1876

Κώστας Ζαφείρης

Παίζει τα ρέστα του (Update)

Γεια χαρά… Από νωρίς στη μάχη σήμερα κι αυτό γιατί το μεσημέρι επιστρέφει στη δράση η Basket League. Πέντε ματς περιλαμβάνει το μενού και το… ενάμιση έχει μπει στο παιχνίδι μου. Και εξηγούμαι: ο Κολοσσός (στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 2-14, 2-6 εντός έδρας) υποδέχεται τον Ηφαιστο (8ος με ρεκόρ 8-8, 2-6 μακριά από την Λήμνο), σε ένα ματς χωρίς αύριο (στην κυριολεξία) για τους γηπεδούχους.

Η ομάδα της Ρόδου εδώ και περίπου 15 ημέρες έχει στον πάγκο της τον Στέργιο Κουφό, έναν άνθρωπο ειδικών αποστολών, ο οποίος την περσινή σεζόν ανέβασε τον Χολαργό (για πρώτη φορά στην ιστορία του) στην Basket League.

Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα ο Κολοσσός έβαλε στη μηχανή του και τον καλό Αμερικανό γκαρντ, Τρε Ντεμπς (25 ετών), ο οποίος μέχρι πρότινος αγωνιζόταν με την φανέλα της κυπελλούχου Ιταλίας, Κρεμόνα.

Βέβαια, οι Ροδίτες ποντάρουν πολλά και στον διεθνή Ελληνα σέντερ, Δημήτρη Μαυροειδή, ο οποίος αναδείχθηκε MVP του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος!

Στην αντίπερα όχθη, ο Ηφαιστος είναι άνετος και ωραίος και στις 10 αγωνιστικές που απομένουν θα παλέψει για την είσοδο στα πλέι οφ. Στο χέρι του είναι να τα καταφέρει και να γράψει ιστορία.

Σήμερα πάντως βρίσκεται στη Ρόδο χωρίς τον πολύτιμο Λετονό ψηλό Φρεϊμάνις (αισθάνθηκε κάποιες ενοχλήσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας) και τον αναπληρωματικό σέντερ Γόντικα, ο οποίος τέθηκε νοκ άουτ για τους επόμενους δύο μήνες.

Ο – ενισχυμένος – Κολοσσός το μεσημέρι παίζει την μισή παραμονή. Αν πάρει το ροζ φύλλο θα συνεχίσει να ελπίζει, αν χάσει λογικά «χαιρετάει».

Η νίκη των Ροδιτών αποτελεί τη βάση του παιχνιδιού μου.

Από ‘κει και πέρα, αύριο το απόγευμα στο Βελιγράδι για την Αδριατική Λίγκα ο Ερυθρός Αστέρας περιμένει με άγριες διαθέσεις την Παρτιζάν. Υπενθυμίζω ότι πριν λίγες ημέρες η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς είχε χάσει στον τελικό του Κυπέλλου Σερβίας από την μισητή αντίπαλό της και διαμαρτυρόμενη για την διαιτησία δεν είχε συμμετάσχει στην διαδικασία της απονομής των μεταλλίων.

Ο Αστέρας μέχρι τώρα κάνει επίδειξη δύναμης στο πρωτάθλημα (ρεκόρ 18-1), ενώ η Παρτιζάν του Αντρέα Τρινκιέρι είναι στην 4η θέση (13-6). Στη λήξη της κανονικής περιόδου, οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ, ενώ ο σύλλογος που θα κατακτήσει το πρωτάθλημα κερδίζει παράλληλα τη θέση του στην επόμενη Ευρωλίγκα.

Ανώτερος και ενισχυμένος με τον «μπόμπερ» Κέι Σι Ρίβερς ο Αστέρας, θα τον ακολουθήσω.

Ολοκληρώνοντας, σας αφήνω με ένα ειδικό από το ματς του ΠΑΟΚ με τον Χολαργό.

Γενική κινητοποίηση στον «δικέφαλο του Βορρά» προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Η. Παπαθεοδώρου, χωρίς άγχος και στόχους η ομάδα των Βορείων Προαστίων από τη στιγμή που έχει σώσει την παρτίδα.

Εχω παίξει το Under 13,5 π. του 25χρονου Αμερικανού φόργουορντ των φιλοξενούμενων Τζαβόντε Χόκινς.

//////////////////////////////////////////////////////////

Καλησπέρα σε όλους. Απογοητευτικός χθες ο Κολοσσός, στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν. Με νέο προπονητή, με… φρέσκο Αμερικανό γκαρντ, με τον αντίπαλό του (σ.σ. τον Ηφαιστο Λήμνου) «λαβωμένο» από απουσίες κι όμως οι Ροδίτες έχασαν με κάτω τα χέρια.

Από ‘κει και πέρα, δεν αλλάζει η άποψή μου για το ντέρμπι μίσους ανάμεσα στον Ερυθρό Αστέρα και την Παρτιζάν. Θα ποντάρω υπέρ της ομάδας του Μίλαν Τόμιτς και δίπλα στον άσο των «ερυθρόλευκων» (στους -4 πόντους), θα κολλήσω το διπλό των Μπλέιζερς στη Σάρλοτ. «Τούμπανο» το Πόρτλαντ (4ο στη δυτική περιφέρεια, ρεκόρ 38-24, 14-16 εκτός έδρας) μετά και τις προσθήκες των Καντέρ (παίζει κανονικά σήμερα), Χουντ, στην 9η θέση της Ανατολής οι Χόρνετς (29-33) του παιχταρά Κέμπα Γουόκερ.

Οι «σφήκες» είναι πολύ τίμιες στην έδρα τους (20-12), όμως δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στην ανωτερότητα της παρέας των Λίλαρντ και ΜακΚόλουμ. Μια χαρά η απόδοση της νίκης των Μπλέιζερς.   

 

 

 

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης