4012

Billaras

Ο στόχος έχει επιτευχθεί!

Περάσαμε καλά την Κυριακή σε όλα τα επίπεδα, πάντα τέτοια! Μιά ελληνική ομάδα σήκωσε την κούπα της Ευρώπης στο μπάσκετ (με ματσάρα, τρομερή ανατροπή, άξιος Ολυμπιακέ), κερδίσαμε και στο κουμάρι. Και γιά να είμαστε ακριβείς, δεν κερδίσαμε απλώς! Θριαμβεύσαμε (γέλια). Σαν τον Ολυμπιακό ένα πράμα, κάναμε ανατροπή την κρίσιμη στιγμή! Τι άλλο να ζητήσω; Γιά να…σοβαρευτούμε όμως: Η μεγάλη νίκη της Κυριακής (δεκαπλασιασμός της μίζας), δεν ήταν προϊόν απλώς μιάς “καλής μέρας”.

Το γράψατε κι εσείς, οι περισσότεροι, στα σχόλια σας. Ηταν προϊόν υπομονής, καρτερίας, καθαρού μυαλού και μηδενικής απόκλισης από τον τρόπο παιχνιδιού. Ολη τη σαιζόν θα την “ακτινογραφήσουμε” όταν έρθει η ώρα. Σε καμιά 20αριά μέρες. Ως τότε, απλώς θυμηθείτε τι λέω όλη τη σαιζόν, τι έλεγα πέρυσι, πρόπερσι, τι λέω μιά….ντουζίνα χρόνια γεμάτα! Και τώρα μαστρό-μπουκ, την ξέρεις την ιστορία! Same old story! Στο 89' στο έβαλα το γκολάκι.

Και….ίσως σου βάλω άλλο ένα στα χασομέρια. Και να μην στο βάλω όμως, λεφτά από μένα δεν θα κερδίσεις. Λίγα-πολλά, εγώ θα στα πάρω πάλι. Ξανασοβαρεύομαι: Χάρηκα πολύ, πάρα πολύ, με 3-4 μηνύματα σας. Μπορείτε να μαντέψετε ποιά; Μάλλον όχι. Αυτά που λέγατε γιά “μικρούλια” σημεία! ΑΥΤΟ είναι η δική μου συνεισφορά όλα αυτά τα χρόνια.

Λίγο λίγο, υπομονετικά, σας το έκανα δεύτερη φύση. Σας το εμφύσησα. Σας έγινε πλέον κτήμα. Τρόπος σκέψης. Τα τέσσερα σημεία που πέρασαν (εδώ παρένθεση: πήγαν χαράμι και μερικά ακόμα όπως η Βαλένθια), είχαν μέσο όρο 2.29. Τα τρία μεγαλύτερα είχαν 2.45. Κι όμως, τα “βαφτίσατε” ….μικρούλια! ΑΥΤΟ είναι το κέρδος σας. Οταν αριστερά και δεξιά, σε συντριπτική πλειοψηφία, τα….

1.50 είναι ολόγυρα σας (και τα αποτελέσματα γνωστά), εδώ παίζουμε κάποιες φορές με μέσο όρο το 2.30 και να σας φαίνονται…μικρούλια!! Όλο αυτό πάει να πει ότι τελικά κάτι έχω καταφέρει…. Τα αφήνω όλα πίσω μου. Είπαμε, θα πούμε πολλά περισσότερα, μα πάρα πολλά, σε καμιά 20αριά μέρες. Ως τότε, έχουμε 2-3 κουπόνια ακόμα. Αρα το ματς δεν έχει λήξει.

Αρα, τα…κεφάλια μέσα. Μεσοβδόμαδα δεν θα παίξω κάτι. Οκ, σαφώς μπορεί κάποιος να κοιτάξει τον ΠΑΣ (τρεις τιμωρημένοι και ηθικό χαμηλό στον Αστέρα, συν κούραση και απογοήτευση), μπορεί να κοιτάξει την Τσέλσι στον τελικό (αμα σηκώσει κεφάλι από την απίστευτη σφαλιάρα του -κατά πως φαίνεται- χαμένου τίτλου στο 91' η Μπενφίκα , τότε μαγκιά της), μπορεί να κοιτάξει και Μπρόντμπι που καίγεται κυριολεκτικά κι έχει και backround το ματσάκι (μόλις πέρυσι, 20 του Μάη, η Νόρτζελαντ πήρε τίτλο με την Μπρόντμπι να της λέει “περάστε, πάρτε το, δεν θέλουμε να το σηκώσει η μισητή Κοπεγχάγη).

Και…κλείσαμε. Διαλέξτε. Θέλετε μιά δυάδα Τσέλσι-Μπρόντμπι; Θέλετε κάτι άλλο; Εσεις αποφασίζετε. Εγώ έκανα το…χρέος μου, αλλά δεν παίζω. Ξεκουράζομαι και από απόψε μελετάω το επόμενο κουπόνι. Ο στόχος μου δεν ήταν ποτέ να “φουσκώσω” την κάβα. Η κάβα είναι εδώ γιά να (κατα)δείξει την διαχείριση. Εγώ απλώς είχα στόχο να χωνέψετε-υιοθετήσετε κάποια πράγματα.

Και αυτός έχει επιτευχθεί. Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδος από 12/5: 4.372 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.517 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras