289

Skotostrious

Ο Ryan μας οδηγεί…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Στα μέσα του καλοκαιριού πλέον με τη ζέστη να κυριαρχεί στη γειτονιά μας σε αντίθεση με τη δροσιά και τις αναμενόμενες βροχές στο Newmarket που θα είναι ο στοιχηματικός προορισμός μας για τις τρεις επόμενες μέρες μιας και παραδοσιακά αυτές τις μέρες διεξάγεται το τριήμερο Boodles July Festival, μια διοργάνωση η οποία πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1765.

Ο στίβος στον οποίο αγωνίζονται τα άλογα ειναι το July Course, η μία από τις δύο διαδρομές που υπάρχουν στο ιπποδρόμιο και η οποία χρησιμοποιείται στις καλοκαιρινές κούρσες (η άλλη είναι το περίφημο Rowley Mile Course στο οποίο διεξάγονται οι Guineas 2000 και 1000 καθώς και οι υπόλοιπες ιπποδρομίες κατά την άνοιξη και φθινόπωρο). Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών διεξάγονται συνολικά 21 κούρσες με 7 από αυτές να είναι Group 3 και άνω.

Και μετά από αυτό το σύντομο πρόλογο ας δούμε τι επιλογές έχουμε από την πρώτη ημερίδα του φεστιβάλ.

Πρώτη μας στάση στην τρίτη ιπποδρομία του προγράμματος, ένα ιστορικό (Heritage) handicap μόνο για τριετείς οι οποίοι αγωνίζονται στην απόσταση των 6 furlongs (1,200 μέτρα). Οπως όλα τα αντίστοιχα handicap της σεζόν μιλάμε για μια κούρσα με πολύ έντονο ανταγωνισμό στον οποίο ξεχωρίζουν 2 καθαρόαιμα, το φαβορί Quinault και το δεύτερο φαβορί WASHINGTON HEIGHTS.

Παρά το εντυπωσιακό σερί των 5 νικών σε 5 αγώνες στη φετινή σεζόν σε πολύ ισχυρά handicap του φαβορί η πρόταση μου είναι η δεύτερη μου αναφορά αφενός γιατί μέχρι στιγμής φέτος δεν έχει κάνει κάτι λάθος έχοντας 3 σερί δεύτερες θέσεις (η πρώτη απέναντι σε νικητή Group 1 κούρσας και οι άλλες δύο απέναντι στον σημερινό αντίπαλο του) αγωνιζόμενος πολύ καλά και χάνοντας οριακά τη νίκη σε δύο περιπτώσεις, αφετέρου γιατί πλέον το φαβορί φέρει αρκετά μεγάλη ποινή στα βάρη στο handicap και θα αγωνιστεί έχοντας 5 lbs μειονέκτημα σήμερα σε σχέση με την επιλογή μας.

Στα συν η παρουσία του πολύ φορμαρισμένου Ryan Moore ο οποίος έχει κυριαρχήσει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και πάμε στην έκτη κούρσα του προγράμματος, μια Listed κούρσα στο 1 mile (1,600 μέτρα περίπου) πάλι μόνο για τριετείς και θα στηρίξουμε τον NOSTRUM στην πρώτη φετινή του κούρσα.

Ερχεται από μια πολύ επιτυχημένη καμπάνια ως διετής με 2 νίκες σε 3 κούρσες και μάλιστα σε επίπεδο Grade 3 και Grade 1. Προέρχεται από πολύ δυνατό γενεαλογικό (Kingman με 4 νίκες σε Group 1 επίπεδο στο μίλι). Πολύ επιβλητικό άλογο δείχνει να έχει προοπτικές για καλή καριέρα στο υψηλότερο επίπεδο και σήμερα που θα αγωνιστεί σε πιο ήρεμα νερά σίγουρα αναμένουμε να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Και αυτό θα το οδηγήσει ο Ryan Moore σήμερα.

Συνοπτικά :

Πέμπτη 13/07 17:00 Newmarket bet365 Handicap : WASHINGTON HEIGHTS (7,00).

Πέμπτη 13/07 18:45 Newmarket Edmondson Hall Solicitors Sir Henry Cecil Stakes : NOSTRUM (3.75).

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες βρίσκονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 026, αρ : 5 // κωδ : 033 , αρ : 5)

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious