652

Κώστας Ζαφείρης

Πάντα ήθελαν να είναι εκεί (update στο πινακάκι – 8/6)

Γεια χαρά σε όλους.
Σε λίγες ώρες από τώρα στο Chase Center (έδρα των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς) θα γίνει ίσως το πιο κρίσιμο παιχνίδι των τελικών του NBA – κι ας είναι μόλις το 2ο παιχνίδι της σειράς.
Οι Γουόριορς υποδέχονται ξανά τους Σέλτικς, με τους «πολεμιστές» να είναι με την πλάτη στον τοίχο μετά το 108-120 του game 1 που έδωσε στους «Κέλτες» το προβάδισμα, αλλά και το πλεονέκτημα έδρας στους φετινούς Finals.


Το Γκόλντεν Στέιτ δεν πήρε ένα ματς που ήταν καλύτερο στο μεγαλύτερο κομμάτι του, στο οποίο μπήκε με +12 στην 4η περίοδο, όμως τελικά έχασε (και εύκολα).
Με 7/7 τρίποντα ξεκίνησαν οι Σέλτικς στο τελευταίο 12λεπτο, με τον Γουάιτ να βάζει 5, τον Χόρφορντ 6, τον Σμαρτ 4 και την ομάδα του Ιμε Ουντόκα να τελειώνει το game 1 με 21/41 (51.2%). Την ίδια ώρα που ο σταρ της ομάδας από τη Βοστώνη Τζέισον Τέιτουμ ήταν πολύ άστοχος και έμεινε χαμηλά στο σκοράρισμα (13 π.

με 3/17 σουτ), όμως μοίρασε 13 ασίστ.
«Δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά νικήσαμε», είπε ο κόουτς Ουντόκα στις δηλώσεις του και το νόημά τους δείχνει και το «βουνό» που καλούνται να ανέβουν ο Στιβ Κερ και οι παίκτες του για να πάρουν ξανά την κατάσταση στα χέρια τους.
Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, οι Σέλτικς στα πλέι οφ τρομάζουν τους αντιπάλους τους πολύ απλά γιατί (μέχρι τώρα) βρίσκουν τον τρόπο να βγαίνουν από τις άβολες καταστάσεις: μετρούν 8 μπρέικ (2 στο Μπρούκλιν), (2 στο Μιλγουόκι), (3 στο Μαϊάμι) και με το καλημέρα στους τελικούς, στο Σαν Φρανσίσκο.


Παρ’ όλα αυτά πιστεύω – θέλω και ελπίζω για να είμαι απόλυτα σωστός – το Γκόλντεν Στέιτ να βγάλει απόψε στο παρκέ τον σκληρό του χαρακτήρα. Τον χαρακτήρα δηλαδή που έχουν «οικοδομήσει» στους Γουόριορς ο Κερ και τα παιδιά του: Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον, Ντρέιμοντ Γκριν. Τρεις παίκτες που είναι εκεί από το ξεκίνημα της αναγέννησης των πολεμιστών, που – το πιο σημαντικό – πάντα ήθελαν να είναι εκεί και που απόψε καλούνται για άλλη μία φορά να κάνουν στο παρκέ κατάθεση ψυχής και καρδιάς.

Για να δούμε.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης