1993

Billaras

Ο τελικός των τελικών!

Ναι, χθες βράδυ απολαύσαμε το ποδόσφαιρο σε όλο του το ρομαντισμό. Οποιος είδε το Χάρινγκι Μπόρο-Γουίμπλεντον γιά το FA CUP, κατάλαβε τι…λόξα κουβαλάνε οι άγγλοι με τη μπάλα. Σε ένα γηπεδάκι που τα “επίσημα” με καρέκλες χωράνε 270 ανθρώπους , που ο μέσος όρος της ομαδίτσας είναι το….282 τικέτα, μέσα σε βροχή/κρύο/αέρα/χαλάζι (πόσο έδενε με το σκηνικό αυτός ο τυπικά βρετανικός καιρός), μαζεύτηκαν… 2,500 άνθρωποι!

Σκεφτείτε το.

Εβλεπες γέρους, γυναίκες, παιδάκια, κυριολεκτικά στιβαγμένους περιμετρικά του γηπέδου, φυσικά όρθιους, να είναι στα πρόθυρα πνευμονίας, αλλά να μην φεύγει κανείς. Γιά ένα Χάρινγκι-Γουίμπλεντον όλα αυτά, γιά να δούνε τον “ευτραφή” σέντερ μπακ Κίρμπι (δάσκαλος το επάγγελμα) να παίζει γιά το FA CUP! Τι να λέμε τώρα…

Ομως το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτό.

Εχει πολλά, δεκάδες πρόσωπα. Εχει το ρομαντισμό τον χθεσινό, έχει και την χλιδή που είδαμε μεσοβδόμαδα στο Champions League. Υμνοι, τα εκατομμύρια να κλωτσάνε, χορηγοί, γηπεδάρες, δεκάδες χιλιάδες οπαδοι, χλιδή. Ποδόσφαιρα και τα δύο. Της γειτονιάς και του σαλονιού. Ολα όμορφα.

Υπάρχει κι άλλο ένα πρόσωπο. Αυτό που θα δούμε απόψε.

Αυτό που περιμέναμε 58 χρόνια. Αυτό γιά το οποίο έκοβα το ένα μου χέρι γιά να το ζήσω από κοντά. Το ποδόσφαιρο της αλάνας. Του πολέμου. Του “όλα ή τίποτα”. Της μάχης. Των δολοφονικών τάκλιν. Το ποδόσφαιρο που….χωρίζει οικογένειες, που κάνει ανθρώπους να αλληλομαχαιρωθούν, το ΑΠΟΛΥΤΟ ματς. Και σε διπλή δόση μάλιστα, με ρεβάνς.

Superclasico.

Μέχρις εσχάτων. Ενας θα βγει ζωντανός από τις δύο αρένες. Και θα απολαμβάνει γιά γεννεές το νέκταρ του θριάμβου, την ώρα που ο άλλος θα ζει πάντα στη ντροπιαστική σκιά της ήττας.

ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ-ΡΙΒΕΡ ΠΛΕΙΤ.

Ντέρμπι υπάρχουν πολλά. Παντού. Και κολασμένα. Τούτο εδώ όμως ειναι η επιτομή.

Είναι το ένα. Το μεγαλύτερο του πλανήτη ολάκερου. Και μάλιστα σε τελικό του Copa Libertadores. Σκεφτείτε εδώ στην Ευρώπη πόσα χρόνια λέμε “αχ να δούμε κάποτε ένα τελικό Champions League Ρεάλ-Μπάρτσα”. Και φανταστείτε ότι αν ποτέ το δούμε, θα είναι σε ουδέτερο, θα είναι μονός, δεν μιλάμε καν γιά ομάδες της ίδιας πόλης.

Ενω εκεί, στο άλλο ημισφαίριο, το Μπουένος Αιρες σείεται. Δονείται. Θα νεκρώσει το σύμπαν απόψε εκεί. Δεν θα λειτουργεί τίποτα. Και θα είναι τα πάντα σε…καταστολή ως και τη ρεβάνς.

Απόψε στο La Bombonera. Σε λίγες μέρες στο Monumental.

Μην κάνετε τίποτα απόψε. Δείτε το. Μην στοιχηματίσετε πάνω του.

Γιά να το ζήσετε όσο γίνεται έστω και μέσω της τηλεόρασης. Αλλά μιάς και είμαστε στοιχηματικό site, φανταστείτε ότι το over 6,5 κάρτες πληρώνει…. 1,44! Ευχομαι να κερδίσει η Μπόκα, δεν έκρυψα ποτέ την αγάπη μου γι αυτήν, αν είναι να στραβώσει το ματς ας μου βάλει γκολ ο αγαπημένος μου Νάτσο Σκόκο τουλάχιστον (γέλια).

Ξεκίνησα κάπως διαφορετικά τη στήλη σήμερα, δεν γινόταν αλλιώς. Και γιά “κερασάκι” βάλαμε και μιά φωτό στο slider μας, στις μεγάλες αρχικές φωτογραφίες. Ας πάμε στα πιο “πεζά” τώρα.

Το μόνο που θα πω γιά προχθές είναι ότι με είχε καταβάλει τόσο πολύ η κούραση, τόσο κουρκούτι είχε γίνει το μυαλό, που καθυστέρησα και δεν έπαιξα live την ανατροπή της Κράσνονταρ.

Κρίμα, άξιζε, όλοι είδαμε και πρόσφατα πόσο “λίγη” είναι αυτή η Σταντάρ Λιέγης. Θα έχουμε άλλα όμως, δεν αγχωνομαι.

Γιά τα του site τα έγραψα στο Editorial, το διαβάσατε, η χαρά είναι τεράστια, θα περάσουμε…όμορφα φέτος. Και απλά θυμίζω, έχουμε ΣΥΝΑΞΗ σε μιά εβδομάδα! Στη Θεσσαλονίκη! Πληροφορίες επίσης στο editorial, κανονίστε να βρεθούμε από κοντά όπως τόσα χρόνια, δηλώσεις στο e-mail [email protected] .

Και πάμε στο κουμάρι… Ξεκαθαρίζω κατ’αρχάς ότι θα παιχθούν δύο σημεία εκτός Αγγλίας. Αναφέρομαι μόνο στο σήμερα (αύριο νέα στήλη). Η Ντόρτμουντ και η Λόκερεν. Στο 3,40 η μιά, στο 4,75 η άλλη! Μάτια έχουμε και βλέπουμε. Αυτή τη φετινή Μπάγερν (που δεν αποκλείω να ισχύουν οι φήμες ότι αστέρες δεν θέλουν τον Κόβατς και σήμερα είναι….

ιδανικά να τον “φάνε”) και αυτό το ψοφίμι που λέγεται Ζούλτε Βάρεγκεμ (που σήμερα δεν θα έχει και τους δύο-θεωρητικά- βασικούς της επιθετικούς) τις κοντράρω χωρίς σκέψη. Σημειώστε, η Λόκερεν έχει πλέον στον πάγκο της τον Σόλιντ, ηδη ξεκίνησε με νίκη! Αυτά τα δύο είναι στο σακούλι λοιπόν. Κοίταξα κι άλλα (πχ τίμιο φαβορί η Μονπελιέ αλλά δεν παίζω φαβορί εκτός έδρας στη Γαλλία, τίμιο και η Μπριζ, ενώ απο μεγάλα σημεία και η Ανκαραγκούτσου που ξεκίνησε προ ολίγου και η Δρέσδη αργότερα έχουν τύχες να καλοπληρώσουν) αλλά δεν θέλω να ανοιχτώ.

Μένω λοιπόν με τα δύο. Ντόρτμουντ και Λόκερεν.

Και πάμε στο Νησί.

Αφού προσπέρασα την Νιουκάστλ που σκέφτηκα γιά ώρα, δεν έχω κάτι από Premier σήμερα. Το ντέρμπι θα το δούμε αύριο. Οπως επίσης δεν έχω και από την Championship, εντελώς αντιστοιχηματικό πρόγραμμα! Εμεινε λοιπόν το FA CUP…

Ψαχτηκα γιά ώρες.

Πρόσθεσα, πέταξα σημεία. Κατέληξα σε πέντε, αλλά θα κάνω και περαιτέρω διαλογή. Μέιντστόουν (3,00), Νορθάμπτον (4,75), Χάρτλπουλ (9.00 ή 6,50 στο dnb), Φόρεστ Γκριν (4,20) και Γκέιτσχεντ (7,50). Αυτά… προκρίθηκαν ως εδώ.

Η τελευταία διαλογή σβήνει τις Γκέιτσχεντ και Μέιντστόουν. Σε κακό φεγγάρι η πρώτη, υποψιασμένο πολύ το δεύτερο, θα το ήθελα παραπάνω, πάνω από 3,60 γιά να το κρατήσω.

Εμεινα τρία. Εννοείται ότι το FA CUP θέλει έμπνευση, τρέλλα, ρίσκο και μονά αποδεκτά. Τα δύο εκ των τριών στηρίζονται πολύ στο ματς προ εβδομάδας Λίνκολν-Φόρεστ Γκριν. Ηρθε 2-1 αντί 1-2 και είχαμε παίξει διπλό αν θυμάστε. Η Λίνκολν δεν ήταν καλή, η Φόρεστ ήταν. Αυτό κρατάω. Την φόρμα τους, πέρα από το αποτέλεσμα. Την ίδια ώρα, οι αντίπαλές τους είναι η μιά καλά (Νορθάμπτον, έχει πάρει πολύ τα πάνω της με τον Κερλ) και η άλλη …χλωμή.

Δεν την πιστεύω φέτος αυτή την Οξφορντ. Οσο για το τρίτο σημείο; Ναι, η Χάρτλπουλ ερχεται από ήττα-φάπα, αλλά μήπως της κάνει καλό; Δυνατότητες έχει, θα παίξει στα ίσια, η Τζίλιγχαμ δεν με ψήνει, μέτρια ομάδα και έπαιξε και μεσοβδόμαδα ένα εξτρά ματς (το’χασε).

Να τα κρατήσω και τα τρία; Θα το ρισκάρω. Και τα τρία. Την Χάρτλπουλ στο 6,50 του draw no bet.

Ολα μονά. Και νέα στήλη αύριο ίδια ώρα. Και φυσικά μετά τις 5 σήμερα στο chat!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras