2715

Billaras

Πάλι κάτω απ’ το χαλάκι…

Δεν είχα να γράψω κατι αγωνιστικό γιά σήμερα. Οριακά ήμουν και να μην γράψω και τίποτα. Και να μην παίξω. Τελικά το ξανασκέφτηκα. Θα παίξω κάτι ψιλα, τα…μισά απ' όσα μου έδωσε η Σριούσμπερι πίσω το Σάββατο (αχ βρε Γουόλσολ, κράτα 2-3 λεπτά ακόμα θα είχαμε καλό κέρδος). Και αντι νέου κειμένου, τώρα που πέρασε αρκετά η ώρα, ας βάλω copy το κείμενο της σημερινής Kingbet, να το διαβάσουν κι άλλοι.

Το θέμα μου; Ποιό άλλο; Οσα βιώνουμε εδώ στο Ελλάντα…. “Σουρεαλισμός, από τις γαλλικές λέξεις sur (επάνω, επί) και réalisme (ρεαλισμός, πραγματικότητα) στα ελληνικά αποδίδεται ως "πάνω ή πέρα από την πραγματικότητα"… Δηλαδή, όλα τα..εξωπραγματικά, τα κουφά και τα παλαβά. Αυτά είναι τα σουρεάλ που λέμε επί το λαϊκότερον. Κι αυτά ζήσαμε στο Καραισκάκη τα τελευταία 24ωρα.

Οκ, στην Ελλάδα γενικότερα την λέξη την έχουμε αναγάγει σε άλλο λέβελ. Στο κόκκινο. Πήγαν λέει φανατικοί του αδικοχαμένου Παντελίδη στο κέντρο που θα τραγουδούσε αν ζούσε, να…διαμαρτυρηθούν επειδή θα τραγουδήσουν εκεί Σφακιανάκης-Καρράς. Τέλειωσε η λογική. Κλείσαμε. Κλειδώσαμε. Πετάξαμε και τα κλειδιά του λουκέτου… Και στα γήπεδα τα σουρεάλ σκηνικά πάντα έδιναν το παρόν.

Οχι όμως σε αυτό το βαθμό. Και ίσως να είναι και βολικό να τα βαφτίζουμε έτσι, γιατί είναι μιά λάιτ λέξη, λίγο “παιχνιδιάρικη” και “ελαφριά”. Οταν -βάζω μέσα και το φιλικό με τη Λευκορωσία- αποδοκιμάζεται ο Τζαβέλας επειδή παίζει…στον ΠΑΟΚ και “εδώ είναι Πειραιάς”, αλλά καπάκι τρεις μέρες μετά αποθεώνεται επειδή σκόραρε στο 95', εσείς πως το ονομάζετε; Οταν σκοράρουμε και πάνε οι παίκτες μπροστά στους οπαδούς της…Βοσνίας, πως το ονομάζετε; Οταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος ρίχνει κουτουλιά μπροστά τον βοηθό διαιτητή και μετά …εξοργίζεται κιόλας που πήρε κόκκινη, πως το ονομάζετε; Οταν γιουχάρουμε τον εθνικό ύμνο άλλης χώρας πως το ονομάζετε; Και επειδή όπως είπαμε, το…τερματίσαμε, δεν μείναμε σε αυτά.

Οχι. Αυτά είναι της πλάκας. Το χοντρύναμε. Σηκώσαμε πανό γιά την σφαγή της Σρεμπρένιτσα. Μάλιστα. Ηρθαν λέει σέρβοι οπαδοί και αναμίχθηκαν με τους δικούς μας. Και θεωρήσαμε…σουρεάλ να “πικάρουμε” τους βόσνιους θυμίζοντας τους ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα αίσχη-αιματοκυλίσματα. Σιγά μην μέναμε σε “μερικές” ψιλές (και χοντρές) έξω απο το γήπεδο.

Να μην δείξουμε παγκοσμίως την καφρίλα μας; Και το…κερασάκι; Οπως έγινε γνωστό ετεροχρονισμένα, οι φίλαθλοι του Γαλανόλευκου Φάρου πήγαν στο γήπεδο προχθές μετά από συνεννόηση και “διευκολύνσεις” από τη Θύρα 7! Γιατί; Γιατί μετά το ματς με την Λευκορωσία 15 κουκουλοφόροι τους ζύγωσαν και με την απειλή μαχαιριού τους πήραν την περιβόητη τρομπέτα που βλέπουμε και ακούμε σε κάθε ματς της Εθνικής.

Γιατί; Γιατί ο Τάσος, ο κάτοχός της, την παιάνιζε παλιά στην Τούμπα, είναι μιά ζωή φίλαθλος του ΠΑΟΚ. Και όπως είπανε οι κάφροι, “εδώ είναι Αθήνα, δώστε την τρομπέτα ή σας μαχαιρώνουμε”…. Τι καταλάβατε; Οι μοναδικοί φίλαθλοι της εθνικής που πάνε παντού (σ.σ θα πάνε και στην Ζένιτσα τον Ιούνιο και θα πληρώσουν αυτοί τα προχθεσινά αίσχη), πλέον…φοβούνται τους…δικούς μας, όχι τους ξένους! Και η τρομπέτα πάρθηκε από δικούς μας, όχι ξένους! Κοινως: Ξεφτίλα.

Εσχατιά. Πάτος. Σιγά μην μέναμε στη γαλλική λέξη του σουρεαλισμού εμείς ή έστω στην λαική εκδοχή του σουρεάλ. Δεν συμφωνείτε ότι την…εξελίξαμε; Δεν συμφωνείτε ότι πλέον δεν θα μπορούμε να πηγαίνουμε ΟΥΤΕ στα ματς της Εθνικής; Να δούμε τι και να κάνουμε τι; Μόνο η Εθνική είχε μείνει αποκούμπι γιά κάποιους φιλάθλους. Ε, ήρθε η ώρα να μας την κόψουν κι αυτή.

Πως θα πάει δηλαδή ο “Φάρος” στο επόμενο ματς; Εντός με συνοδεία της Θύρας 7 γιά να μην τους πειράξουν οι δικοί μας και εκτός με συνοδεία 10 διμοιριών ΜΑΤ γιά να μην τους μακελέψουν οι Βόσνιοι που θα θελήσουν αντίποινα; Αυτό είναι φίλαθλο πνεύμα; Είναι αθλητισμός; Είναι ποδόσφαιρο; Και μετά, καλείσαι να γράψεις για το ματς, γιά την κακή εθνική, την τυχερή εθνική, τη γκολάρα του Τζαβέλλα, τα λάθη του Σκίμπε, τα λάθη των παικτών, το μέλλον μας στον όμιλο, τον Παπασταθόπουλο και όλα τα άλλα αμιγώς ποδοσφαιρικά.

Μπορείς; Αυτό είναι το “πρώτο θέμα”; Ή να το κάνουμε πρώτο θέμα με την τακτική “βάζω τα σκατά κάτω από το χαλάκι” μέχρι να κλάψουμε κανέναν; Ποιός θα απομονώσει κάποτε τα εξτρεμιστικά-ναζιστικά χουλιγκάνια που έχουν χωθεί στις τάξεις (και) της Εθνικής; Που πήγε η τρομπέτα; Θα συλληφθούν οι 15 που απείλησαν τον “Φάρο”; Θα συλληφθούν αυτοί που σήκωσαν πανό γιά τη Σρεμπρένιτσα (σ.

σ ενώπιον της…μισής Κυβέρνησης βεβαιώς-βεβάιως); Θα βρούμε πως μπήκαν (αν μπήκαν) σέρβοι χούλιγκαν ανάμεσα στους φιλάθλους μας και ποιός τους…κάλεσε; Θα γίνει επιτέλους κάτι σωστό σε αυτόν τον τόπο, έστω σε αθλητικό-ποδοσφαιρικό επιπέδο; Γέμισε ερωτήματα η σημερινή στήλη. Ερωτήματα που θα μείνουν αναπάντητα φυσικά, γιατί αύριο κιόλας, αυτά θα έχουν ξεχασθεί, μέχρι τα επόμενα καφριλίκια…” Αυτά έγραψα χθες γιά την σημερινή εφημερίδα.

Τηλεγραφικά στο (χαλαρό) στοίχημα: Μονά και δυάδα Σάουθπορτ και Μόρκαμ. Στο 9.00 η μιά, στο 7.00 η άλλη με καλύπτουν και με το παραπάνω οι απόδοσεις (όποιος θέλει πάει και σε χάντικαπ ή draw no bet). Και μιά ξερή δυάδα με Χάλιφαξ άσο και Σόλιχαλ άσο. Δύο “μικρές” στην έδρα τους. Πάω “ξερά” εδώ ελέω αποδόσεων. Νέα στήλη το Σάββατο, θα…ανεβάσουμε στροφές φυσικά, τέρμα το διάλειμμα από αύριο (που ξεκινάει η μελέτη)! Απόψε μετά τις 21.

30 θα τα πούμε και στο chat, έτσι στο…χαλαρό με τα ματς του FA CUP. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 12/11: 231 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.551 μονάδες. Ποντάρισμα 15/11: Μονό αποδεκτό: Φλίτγουντ-Σάουθπορτ 2 (9.00) με 30 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κόβεντρι-Μόρκαμ 2 (7.00) με 40 μονάδες. Δυάδα Μόρκαμ-Σάουθπορτ (63.00) με 5 μονάδες. Δυάδα: Χάλιφαξ 1-Σόλιχαλ 1 (9.32) με 46 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 121 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.430 μονάδες.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras