2129

Μάκης Μηνδρινός

Παίζει ρόλο η διάθεση

Καλημέρες! Στο… κόκκινο οι σφυγμοί χθες το βράδυ. Την ώρα που η Ισπανία ισοφάριζε σε 2-2 το Μαρόκο, το Ιράν έφερνε στα ίσια το ματς με την Πορτογαλία και έχανε ανεπανάληπτη ευκαιρία λίγο μετά να κάνει το 2-1 και να αφήσει εκτός την παρέα του Σάντος και του Ρονάλντο. Όλα αυτά στις καθυστερήσεις! Διαφωνώ με όσους τα έχουν βάλει με το VAR, διαβάζω ειδικά από χθες το βράδυ πολλές απόψεις, οι περισσότεροι μιλούν για «κακό VAR, που ήρθε να καταστρέψει το ποδόσφαιρο».

Διαφωνώ. Ο τρόπος που χρησιμοποιείται το VAR στο Μουντιάλ, μου κάνει. Ούτε μεγάλες υπερβολές, ούτε μεγάλες καθυστερήσεις. Είμαι της άποψης πως από τη στιγμή που υπάρχει η δυνατότητα να αποφευχθούν σημαντικά λάθη, πρέπει να την αξιοποιούμε αυτή τη δυνατότητα. Γιατί δηλαδή να μη μετρήσει το γκολ της Ισπανίας χθες από τη στιγμή που ήταν καθαρό; Είμαι υπέρ του VAR, αρκεί να χρησιμοποιείται σωστά! Ισπανία – Ρωσία και Ουρουγουάη – Πορτογαλία, λοιπόν, τα πρώτα ζευγάρια για τους «16».

Προφανώς υπάρχουν φαβορί αλλά αυτά θα τα δούμε όταν έρθει η ώρα. Πριν κλείσουμε με τα χθεσινά, να πούμε κάτι ακόμα: ξεχάστε τις αδιάφορες ομάδες. Δεν υπάρχουν σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο αδιάφορες ομάδες. Παίκτες, προπονητές και κόσμος ζουν το όνειρό τους. Δεν είναι 30ή αγωνιστική πρωταθλήματος που οι μηχανές έχουν σβήσει. Είναι Μουντιάλ.

Κανείς δεν ξέρει αν θα συμμετάσχει ξανά στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση του πλανήτη. Οπότε η λέξη «αδιάφορος» δεν υπάρχει. Στο Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος πάλευαν μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για τη νίκη έστω κι αν αυτή δεν τους πήγαινε πουθενά. Η Σαουδική Αραβία έδειξε μεγαλύτερη διάθεση και περισσότερο πείσμα και κέρδισε.

Το Μαρόκο αποκλεισμένο, λίγο έλειψε να στείλει στη 2η θέση τους Ισπανούς και να αλλάξει όλη τη λογική των νοκ άουτ. Εκανε την καλύτερή του εμφάνιση απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου και όντως αποκλεισμένο! Δεν μου κάνει καμία εντύπωση. Άλλο να παίζεις με την πίεση του «πρέπει», άλλο να παίζεις για την πάρτη σου και για να το ευχαριστηθείς, όπως έκαναν χθες οι Μαροκινοί.

Ανέφερα το Μαρόκο, γιατί μέχρι την Πέμπτη που ολοκληρώνεται η φάση των ομίλων θα βρούμε μπροστά μας κι άλλα «Μαρόκο». Σήμερα, ας πούμε, έχουμε το Περού. Το οποίο έχει παίξει καλή μπάλα ως τώρα και δεν έχει βάλει ούτε γκολ. Δίχως το άγχος του «πρέπει» σήμερα, δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση αν πάει και κερδίσει την Αυστραλία.

Το ίδιο βέβαια περιμένουν και οι μπουκ, που άνοιξαν ως καθαρό φαβορί το Περού (2.35). Το over κοντά στο 2.00 μπορεί να αποτελέσει επιλογή. Στο Δανία – Γαλλία η ισοπαλία βολεύει και γι’ αυτό δίνεται κάτω από το 3.00. Παρ’ όλα αυτά, αν το Περού κερδίζει την Αυστραλία, οι Δανοί δεν τον χρειάζονται τον βαθμό. Μπορεί η Γαλλία να μην έχει βγάλει μάτια με την απόδοσή της, αλλά αν εδώ διάλεγα ένα σημείο δεν θα ήταν η ισοπαλία, αλλά το διπλό των «τρικολόρ», στο 2.

20. Το βράδυ, Ισλανδία – Κροατία και Νιγηρία – Αργεντινή. Το τι έγινε και γενικότερα την κατάσταση στην Αργεντινή την ξέρετε. Θεωρώ ότι από τη στιγμή που η φάση ήρθε ως εδώ, με το να κρατάει δηλαδή η Αργεντινή την τύχη στα χέρια της, θα κερδίσει και θα προκριθεί. Πόσο, πως, κ.λπ. θα δείξει. Αφήστε που έχω την αίσθηση πως όλο αυτό το κράξιμο και τα όσα έγιναν στα αποδυτήρια και με τον προπονητή, θα φέρουν μια συσπείρωση.

Λατίνοι είναι, βράζει το αίμα τους! Αφήστε που τη Νιγηρία εξακολουθώ να μην την έχω σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Στο Ισλανδία – Κροατία διαβάζω για εκτεταμένο ροτέισον των Κροατών. Λογικό, αφού θα είναι πρώτοι ακόμα και με μία νορμάλ ήττα. Μπορεί και με βαριά ήττα, αν δεν νικήσουν οι Νιγηριανοί την Αργεντινή. Οπότε, είναι άγνωστο πως θα εμφανιστούν οι Κροάτες.

Η Ισλανδία θέλει νίκη, αλλά δεν αρκεί μόνο να θέλεις σ’ αυτή τη ζωή. Άλλο να παίζεις με τη στάμπα του αουτσάιντερ (π.χ. Αργεντινή – Ισλανδία 1-1), άλλο με τη στάμπα του φαβορί (π.χ. Νιγηρία – Ισλανδία 2-0). Και σήμερα μπορεί η Ισλανδία να είναι αουτσάιντερ στα χαρτιά, αλλά είναι αυτή που «πρέπει» να κερδίσει. Για να κλείσουμε, μιλήσαμε για ένα πιθανό over στο Αυστραλία – Περού (περιμένω να βάλει γκολ ο Γκερέρο, που τον έχω στα μακροχρόνια για πρώτο σκόρερ Περού), στο οποίο δεν αποκλείω και το διπλό.

Πολύ live και πάλι, τελευταία αγωνιστική είναι, δεν υπάρχουν πολλά pre-game σημεία.   Twitter: @makismindrinos   Μακροχρόνια στοιχήματα Δυάδα Κόστα Ρίκα under 1,5 βαθμός στον 5ο όμιλο (2.10) Παναμάς under 1,5 βαθμός στον 7ο όμιλο (1.70) Μονά αποδεκτά Πρώτος σκόρερ Περού, Πάολο Γκερέρο (3.50) Πρώτος σκόρερ Γερμανίας, Τόμας Μίλερ (4.50) Πρόκριση Σενεγάλη από τον 8ο όμιλο (2.

25) Βραζιλία – Ισπανία – ζευγάρι τελικού (19.00) Βραζιλία κατάκτηση (5.00) Δυάδα – LOST Σουηδία τελευταία 6ου ομίλου: 3.60 Ιαπωνία τελευταία 8ου ομίλου: 2.50 FunBet Ουρουγουάη – Αίγυπτος forecast (8.00) – LOST

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος