2128

Μάκης Μηνδρινός

Ο όμιλος που έχει μόνο over

Καλημέρες! Για τρίτη διαδοχική φορά η εκάστοτε Παγκόσμια πρωταθλήτρια αποκλείεται από τη φάση των ομίλων του Μουντιάλ: το έπαθε η Ιταλία το 2010, το έπαθε η Ισπανία το 2014, την πάτησε και η Γερμανία χθες. Αντικειμενικά, αγωνιστικά, δεν νομίζω ότι πέσαμε από τα σύννεφα που είδαμε τους Γερμανούς να αποκλείονται. ΟΚ, περιμέναμε ότι από τη στιγμή που αντίπαλος είναι μια αδύναμη ομάδα (Ν.

Κορέα) και επειδή η Γερμανία είναι… Γερμανία, θα έβρισκε τον τρόπο να προκριθεί. Τουλάχιστον αυτό πίστευα εγώ. Από την άλλη, βλέποντας το ματς όλο και περνούσε από το μυαλό η εικόνα της Γερμανίας στα δύο προηγούμενα παιχνίδια: στο πρώτο που έχασε από το Μεξικό και στο δεύτερο που κέρδισε με γκολ στο 95’. Και όσο περνούσε η ώρα αυτό το «ρε, λες;» ακουγόταν όλο και πιο δυνατά! Ε, και τελικά έγινε! Εξω η Γερμανία, με το ζόρι πέρασε η Αργεντινή, γενικά ακόμα δεν έχει πείσει κανένα από τα μεγάλα ονόματα.

Η ιστορία των νοκ άουτ, βέβαια, είναι διαφορετική. Ουσιαστικά από το Σάββατο αρχίζει το πραγματικό Μουντιάλ, από τα νοκ άουτ θα φανεί ποιος είναι χτισμένος για να φτάσει ως το τέλος. Για να κλείσουμε με τα χθεσινά: επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά πως αν θέλει να σε πληρώσει, θα σε πληρώσει. Αναφέρομαι στο 0-0 του ημιχρόνου στο Μεξικό – Σουηδία.

Δεν ήταν για 0-0, το ματς είχε πολύ καλύτερο ρυθμό από αυτό που περίμενα. Ξέρω κάποιους που έπαιξαν το over στο ημίχρονο και καλά έκαναν, η εικόνα αυτό έδειχνε, ότι θα έχει γκολ το β’. Δύο πράγματα και για τη Βραζιλία. Οσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσει ο Νεϊμάρ ότι δεν είναι αυτός ο πρωταγωνιστής αυτής της ομάδας, αλλά ο Κουτίνιο, τόσες περισσότερες πιθανότητες θα έχουν οι Βραζιλιάνοι να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Οσο παίζει για την πάρτη του, τόσο θα μειώνονται οι πιθανότητες. Είναι τόσο απλό. Εκνευριστικός και χθες, του τη λένε και οι Βραζιλιάνοι πλέον. Αν βγάλει από πάνω του αυτό το βάρος του one man show, αν γίνει πιο ομαδικός, η Βραζιλία όντως θα είναι φαβορί. Πώς έχει διαμορφωθεί τώρα η κατάσταση; Στο πάνω γκρουπ είναι Ουρουγουάη – Πορτογαλία, Γαλλία – Αργεντινή, Βραζιλία – Μεξικό και ο πρώτος από Αγγλία/Βέλγιο με τον δεύτερο από Ιαπωνία/Σενεγάλη/Κολομβία.

Και στο κάτω γκρουπ είναι Ισπανία – Ρωσία, Κροατία – Δανία, Σουηδία – Ελβετία και ο πρώτος από Ιαπωνία/Σενεγάλη/Κολομβία με τον δεύτερο από Αγγλία/Βέλγιο. Η Ισπανία έγινε πρώτο φαβορί για κατάκτηση επειδή είναι στο γκρουπ με τις θεωρητικά πιο αδύναμες ομάδες. Κι αυτό θα ισχύει ακόμα κι αν έρθουν εδώ το Βέλγιο ή η Αγγλία. Και πάμε στο ερώτημα της ημέρας; Αγγλία και Βέλγιο παίζουν για την πρωτιά.

Ή, μήπως, δεν παίζουν για την πρωτιά; Θέλουν να τερματίσουν στην 1η θέση του γκρουπ και να πέσουν πάνω σε Βραζιλίες-Αργεντινές-Γαλλίες-Πορτογαλίες-Ουρουγουάες; Ή θέλουν να τερματίσουν στη 2η θέση και να παίξουν με Ισπανίες-Κροατίες-Ελβετίες-Σουηδίες; Κανείς δεν ξέρει, δεν αποκλείω το βράδυ να δούμε ματς παρωδία. Ισως αυξηθούν οι πιθανότητες για να θέλουν την 1η θέση αν νωρίτερα η Κολομβία τερματίσει πρώτη.

Σ’ αυτή την περίπτωση θα αποφύγουν τους Κολομβιανούς –που θεωρητικά είναι πολύ επικίνδυνος αντίπαλος- στους «16». Δεν ξέρω πραγματικά. Και επειδή είναι πολύ πιθανό να κριθεί η πρωτιά στο Fair Play, ήδη υπάρχουν… πονηρά μηνύματα που λένε ότι οι δύο ομάδες θα πάρουν επίτηδες κάρτες (αυτή τη στιγμή το Βέλγιο έχει μία παραπάνω) ώστε να είναι χειρότερες στο Fair Play και να τερματίσουν στη 2η θέση.

Μια σημαντική υποσημείωση. Επίσημα η FIFA τόνισε τη Δευτέρα το βράδυ ότι όποιος κριθεί ότι πήρε επίτηδες κίτρινη κάρτα θα τιμωρηθεί άμεσα (υπάρχει και προηγούμενο πλέον με την υπόθεση Μανωλά). Αν, βέβαια, παίξουν και οι δύο με αναπληρωματικούς, λίγο θα στοιχίσει… Πφφφ! Με λίγα λόγια το Αγγλία – Βέλγιο είναι «πιάσε το αυγό και κούρευτο»! Για να κλείσουμε με τα βραδινά, το Παναμάς – Τυνησία δεν μου προκαλεί κάποιο άμεσο στοιχηματικό ενδιαφέρον, όμως δεν θέλω να κερδίσει ο Παναμάς.

Μέχρι Χ στο θέλω, ώστε να τερματίσει ο Παναμάς με λιγότερους από 2 βαθμούς και να «κλείσει» η δυάδα με το under 1,5 της Κόστα Ρίκα. Κατά τ’ άλλα, τίποτα ενδιαφέρον εδώ. Τα απογευματινά είναι καλύτερα: Ιαπωνία – Πολωνία και Σενεγάλη – Κολομβία. Στο Ιαπωνία – Πολωνία έχω την αίσθηση ότι οι Πολωνοί δεν θα χάσουν. Δεν θα αποχαιρετήσουν τη διοργάνωση με μηδέν βαθμούς.

Βαθμολογικό κίνητρο μπορεί να μην έχουν, όμως το κίνητρο του να φύγουν με ψηλά το κεφάλι παραμένει και είναι σημαντικό. Το άλλο, το Σενεγάλη – Κολομβία είναι φωτιά, με τους Σενεγαλέζους να παίζουν για δύο αποτελέσματα και την Κολομβία να θέλει μόνο νίκη. Θεωρώ ότι το σετ αποδόσεων αδικεί τους Σενεγαλέζους, η εικόνα τους ως τώρα δεν είναι για να δίνονται στο 1.

85. Θέλω να περάσει η Σενεγάλη, την έχω ποντάρει για να προκριθεί, όμως απέναντί της έχει μια πολύ δυνατή ομάδα. Η Κολομβία αν έπαιζε 11 με 11 κόντρα στην Ιαπωνία στην πρεμιέρα δεν πιστεύω ότι θα έχανε (από το 3’ ήταν με παίκτη λιγότερο), τις πραγματικές της δυνατότητες τις είδαμε στο ματς με τους Πολωνούς που ήταν «φωτιά». Συμπερασματικά, η μέρα δεν μου αρέσει στοιχηματικά.

Μου χτυπάει λίγο στο μάτι το 2.30 του over στο Ιαπωνία – Πολωνία, μιλάμε για τον μοναδικό όμιλο που έχει κάνει 4/4 over ως τώρα. Και η Πολωνία θα παίξει ανοιχτά, θέλει να κλείσει καλά τη διοργάνωση. Η Ιαπωνία, αντίθετα, παίζει και για την ισοπαλία άρα δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρει. Τι από τα δύο θα επικρατήσει; Δεν μπορώ να ξέρω, γι’ αυτό δεν είμαι τόσο ζεστός.

Αλλιώς τα over θα μπορούσε να παιχτεί. Τα λέμε πάλι αύριο με τα νοκ άουτ του Σ/Κ. Τα λέμε και στο twitter (@makismindrinos)   Μακροχρόνια στοιχήματα Δυάδα Κόστα Ρίκα under 1,5 βαθμός στον 5ο όμιλο (2.10) WIN Παναμάς under 1,5 βαθμός στον 7ο όμιλο (1.70) Μονά αποδεκτά Πρώτος σκόρερ Περού, Πάολο Γκερέρο (3.50) – WIN (δια δύο) Πρώτος σκόρερ Γερμανίας, Τόμας Μίλερ (4.50) – LOST Πρόκριση Σενεγάλη από τον 8ο όμιλο (2.

25) Βραζιλία – Ισπανία – ζευγάρι τελικού (19.00) Βραζιλία κατάκτηση (5.00) Δυάδα – LOST Σουηδία τελευταία 6ου ομίλου: 3.60 Ιαπωνία τελευταία 8ου ομίλου: 2.50 FunBet Ουρουγουάη – Αίγυπτος forecast (8.00) – LOST

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος