333

Billaras

Πάντα με ψηλές αποδόσεις!

Είδατε τι δίκαιο είναι το ποδοσφαιράκι (και το στοίχημα) άμα σέβεσαι τους κανόνες και παίζεις σωστά; Μόλις πριν έξι μέρες η Λουγκάνο (φωτό) μας αδίκησε και δεν πληρωθήκαμε την δυάδα με την Γουέστ Χαμ. Λίγα 24ωρα μετά, η ίδια ομάδα μας έδωσε πίσω ακόμα πιό πλούσια δυάδα μαζί με τη Μαγιόρκα και έτσι μαζί με τα μονά έγινε σούπερ ταμείο.

Ομορφα και απλά, χωρίς “τοκογλυφίες”, άχαστα, μπετά και λοιπές εποχιακές δυνάμεις.

Σήμερα πλέον, 27 του Μάη, το τέλος ακόμα πιό κοντά. Οι μισές Λίγκες μας αφήνουν τώρα, οι άλλες μισές το άλλο Σαββατοκύριακο, έχουμε και άλλους τελικούς, σε 14 μέρες θα έχουν τελειώσει όλα (και ο τελικός του Champions League). Δεν έχω λόγο να “απλώσω” το κείμενο, οπότε πάμε στο ζουμί:

1)ΔΕΝ ακουμπάμε “άχαστα”, άς έρθουν 6-0 το καθένα.

Από Ντόρτμουντ ως Στουτγάρδη και άλλα τέτοια.

2)Ρίχνουμε βάρος στο live. Θα είμαι chat, έχουμε φινάλε σε Γερμανία νωρίς προτελευταία Γαλλίας αργά. Το ίδιο ισχύει και αύριο με Αγγλία.

Τι έχει αξία σήμερα; Οχι η Φιορεντινα πάντως που έπεσε στο 2,00 επειδή η Ρόμα βάζει αναπληρωματικούς (έχει τον τελικό Europa μεσοβδόμαδα). Στα μάτια μου, δύο Χ είναι πιθανά (Στρασβούργο και Γκλάντμπαχ), κι από εκεί και πέρα η Τορίνο (δεν θα το χαρίσει στη Σπέτσια, έρχεται από τρία σερί διπλά σε Λάτσιο-Σαμπντόρια-Βερόνα, όλες ενδιαφερόμενες δηλαδή, αφήστε που έχει και η ιδια ενδιαφέρον γιά την 8η θέση), η Οσέρ (είναι προτελευταια στην Γαλλία, ακόμα κι αν χάνει η Ναντ η Οσέρ θα το παίξει το ματς, έχει δύσκολο φινάλε με Λανς.

Η Τουλούζ μέτα τον τελικό έχει “σβήσει” και τέσσερα ματς δεν έχει καν σκοράρει), η Φράιμπουργκ (η Αϊντραχτ έχει τελικό κυπελλου μπροστά της με την Λειψία και η Φράι θα εξαντλήσει τις πιθανότητες τετράδας), η Σάλκε (καίγεται, στο 5,25 με την Λειψία που είπαμε ότι έχει τελικό αξίζει μια στεκιά).

Δυο τελευταίες σκέψεις είναι η Αταλάντα και η Κολωνία και κλείσαμε.

Εχω ήδη καταλήξει θα παίζω. Τα χινάρια τα αφήνω για το live, σβήνω Κολωνία-Αταλάντα και κάνω ένα trixie με Οσέρ-Φράι-Τορίνο και ένα μονό η Σάλκε. Ολα έχουν πρώιμη φυσικά. Απλό παιχνίδι με καλές αποδόσεις. Γιά την ιστορία, τον τεράστιο τελικό της Championship δεν τον ποντάρω αλλά τον έχω στο νου μου ως πιθανή ισοπαλία (1-1 αλλά και 2-2, πάντως με γκολ) και να ανέβει η Λούτον στην Premier με δραματικό τρόπο (στα πέναλτι;).

Προσεξτε και μια παιχτάρα που γουστάρω, τον Γιόκερες της Κόβεντρι.

Τιποτα άλλο, τα λεμε στο chat, αύριο νέα στήλη, για κλείσιμο σήμερα κάνω copy ένα μέρος του χθεσινού μου κειμένου στην Kingbet με ολίγη…στοιχηματική φιλοσοφία (γέλια)!

“Κρύο αίμα”

Είναι η εποχή για…κλάμα. Είτε συγκίνησης και χαράς, είτε θλίψης και απογοήτευσης.

Τα ίδια παντού. Τελικοί, απονομές, τίτλοι, αλλά και υποβιβασμοί ή χαμένες ευκαιρίες. Αυτό είναι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο δεν αποτελεί εξαίρεση.

Στο στοίχημα όμως αυτά είναι…απαγορευμένα. Κέρδίζεις ή χάνεις πρέπει να παραμένεις βράχος. Ψυγείο. Ούτε να αμολάς αυτά τα επικά “τον έσκισα τον μπουκ”, ούτε να βρίζεις θεούς και δαίμονες και να αμολάς αυτά τις εμετικές κατάρες που ξέρουμε.

Οταν βλέπετε παίκτη του στοιχήματος να αντιδρά έτσι, μην ασχοληθείτε καν, είναι στη μεριά των χαμένων και δεν παίζεται καν αυτό, έχει φραγή. Το κουμάρι θέλει κρύο αίμα, θέλει ένστικτο…killer, θέλει στομάχι-πέτρα και μυαλό πεντακάθαρο. Ενας δεκάμηνος μαραθώνιος (μην μιλήσει κανείς γιά 12μηνο γιατί κι αυτός θα ξέρετε από πριν που ανήκει, στους χαμένους κι αυτός), μετά δυο μήνες “αποτοξίνωση” και πάμε πάλι απ’την αρχή.

Κιτάπια, να ξέρεις που βαδίζεις και μελέτη.

Σε τι διαφέρει η καθημερινότητα ενός (σοβαρού) παίκτη στοιχήματος από έναν ποδοσφαιρίστη; Οχι σε πολλά. Οταν ο ποδοσφαιριστής είναι ντεφορμέ πάει στον πάγκο. Ομοιως ο παίκτης πρέπει να πάψει να παίζει, να το δοκιμάζει εικονικά ώσπου να δει οτι φορμάρεται. Φυσικά και υπάρχει φόρμα/ντεφορμάρισμα και στο στοίχημα, εγώ το λέω “φεγγάρι”.

Στο καλό φεγγάρι όλα γράφουν υπέρ σου. Στο κακό χάνονται γκολ σε κενό τέρμα και το τρώει η ομάδα σου στο 94′! Και όπως ο ποδοσφαιριστής πρέπει πειθαρχημένα να ακούει τον προπονητή του, έτσι και ο παίκτης “προπονεί” τον εαυτό του και οφείλει να είναι πειθαρχημένος. Αλόγιστα μπετ=καταστροφή.

Σε τι δεν μοιάζουν παίκτης/ποδοσφαιριστής; Το είπαμε, στο συναίσθημα.

Το κλάμα, η χαρά και η λύπη περίπου απαγορεύονται. Και στο ποδόσφαιρο ακόμα, μετά από μιά μεγάλη νίκη ακούμε τον προπονητή να λέει “θα το διασκεδάσουμε απόψε και απο αύριο τα κεφάλια κάτω και δουλειά”. Ε, στο στοίχημα δεν υπάρχει ούτε το “απόψε”.

Για να κλείσουμε αυτό το θεωρητικό κομμάτι εισαγωγής: Ο παίκτης του στοίχηματος οφείλει να μοιάζει σε εναν ποδοσφαιριστή και σε κάτι ακόμα.

Στην εξειδίκευση. Δεν μπορεί να παίζεις και δεξί μπακ και αριστερό εξτρέμ. Ούτε τερματοφύλακας και κόφτης ταυτόχρονα. Οι ελάχιστοι που μπορούν να παίξουν σε 2-3 θέσεις είναι η εξαίρεση και είναι υπερπολύτιμοι. Ακριβώς το ίδιο και στο στοίχημα. Εξειδίκευση. Δεν μπορεί να ξέρεις καλά πάνω απο 4-5 πρωταθλήματα. Οταν λεμε καλά, εννοούμε…άριστα, όχι επιδερμικά.

Και συνολικά δεν μπορεί να παίζεις πάνω από 15 Λίγκες. Δεν γίνεται να κατέχεις από Β’ Αγγλίας και ταυτόχρονα από Β’ Ιταλίας. Κάπου θα το χάσεις. Και θα το πληρώσεις…”

Παλαιότερα άρθρα του Billaras