2778

Billaras

Πάντα στις λεπτομέρειες!

Στο…τσακ που λέμε. Εξαιρώντας την Μίντλεσμπρο που “δεν το είχε” (δεχόμενη δύο γκολ τσακ μπαμ δεν είχε τύχες, έπαψα να ασχολούμαι από νωρίς), όλες το πάλεψαν όσο πήγαινε. Το “τσακ” πάντα θα είναι οι λεπτομέρειες, δεν μιλάμε γιά φαβοράκια, γιά αουτσάιντερ μεγάλα μιλάμε. Είτε γιά την Ανζέ, είτε γιά την Γουόλσολ (δοκάρι στο 86' μέσα από τη μικρή περιοχή), είτε γιά την Γουέστ Μπρομ (μιά χαρά το πήγαινε γιά να το “κλέψει”).

Και ανάποδα, στη Ροτσντέιλ ας πούμε, ήταν υπέρ μου οι ίδιες λεπτομέρειες (ανατροπή και νίκη με πέναλτι στο 91'). Η μόνη ήρθε στο σβηστό ήταν η Χέρενφεν. Αυτό “σκύψαμε και το πήραμε”, δωράκι ήταν. Δεν έχω γενικά παράπονο. Αν κερδίσει και η Γουέστ Χαμ θα βγει και κέρδος, αυτή εκρεμμεί. Και την πιστεύω. Μικρό κέρδος. Οπως αν δεν βγει, θα είναι μικρή η χασούρα.

Πάντα στα μάτια μου αυτές οι μέρες είναι χρήσιμες κι έχω εξηγήσει το γιατί. Θα σας γράψω κάποια σημαντικά πράγματα την Τρίτη (θέλω να ολοκληρωθεί το κουπόνι από Τρίτη που πέρασε σε Τρίτη που έρχεται) και θα καταλάβετε τι εννοώ όσοι ακόμα δεν το πιάνετε…. Σήμερα λίγα λόγια, λίγα ματς. Θεωρούσα ότι υπήρχαν τρία σωστά φαβορί. Εχουν μείνει δύο.

Η Χάουγκεσουντ πλέον στο 1.65 δεν παίζεται, όσο κι αν είναι πεθαμένη (κυριολεκτικά) η αντίπαλός της. Το όριο μου είναι το 1.75, εκεί ίσως και να το πόνταρα (αξία βρισκεις έστω και σπανιότατα και σε δυνατά φαβορί). Γι αυτό κι έβαλα παρελθοντικό χρόνο. Υπήρχαν, δεν υπάρχουν. Πλέον, υπάρχει η Εσπανιόλ σήμερα και η Αταλάντα αύριο. Με δύο δουλειά δεν γίνεται, στο Betsellers είμαστε και δεν είναι και…Μάιος να πεις “'αντε, κάνω τα στραβά μάτια”.

Οπότε…πάω παρακάτω. Εχω κάποιους προβληματισμούς. Ειδικά γιά δύο ιταλίδες. Η μιά είναι η Μπολόνια. Στο 8.00; Ξέρω τι βλέπουν τα μάτια μου. Και έχουν δει μιά Μπολόνια εξαιρετική, αλλά την έχουν δει…εντός. Εκτός ψιλοχάνεται, εκεί είναι ο προβληματισμός μου. Η Ιντερ σε ανοδική πορεία, ξεκάθαρα. Αλλά ρε γαμώτο, βλέποντας την Μπολόνια προ ημερών να παίζει σούπερ, έχω σκαλώσει.

Είναι και το (εξωπραγματικό) 8.00…. Η άλλη είναι η Μίλαν. Κάνει…διαγωνισμό αφερεγγυότητας με την Ρόμα. Ικανές γιά όλα. Και το 3.40 με ιντριγκάρει μέσα στη Φλωρεντία, είναι και ο Μοντέλα στη μέση. Οκ, εύκολα την…ψάχνεις στο γήπεδο τη Μίλαν αν έχουν …ξυπνήσει στραβά, ξέρεις που ποντάρεις αν ποντάρεις. Αλλά 3.40; Δεν την είχα γιά πάνω από 3.

00, τι στο καλό; Αυτά τα δύο με έχουν “σκαλώσει”. Από εκεί και πέρα είναι απλά όλα. Γιά αρχή έσβησα Νις! Ναι, την έσβησα. Ας κερδίσει. Κάτι ότι στο 4-0 με τη Μονακό ήταν και λίγο μαγική εικόνα, κάτι ότι ακολουθεί ταξίδι μακρινό γιά το Europa, κάτι ότι θα λείπει ο Μπαλοτέλι, την έσβησα. Κοίταξα και λίγο Ρίο Αβε, έφυγα κι από εκεί. Και τι απέμεινε; Η Σπάρτα Ρότερνταμ (η Ουτρέχτη παραδοσιακή έδρα αλλά είναι τραγική ως σήμερα, αντίθετα με την Σπάρτα που πάει “αέρας”) στο 4.

33. Η Λουγκάνο (άθλια η Τουν ως σήμερα, κοιτάξτε την εκ διαμέτρου αντίθετη φόρμα τους, μάτια βγάζει, η Λουγκάνο θα στηθεί πίσω και θα παίξει κόντρα) στο 3.50. Κι ενα νορβηγικό, η Αλεσουντ. Εσχάτως παιγμένη και νικήτρια. Το σημείο δεν είναι δικό μου, δεν είμαι…ειδικός, αλλά καλού φίλου του Γιώργου, μέλος χρόνια του Betsellers. Μου βάρεσε τα καμπανάκια από την Τετάρτη.

“Δες αυτό το ματς, έχει πολλά από πίσω του”. Και όντως έχει. Αδελφοποιημένοι οπαδοί. Δύο αδέρφια που παίζουνε ο ένας στην Βαλερένγκα κι ο άλλος στην Ααλεσουντ. Και προπονητή (Ρέκνταλ) που είναι νυν της πρωτευουσιάνας, τέως και πολύ αγαπητός (με επιτυχίες, αυτός την έφερε στο προσκήνιο) της Ααλεσουντ! Κίνητρο περίπου μονόπλευρο, τελειώνει η Νορβηγία σε 6 αγωνιστικές, είναι σημαντικό.

Και απόδοση στο 6.00. Θα το “σταυρώσουν”; Δεν ξέρω, αλλά πιστεύω κάτι θα πάρει από το ματς η φιλοξενούμενη και θα το ρισκάρω ως το διπλό. Εξάλλου μας…τα έχει δώσει ήδη μιά φορά, είναι και αγωνιστικά σε καλή κατάσταση. Την Γουέστ Χαμ την περιμένω από χθες (και την πιστεύω), οπότε κλείσαμε. Τι να κάνω με τις ιταλίδες; Μιά λύση είναι να πάω σε μονά-δυάδα τα δύο “βουνά” (Ααλεσουντ και Μπολόνια) και ένα trixie με Σπάρτα-Λουγκάνο-Μίλαν.

Μιά άλλη να μην ασχοληθώ με τις ιταλίδες και να πάω σε ένα patent με τα τρία που “έχω στο χέρι”. Δεν θέλω να παίξω πολλά, περιμένω και τη λονδρέζα, αν δεν την είχα ήδη ποντάρει θα έμπαινε μέσα κι αυτή. Αποφασίζω να πάω στην πρώτη λύση. Μαζί τα πολύ μεγάλα και ένα trixie με τα άλλα τρία. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Επιστροφές από 24/9: 248 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 7.808 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: Χέρενφεν 2 (3.00, εύστοχο)-Γουέστ Χαμ 1 (3.00) με 35 μονάδες. Ποντάρισμα 25/9: Μονό αποδεκτό: Ααλεσουντ 2 (6.00) με 50 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπολόνια 2 (8.00) με 35 μονάδες. Δυάδα Ααλεσουντ-Μπολόνια (48.00) με 5 μονάδες. Trixie: Σπάρτα 2 (4.33)-Μίλαν 2 (3.40)-Λουγκάνο 2 (3.50) με 10 μονάδες στην τριάδα και από 36 σε κάθε δυάδα, σύνολο 118 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 208 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 7.600 μονάδες. Βλέπετε τι κάνω. Δεν έπαιξα καν τις επιστροφές της Ροτσντέιλ. Κατέβασα ποντάρισμα, ήρθα στα ίσια μου συνυπολογίζοντας τα χθεσινά. Ρισκάρω με το trixie (οριακά σήκωνε και patent) αλλά θα ανέβαζα μονάδες και δεν έπρεπε. Και βέβαια, αγωνιστικά, ρισκάρω κυρίως με τις ιταλίδες. Μπορεί να με …εκθέσουν εύκολα, έχει σημασία να ξέρεις που ποντάρεις και τι μπορείς να περιμένεις από κάποιες ομάδες.

Γιά να δούμε τι ψάρια θα έρθουν σήμερα, αν οι λεπτομέρειες γείρουν την πλάστιγγα υπέρ μας. Νέα στήλη την Τρίτη πλέον, με νέο μεγάλο κουπόνι. Και νέο αίμα στο Blogger of the week, με… E-sports αυτή τη φορά! ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ως αύριο βράδυ θα δείτε ποστ στο φόρουμ, γιά να βάλετε τη συμμετοχή σας. Η ημερομηνία και η ώρα δεν αλλάζουν, Παρασκευή 7/10, ώρα 9 το βράδυ! Κάντε τα κουμάντα σας και απλώς περιμένετε τον…τόπο που θα γίνει η σύναξη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras