραρε εμφατικά και με χαρακτηριστική άνεση πριν σχεδόν ένα μήνα και έρχεται σήμερα στο ντεμπούτο του στα χαντικαπ να αγωνιστεί με μια ποινή στα βάρη που θεωρείται αρκετά επιεικής.

Για το συγκεκριμένο αγώνα θεωρείται πως φέρει βάρη κατηγορίας “φτερού” πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα επίφοβο για τον ανταγωνισμό. Με αυτή την κούρσα στα πόδια του και με δεδομένο ότι στην περσινή του καμπάνια είχε μερικές πολύ καλές κούρσες και 2 νίκες απέναντι σε ισχυρό ανταγωνισμό αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και σήμερα.

Σε αρκετά καλή φόρμα ο στάβλος με ποσοστό 20% νικών τις τελευταίες εβδομάδες.

Συνοπτικά

Πέμπτη 29/07 16:25 Glorious Goodwood Unibet Richmond Stakes : EBRO RIVER (5,00)

Πέμπτη 29/07 17:00 Glorious Goodwood John Pearce Racing Gordon Stakes : WORDSWORTH (4,33)

Πέμπτη 29/07 19:20 Glorious Goodwood World Pool Handicap : FANTASY MASTER (12,00 4 θέσεις each-way)

Πέμπτη 29/07 20:15 Galway Guinness Galway Hurdle Handicap : WINNER TAKES ITALL (8,00)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες στο Goodwood βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 019, αρ : 4 / κωδ : 021 , αρ : 8 / κωδ : 027 , αρ : 14).

Το αμοιβαίο στοίχημα του ΟΠΑΠ πληρώνει μόνο 3 θέσεις πλασέ.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious