1312

Κώστας Ζαφείρης

Ο τομέας της

Γεια χαρά!

Μπαίνει στα… πράγματα και η ιταλική λίγκα (το βράδυ του Σαββάτου έγινε το πρώτο τζάμπολ στο πρωτάθλημα), με την Αρμάνι να είναι το μεγάλο φαβορί της «ιστορίας» (στο 1,20 να κατακτήσει τον τίτλο). Ε και πώς να μην είναι με το υλικό που έχει στη διάθεσή του ο Ετορε Μεσίνα. Ο πρώην συνεργάτης του μύθου Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο των Σαν Αντόνιο Σπερς είναι υποχρεωμένος φέτος να οδηγήσει την πανάκριβη ομάδα του Τζόρτζιο Αρμάνι σε τίτλους και… φυσικά στο Φάιναλ – 4 της Ευρωλίγκας.

Ο 86χρονος Ιταλός μόδιστρος τα έσκασε (και) φέτος ικανοποιώντας στο έπακρο τις απαιτήσεις του Μεσίνα. Εν ολίγοις στέρεψαν τα λόγια και οι δικαιολογίες για τον 60χρονο Ιταλό κόουτς.

Όμως, σήμερα θα αφήσω στη γωνία το Μιλάνο και θα καταπιαστώ με την Βίρτους.

Η ομάδα από την Μπολόνια έχασε πριν λίγες μέρες το Σούπερ Καπ από την Αρμάνι (στα τελευταία λεπτά κρίθηκε η κούπα, 75-68) αλλά θα είναι και φέτος ανταγωνιστική.

Μεγάλος της στόχος, βέβαια, η κατάκτηση του Γιούροκαπ που ξεκινά μεσοβδόμαδα προκειμένου να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την Ευρωλίγκα.

Στο τιμόνι της παρέμεινε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς, με τον Σέρβο προπονητή να έχει δώσει τα κλειδιά της ομάδας εντός παρκέ στον «μαέστρο» Μίλος Τεόντοσιτς (αναμφισβήτητα ένας από τους κορυφαίους πασέρ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετμπολ).

Δίπλα του οι Μάρκοβιτς (γκαρντ), Τζος Ανταμς (γκαρντ, πέρυσι στην Μάλαγα), ο σκόρερ Κάιλ Ουίμς, ενώ στη ρακέτα ξεχωρίζουν ο Τζούλιαν Γκέιμπλ και ο παλιός σέντερ της ΑΕΚ Βινς Χάντερ. Παράλληλα, στο ρόστερ της Βίρτους υπάρχουν αρκετά «πολυεργαλεία» που ειδικά στο ιταλικό πρωτάθλημα θα δώσουν έξτρα ώθηση.

Σήμερα, η ομάδα του Τζόρτζεβιτς υποδέχεται την Καντού.

Μία Καντού αποδυναμωμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν που διακόπηκε βίαια λόγω Covid – 19, με πολύ «χλωμή» εικόνα στα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα (5 ήττες σε 6 ματς στο Σούπερ Καπ).

Στον πάγκο της ο έμπειρος Τσέζαρε Πανκότο, «στοιχήματα» οι περισσότεροι Αμερικανοί της, αν δεν της βγουν δύο ή τρεις θα έχει θέμα.

Η λογική λέει πολλά με λίγα, αλλά λόγω της πρεμιέρας του Γιούροκαπ που έρχεται για την Βίρτους άφησα το χάντικαπ των 13-14 πόντων και πήγα με το under.

Ο Τζόρτζεβιτς «βράζει» όταν οι παίκτες του δεν είναι προσηλωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Βίρτους, είναι λίγες οι φορές που οι παίκτες του παρουσιάστηκαν χαλαροί σε αυτόν τον τομέα.

Καλημέρα σε όλους!    

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης