2713

Billaras

Πέντε μεγάλα σημεία…

Αμα δεν θέλει….δεν θέλει. Δεν το πιέζεις. Ορθότατα δεν μου “μίλαγαν” χθες, ορθότατα έπαιξα λίγα, αλλιώς θα μου έσπαγαν τα νεύρα. Κάθησα το βράδυ και είδα το Ναντ-Λιλ. Ομάδα Ναντ..δεν υπάρχει στο χάρτη. Ως το 80' που αποφάσισε να ρισκάρει δεν έχει πατήσει καν περιοχή της Λιλ. Και η Λιλ παίζει μιά χαρά (στα μέτρα του δυνατού), κάνει φάσεις, αλλά γκολ…γιόκ.

Αλλες φορές θα είχαν μπει ένα-δύο, θα είχε έρθει ωραιότατα το διπλό, θα είχα υπερδιπλασιάσει το ποντάρισμά μου. Τώρα ο Ελντερ γλίστραγε προ κενής εστίας. Τι να κάνουμε; Αυτό είναι το στοίχημα. Το συζητάγαμε χθες βράδυ στο chat. Και άξαφνα, εκείνη την ώρα, συνειδητοποιήσα κάτι! Οτι κέρδιζα σερί…. 14 μήνες. Αυγουστος 2015, Οκτώβριος 2016! Και όχι απλά κέρδιζα, πανηγύρι γινόταν.

Δεν το είχα σκεφτεί. Τι διπλασιασμοί κεφαλαίου σε πέντε μήνες, τι…τετραπλασιασμοί κεφαλαίου στο EURO, όλα ρολόι, όλα ιδανικά. Ε, οκ, εκείνο ήταν το αφύσικο, όχι αυτό εδώ. Οπότε θα ερχόταν η στιγμή να με βάλει ο μπουκ στα σχοινιά. Οχι τίποτα φοβερό, απόλυτα διαχειρίσιμο, απλώς να χάνω κεφάλαιο. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια. Καιρός πανιά-καιρός κουπιά.

Τώρα είναι η ώρα για κουπιά. Θα έρθει πάλι η ώρα για πανιά… Κατά τα άλλα, αν κρατήσω κάτι από χθες, δεν μπορείτε να μαντέψετε τι είναι, δεν είναι αμιγώς αγωνιστικό. Είναι ο…ορισμός της αχαριστίας. Μου κανε τρομερή εντύπωση, έπεσα από τα σύννεφα. Ισως ..κακώς, γιατί ξέρω καλά από αχαριστία την συναντάω συχνά-πυκνά. Αλλα οκ, εκεί είναι Αγγλία, έχουν άλλη παιδεία, μου' ρθε κεραμίδα όταν άκουσα τους οπαδούς της Λέστερ να γιουχάρουν πριν το ημίχρονο την ομάδα τους.

Απίστευτο μου φάνηκε, είναι να χαρακώνεσαι άμα τα βλέπεις αυτά. Εζησαν το απόλυτο ποδοσφαιρικό παραμύθι, έζησαν ένα θαύμα (και ακόμα το ζουν στο Champions League) και αυτοί…γιούχαραν επειδή κινδυνεύει φέτος. Πραγματικά είχα μείνει άφωνος… Anyway, πάμε στα φρέσκα. Χαμηλά λιπαρά χθες, χαμηλά και σήμερα. Βασικά, μην το παιδεύω, θα παίξω αρχικά δύο δυνατά αουτσάιντερ.

Σοσιεδάδ στο 5.50 και Μπόρνεμουθ στο 7.00 του draw no bet (στο 9.50 το σέκο διπλό). Γιά την Σοσιεδάδ, τα ξέρετε, σε άριστη κατάσταση. Μιά χαρά ομάδα. Και η Μπάρτσα δεν με ψήνει και πολύ, μόλις προ εβδομάδος έμεινε στο 0-0 με τη Μάλαγα. Και το βασικότερο: Εκεί στο Ανοέτα, ακόμα και σε τοπ φόρμα και περιόδους, η Μπάρτσα ..έχανε! Τόπος μαρτυρίου κανονικός.

Θυμίζω, το είχα παίξει και πέρυσι το ίδιο σημείο. Πραγματικά, δεν πρέπει άλλη ομάδα να έχει τέτοια παράδοση με την Μπαρτσελόνα…. Οσο γιά το άλλο; Ξέρω τι βλέπω. Και το γράφω. Η Αρσεναλ καλά δεν είναι. Οριακά με την…Λουντογκόρετς, οριακό Χ με την Τότεναμ, παίρνει κατα τύχη πόντο με Γιουνάιτεντ, παίρνει κατά τύχη πόντο με την Παρί.

Γλυτώνει από θαύμα στην παρούσα φάση, δεν παράγει ευκαιρίες. Θα είναι πάλι τόσο τυχερή; Οκ, η Μπόρνεμουθ δεν είναι Παρί ή Γιουνάιτεντ (εξ ου και η μεγάλη απόδοση), αλλά καλή όμαδα είναι, θα της βάλει δύσκολα, ο Νοέμβριος πάντα ήταν ο χειρότερος μήνας των “κανονιέρηδων”. Και οκ, στο 7.50 με το “Χ δικό μου” (που λέγαμε τα παλιά χρόνια).

Οπότε αξίζει το ρίσκο. Από εκεί και πέρα; Τσέκαρα πολλά. Κι έσβησα πολλά. Από φαβορί σήμερα λίγα πράγματα. Λίγο Αταλάντα, λίγο Λεβάντε, λίγο Σεβίλλη Β'. Αντε και λίγο Φλουμινένσε. Τα αναφέρω γιά όποιον θέλει. Και χθες πέρασαν σχεδόν όλα όσα έγραψα και άξιζαν (Μάλαγα, Χαϊντενχάιμ, Ντέρμπι). Θα μπορούσα ενδεχομένως να έχω κάποια πληρωμένη δυάδα.

Σιγά τα αυγά… Στα μεγαλα (πέρα από Σοσιεδάδ και Μπόρνεμουθ); Χέρακλες (5.50), Ζούλτε Βάρεγκεμ (4.33), Χετάφε (3.50). Τρία αυτά. Και ένα…δανεικό, από καλό φίλο. Μου το έδειχνε χθες βράδυ το ματς και με τσίγκλισε. Βίσλα Πλοκ-Πιάστ το ματς. Πολωνία. Πως διάλο η προτελευταία με 5 ήττες και μιά ισοπαλία είναι καραφαβορί με μιά ομάδα που στα τελευταία έξι έχασε μόνο από τις δύο πρωτοπόρους, δεν το κατάλαβα.

Καραμπάμ κάνει το 4αρι του διπλού. Σε μέρα “στεγνή”, θα το κρατήσω. Δείτε το κι εσείς… Οπότε, έχω δύο μεγάλα μονά, πως να “μπλέξω” τα άλλα; Απλά πράγματα. Αφήνω Χέρακλες (σαν να παίρνει πάνω της η Αλμάαρ, αυτό έδειξε την Πέμπτη) και πάω με τα άλλα τρία σε ένα σύστημα. Patent αυτή τη φορα, μιάς και τα δύο εκ των τριών είναι στο 4+.

Και έκλεισα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 6.240 μονάδες. Ποντάρισμα 27/11: Μονό αποδεκτό: Σοσιεδάδ 1 (5.50) με 35 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Μπόρνεμουθ 2 (7.50 dnb) με 30 μονάδες. Δυάδα Σοσιεδάδ-Μπόρνεμουθ (41,25) με 5 μονάδες. Patent: Χετάφε 2 (3.50)-Ζούλτε Βάρεγκεμ 2 (4.33)-Πιάστ 2 (4.00) με 5 μονάδες η τριάδα, 20 κάθε δυάδα και από 55 σε Χετάφε-50 σε Ζούλτε-50 σε Πιάστ στα μονά.

Ολο μαζί 220 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 290 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 5.950 μοναδες. Προφανές ότι και σήμερα παίζω λιγότερα. Συνολικά, κάπου 150-200 μονάδες όλο το διήμερο κατέβασα. Οχι τυχαία φυσικά, όταν βλέπω ότι δεν θέλει, δεν το κοντράρω. Σήμερα τα έχω όλα και μονά, άρα ένα θα αρκεί να πάρω κάμποσα πίσω. Αν έρθουν δύο, όπου και να έρθουν, θα έχω και κέρδος.

Ραντεβού όπως και χθες στο chat, νέα στήλη την Τρίτη το μεσημεράκι!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras