2639

Billaras

Πέντε και…πολλά είναι!

Θα συμφωνήσω σε μεγάλο βαθμό με τον Μάκη. Καλημέρες, καλό Φλεβάρη να έχουμε, είμαστε μπροστά σε ένα κουπόνι από μέτριο ως…κακό. Δεν είναι μόνο οι μεταγραφές. Οκ, είναι και αυτές. Ειδικά στο νησί. Θέλω (σκέφτομαι) να παίξω Νιόυπορτ, που έκανε…13 μεταγραφές. Ελα όμως που έδιωξε και 11! Και παίζει με αντίπαλο που έφερε…9 παίκτες! Αυτό ήταν ένα παράδειγμα.

Κάπου εκεί παίζουνε οι ομάδες ειδικά όσο κατεβαίνουμε επίπεδα. Με λίγα λόγια, πάμε σε επίπεδο…μαντεψιάς, όχι ατόφιου στοιχήματος. Είναι λοιπόν πολύ θολά τα νερά. Δεν είναι όμως μόνο οι μεταγραφές. Είναι και γενικά το κουπόνι. Ενα πρόγραμμα πρέπει να σε “βοηθάει”. Ολα κρίνονται Τετάρτη βράδυ (γιά μένα). Οταν ξεκινάω την πολύωρη πρώτη μελέτη.

Μου έκανε κλικ; Καλώς. Δεν μου έκανε; Οσες ειδήσεις και να διαβάσω, όσο κι αν τα ξαναδώ ως σήμερα, δεν αλλάζω γνώμη. Οκ, είπαμε, ως ένα βαθμό συμφωνώ με τον Μάκη. Δεν έφτασα οριακά να πω “no bet”. Θα παίξω. Αλλά θα παίξω λίγα, μαζεμένα, θα προφυλαχτώ όσο μπορώ και δεν θα έχω και απαιτήσεις μεγάλες. Και συνιστώ να κάνετε το ίδιο, αυτή είναι η βασική πρόταση… Να μην μακρυγορήσω.

Στο νησί σημείωσα αρχικα 13 ματς! Κανένα δεν με τρελλαίνει, δεν είναι περίπτωση Φλίτγουντ ή Εξετερ (από πρόσφατα σημεία που έλεγα ότι παίζω no matter what). Ενα είναι φαβορί, η Γουότφορντ στο 2.10. Το αφήνω στην άκρη. Τα άλλα ήταν Γουέστ Χαμ (4.75), Χαλ (7.00 ή 5.00 στο draw no bet), Νοτς Κάουντι (4.20), Μάνσφιλντ (2.80), Κόλτσεστερ (3.20), Νιούπορτ (3.60), Μπέρμιγχαμ (3.

80), ΚΠΡ (3.25), Ντέρμπι (4.75), Νότιγχαμ (3.00), και δύο σκωτσέζικα, οι Μόρτον (2.80) και Πίτερχεντ (2.75). Αρχισα να σβήνω με..ευκολία. Πρώτα τα δύο σκωτσεζικα και τη Μάνσφιλντ, έπεσαν πολύ οι αποδόσεις τους, ήθελα και τα τρία άνω του 3.00, δεν το σκέφτομαι καν. Κοιτάω τα άλλα εννιά. Τα επόμενα που έφυγαν είναι η Κόλτσεστερ (έχει επιστροφές η αντίπαλός της), η Νότιγχαμ (αν έπαιζε ο ΜακΚόρμακ θα το συζήταγα σοβαρά αλλά ήρθε από την…Βίλα και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής κόντρα…στην Βίλα).

Πήγα στα επτά. Εδώ μιά παρένθεση: Η Ντέρμπι προστέθηκε σήμερα. Είναι το μοναδικό που δεν είχα στην αρχική διαλογή, αλλά σήμερα το ξανασκέφτηκα. Είδα το 2-2 της Νιουκάστλ προχθές, είδα μουρμούρα από τον Μπενίτεζ που δεν έγιναν μεταγραφές, η Ντέρμπι το έχει το ύψος, ο ΜακΛάρεν θα θελήσει να δείξει και κάτι εκεί απ' όπου έφυγε… Σβηνω και τη Νιούπορτ, το εξήγησα στον πρόλογο, μπορεί να πάει παντου.

Και τι έμεινε; Γουέστ Χαμ-Χαλ-Ντέρμπι-ΚΠΡ-Νοτς Καόυντι-Μπέρμιγχαμ. Αυτά τα έξι. Ενα είναι εξώφθαλμα …αντισυμβατικό. Κόντρα σε όλα. Η Μπέρμιγχαμ. Ο Τζόλα δεν έχει νίκη, η Φούλαμ καλή, που πάω να μπλέξω; Ελα που…με φαγουρίζει ότι ήρθε η ώρα; Μπερδεμένο είναι το ματς της Γουέστ Χαμ, ήταν πισογυρισμα το ντόρτι, αλλά η Σαουθάμπτον δεν είναι Σίτι.

Είναι ομάδα κουρασμένη και με πρόβλημα στο κέντρο άμυνας. Από το μπετό-δίδυμο Φόντε-Φαν Ντάικ, ο ένας πήγε…αντίπαλος σήμερα, ο άλλος τραυματίας. Και φάνηκε η τεράστια τρύπα και με την Σουόνσι. Η Χαλ προφανώς και είναι ρισκο, γυρίζει και ο Μανέ στη Λίβερπουλ, αλλά ρε γαμώτο, την βλέπω και το παλεύει σαν σκύλα. Δηλαδή, η Σάντερλαντ έφερε 2-2 με τη Λίβερπουλ και η Χαλ δεν μπορεί; Να ήταν καλά η Λίβερπουλ να προσπεράσω.

Αλλά..εσείς πως την βλέπετε; Καταλήγω: Λέω να πάω από πολύ ως ..εντελώς αντισυμβατικά. Να σβήσω και το πλέον προφανές της ΚΠΡ, να αφήσω την Χαλ γιά το live και να κρατήσω τα τέσσερα άλλα. Την Γουέστ Χαμ που έρχεται από ντόρτι, την Μπέρμιγχαμ που δεν έχει νίκη σε δέκα ματς, την Ντέρμπι που πάει…μέσα στο θηρίο και την Νοτς Κάουντι (αυτό είναι το μόνο με μεγάλη αξία και “πάτημα” να το παίξω).

Με λίγα λόγια; Ο Θεός…βοηθός, μπορεί να αρπάξω και κανά τρίμπαλο κάπου. Αλλά έτσι μου κάθησαν, έτσι πορεύομαι και σήμερα δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν! Αμα τα φάω τα μούτρα μου, τα έφαγα! Εκτός νησιού κάτι φαβόρια (Μπορντό, Κολωνία) τα αφήνω όπως άφησα και την Γουότφορντ. Οποιος θέλει, τα αναφέρω, ας τα αξιοποιήσει. Μεγάλα σημεία; Λίγο Μαλίν, λίγο ξερό Χ η Αλκορκόν, τρίχες.

Θα κρατήσω μιά δυάδα και τέλος. Δυό σπανιόλικα. Εσπανιόλ τώρα σε μιά ώρα και Ειμπάρ το βράδυ. Η Ειμπάρ είναι το δεύτερο που δεν είχα στην αρχική διαλογή μου. Αλλά είδα τις φοβερές απουσίες της Βαλένθια και σήκωσα τα φρύδια. Μόνο που θα λείπουν Νάνι και Παρέχο μου αρκεί. Και τα δύο στο 4αρι, μου κάνουν γιά να ρισκάρω! Πως θα κινηθώ; Οκ, προφανές μπετ σε μονά-δυάδα τα δύο σπανιόλικα.

Τα τέσσερα εγγλέζικα; Εχω 4.75 (Χαμ)-4.20 (Νοτς Κάουντι)-3.80 (Μπέρμιγχαμ)-4.75 (Ντέρμπι). Να πάω σε yankee με αυτές τις αποδόσεις; Να ζητάω δηλαδή 50% ευστοχία σε τετοια αντισυμβατικά και ζόρικα ματς; Να πάω σε lucky 15, δηλαδή να πάω και με μονά; Πολλές στήλες-πολλές μονάδες. Να πάω σε τέσσερα μονα και τέλος; Να σβήσω κι άλλο και να πάω σε patent; Θα μπορούσα, να πέταγα τη Μπέρμιγχαμ (που είναι εντελώς “κουφή” επιλογή και κάτω του 4.

00) και να κάνω patent. Προσπαθώ να ισορροπήσω ανάμεσα σε λογική και ένστικτο και να κάνω και τη σωστή διαχείριση, να μην ξανοιχτώ. Αναψα τσιγάρο και απλώς…τα κοίταγα. Ναι, αυτό θα κάνω. Θα πάω σε patent. Εξω και η Μπέρμιγχαμ. Ισως την “σημαδέψω” στο live κι αυτήν, να δω πως θα πάει. Οπότε έκλεισα. Μπέρμιγχαμ και Χαλ είναι γιά live (ΔΕΝ σημαίνει ότι θα παιχθούν, μην το παρεξηγήσει κανένας, είναι απλώς ματς που θα τα σκανάρω και ΑΝ δω κάτι, τότε θα παίξω), μένω με τα άλλα τρία και συνολικά πέντε σημερινά.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 3.770 μονάδες. Ποντάρισμα 4/2: Patent: Γουέστ Χαμ 2 (4.75)-Νοτς Κάουντι 2 (4.20)-Ντέρμπι 2 (4.75) με 5 μονάδες η τριάδα, με 20 κάθε δυάδα (ακόμα 60) και στα μονά πάω με 50 Γ.Χαμ και Ντέρμπι, με 55 στην Νοτς Κάουντι (ακομα 155). Ολο μαζί 220 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μάλαγα-Εσπανιόλ 2 (4.00) με 55 μονάδες Μονό αποδεκτό: Βαλένθια-Ειμπάρ 2 (4.

00) με 55 μονάδες Δυάδα Ειμπάρ 2-Εσπανιολ 2 (16.00) με 10 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 340 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.430 μονάδες. Θέλω…ένα αγγλικό κι ενα ισπανικό να βγω και κερδισμένος. Αμα “διπλώσουν” ακόμα καλύτερα. Νορμάλ παιχνίδι, αύριο και λιγότερα, δεν ξανοίχτηκα και ΟΛΑ παίχθηκαν και μονά γιά να αυξήσω την πιθανότητα επιστροφών. Τα λέμε chat αργότερα, νέα στήλη ίδια ώρα αύριο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras