144

Billaras

Πέντε από τα…μπόλικα!

Τα “τρικ” άλλες φορές βγαίνουν, άλλες όχι. Με την Βιγιαρεάλ μέσα στη Σεβίλλη, ήταν το μοναδικό που το άφησα “σέκο” διπλό και επειδή το κοράκι ακύρωσε γκολ στο 96′, έμεινε στο 1-1 το ματς και δεν πήρα δυάδα. Το είχα αφήσει σέκο γιατί δεν άξιζε η απόδοση. Προχθές το ανάποδο. Πήγα σε καλύψεις γιατί η μιά αντίπαλος ήταν η…Σίτι, η άλλη ήταν στο Πάλας-Μπόρνεμουθ (τρίτη χειρότερη άμυνα μαζί με τη Λούτον η Μπόρνεμουθ και αν προχθές η Λούτον δεν έτρωγε το 4ο στο 96′ θα ήταν και…μόνη της σε αυτή τη θέση η Μπόρνεμουθ).

Εκανα το σωστό. Κι όμως. Η Μπόρνεμουθ δεν δέχθηκε γκολ, ενώ η Σίτι έκανε αρνητικό ρεκόρ όλων των εποχών με…δύο τελικές στο στόχο! Ποιός θα το περίμενε, ειδικά το δεύτερο. Κι έτσι, ενώ στα 2 απ’ τα 3 ορθώς επέλεξα κόντρα, Βιλα και Μπόρνεμουθ κέρδισαν χωρίς να φάνε γκολ και το τρικ της διπλής με g/g μου στέρησε πληρωμή. Συμβαίνει. Αλλες για καλό, άλλες για κακό.

Αυτά με τα μεσοβδόμαδα, πάμε στα φρέσκα. Ο κύριος όγκος πάλι είναι σήμερα. Αύριο ίσως να μην κάνω καν νέα στήλη και να δείτε απλώς update. Επειδή έχει ευρωπαικά μεσοβδόμαδα, έχουν “πιέσει” όλο το μενού σημερα. Οπότε φουλ της διαλογής. Ειδικά αν έχετε ακούσει την εκπομπή χθες, ξέρετε πόσα έχουν μαζευτεί.

Σε σχέση με όσα είπαμε, σημερα έκανα τσεκ σε δύο ακόμα σημεία αλλά τελικά τα άφησα.

Το ένα ήταν η Γουέστ Μπρομ (την ξανατσέκαρα μετά την απόλυση-σοκ του Μόμπρεϊ στην Σάντερλαντ) και το άλλο ηταν η Λειψία. Τα άφησα, το ένα είναι νωρίς και οκ, δεν περνάς και εύκολα απο το στάδιο του φωτός (πιό ειρωνικός τίτλος γηπέδου δεν υπάρχει στο…κάταχνο Σάντερλαντ να μιλάς για στάδιο του φωτός, αν και το ονομά του το πήρε από τα ανθρακωρυχεία της περιοχής και επειδή χτίστηκε ακριβώς εκεί που κάποτε γινόταν εξόρυξη).

Και το άλλο το άφησα γιατί..2,30 (από 2,60+). Ετσι απλά.

Οπότε, επέστρεψα σε όσα είχαμε ήδη “συζητήσει” απο χθες. Και θα το πάω λίγο ανάποδα, πάω πρώτα σε όσα σβήνω.

Ραπίντ (ε όχι και 2,75 μην τρελλαθούμε), Σερβέτ (ε όχι και 2,30), Μπέτις (δεν θέλω να κοντράρω την εφτάψυχη Ρεάλ), Σπάρτα Ρότερνταμ (τεράστια απόδοση αλλά ξεκάθαρα σε ανοδική πορεία ο Αγιαξ), Σταλ (δεν την έχω δει, εκεί σκαλώνω), Γκλάντμπαχ (το κενό της Ουνιόν ίσως της χρησίμεψε για δουλειά με τον νέο τεχνικό).

Αυτά όλα σβήστηκαν από τα εκτός Βρετανίας.

Και μετά στο Νησί: Μπόρνεμουθ (με φαγουρίζει ακόμα, αλλά είδα σημάδια ξεκάθαρης ανάκαμψης προχθές στην Μάντσεστερ), ΚΠΡ (δεν την εμπιστεύομαι ακόμα), Χάτερσφιλντ (ήθελα να δίνει παραπάνω), Χαρογκέιτ (σε άνοδο η Σάτον και της το πιστώνω αυτό). Και…ολα -λέμε τώρα- να περάσουν αυτά, θεωρώ ότι καλώς τα σβήνω.

Δεν θα το μετανοιώσω. Κάτι ακόμα: Δεν θα το παίξω, αλλά ο άσος της (αγαπημένης) Σλάσκ τραβάει τον ανήφορο, έχει πάει στο 2,40. Κάτι έχει κάνει στους μπουκ η ομάδα αυτή, δεν εξηγείται αλλιώς (γέλια).

Οσα έμειναν δεν είναι λίγα. Εκτός Αγγλίας είναι δύο. Βιγιαρεάλ και Φράιμπουργκ. Σωστά και με αξία τα 3,30 και 3,10 αντίστοιχα, ειδήσεις καλές (σοβαρότατη απουσία για την Σοσιεδάδ ο Οϊαρθαμπαλ, κομβικός παίκτης, έγινε πατέρας και θα απουσιάσει).

Και από το Νησί είναι Αστον Βίλα (3,50), Ρος Κάουντι (3,40), Σριούσμπερι (4,00), Κρου (3,00), Σεφιλντ Γουένσντεϊ (4,20).

Κλεισαμε. Επτά σημεία σύνολο. Ολες είναι καλά, βασικό αυτό. Και οι επτά. Ολες έχουν σωστές αποδόσεις, με παικτική αξία. Ολες έχουν και πρώιμη πληρωμή. Και σε τέσσερις απο τις επτά περιπτώσεις, κοντράρω και κακές/ντεφορμέ ομάδες (Μόρτον, Στοουκ, Γουίκομ, Βόλφσμπουργκ).

Στην Κρου υπάρχει και παρασκήνιο, προπονητής της Γκρίσμπι είναι ένα παιδί της Κρου, ο Αρτελ, πέντε χρόνια τεχνικός της (2017-2022) και δύο χρόνια παίκτης της γύρω στο 2010.

Μενει να αποφασίσω πλέον. Αν θα αφήσω κάτι ακόμα και πως θα παίξω.

Καταλήγω να αφήσω έξω και την Βιγιαρεάλ (σέβομαι απόλυτα την δυναμική της Σοσιεδάδ που αν μη τι άλλο μπορεί να πάρει το Χ, είναι ομαδα συνόλου) και την Αστον Βίλα! Οσο να πεις, πρώτη η Αρσεναλ, δικαιώματα δεν δίνει, έχει και άστρο.

Και η τελευταία ήττα της Βίλα εντός (έχει 14-0-0 τώρα) είναι πέρυσι…από την Αρσεναλ!

Οπότε καταλήγω. Μονά και δυάδα τα 4αρια (Γουένσντεϊ και Σριούσμπερι). Ζόρικα μεν, δείτε ότι εκτός πάσχουν. Αλλά είναι σωστή η στιγμή. Και σε trixie χωρίς “τρικ” αυτή τη φορά, οι Φράιμπουργκ-Ρος Κάουντι-Κρου. Ολες με πρώιμη.

Τα λέμε στο chat, αύριο ίσως μονάχα update.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras