2205

Μάκης Μηνδρινός

Παίζοντας με τις… υπερβολές

Καλό μήνα και καλή μεγαλοβδομάδα να έχουμε! Για εμάς ξεκινάει η Μεγάλη Εβδομάδα σήμερα, για τους Αγγλους μόλις ολοκληρώθηκε, γι’ αυτό και η διπλή αγωνιστική (όπου αργία και… γιορτή οι Αγγλοι παίζουν επί δύο). Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για να πούμε πολλά (το Σ/Κ πήραμε πίσω μόνο τη Φλίτγουντ, καθώς η Ιστ Θάροκ αναβλήθηκε και έδωσε μονάδα), ο χρόνος πιέζει, οπότε πάμε κατευθείαν στο τι παίζουμε σήμερα.

Τσάμπιονσιπ Ουσιαστικά τίποτα. Να δεχθώ ότι το 6.50 της Χαλ είναι μεγάλο, αλλά από την άλλη η Γουλβς δεν αφήνει ιδιαίτερα περιθώρια. Τα σημερινά είναι όλα σωστά μοιρασμένα: περίμενα να δω αουτσάιντερ τη Μίλγουολ αλλά ούτε καν, ενώ δεν μπορώ να… μαντέψω αν η νίκη της Σάντερλαντ με σούπερ εμφάνιση ήταν απλά μια παρένθεση ή αν όντως ξεκινάει η αντεπίθεσή της.

Λίγο Γουένσντεϊ σκέφτηκα πάντως, για να είμαι ειλικρινής. Πάμε παρακάτω. Λιγκ 1 Μία ακόμα φορά (αμέτρητες έχουν γίνει πλέον…) που η Πλίμουθ είναι σε… εξωπραγματικές αποδόσεις. Σκάνθορπ – Πλίμουθ είναι ισόβαθμες (με την Πλίμουθ να έχει ένα ματς λιγότερο), η Σκάνθορπ είναι 9 χωρίς νίκη, η Πλίμουθ μετράει σερί 8-1-1 στα 10 τελευταία, όμως το διπλό δίνει 4.

20. Αυτά λένε οι αριθμοί. Αν παίζαμε μόνο με αριθμούς, το 4.20 της Πλίμουθ θα ήταν το σημείο της αγωνιστικής. Οφείλουμε, όμως, να δούμε και κάποια άλλα πράγματα. Τουλάχιστον εγώ οφείλω να τα αναφέρω και από ‘κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει. Η Σκάνθορπ στο πρώτο ματς χωρίς τον Αλεξάντερ ήταν εξαιρετική το Σάββατο στην Οξφόρδη και τυχαία δεν κέρδισε.

Πολύ καλή μπάλα, στο πρώτο ημίχρονο ήταν «φωτιά», θα μπορούσε –χωρίς υπερβολή- το ματς να είναι εύκολα 0-3. Το δεύτερο λίγο πιο ισορροπημένο, αλλά και πάλι ήταν καλύτερη. Μάλλον τυχαία ήρθε 1-1 το ματς και όχι 1-3 ή 1-4. Δεν μπορώ να γνωρίζω αν αυτή η εμφάνιση της Σκάνθορπ ήταν απλά μια πρώτη αντίδραση των παικτών μετά την απομάκρυνση Αλεξάντερ, ή αν όντως η ομάδα συνήλθε και θα ανέβει στην τελική ευθεία.

Αυτό είναι κάτι που θα φανεί. Από την άλλη, η Πλίμουθ δεν είναι Οξφορντ, είναι μια πολύ δυνατή και σκληρή ομάδα, που έρχεται από εντυπωσιακό 4-0 επί της Σάουθεντ, αντιδρώντας ιδανικά στην ήττα από την Τσάρλτον (2-0) που είχε προηγηθεί. Σε κάθε περίπτωση, το 4.20 είναι πολύ μεγάλο. Από ‘κει και πέρα, θα ήθελα να κοντράρω τη Σριούσμπερι, απλά δεν ξέρω αν η Οξφορντ (που λέγαμε πριν) είναι ο ιδανικός αντίπαλος.

Η Σριούσμπερι βγήκε από τις θέσεις της απευθείας ανόδου, δεν κάνει πειστικές εμφανίσεις το τελευταίο διάστημα και –πολύ σημαντικό- αρχίζουν και σκάνε σημαντικές απουσίες. Συν ότι την Κυριακή έχει τον τελικό του Τρόφι με τη Λίνκολν, στο «Γουέμπλεϊ». Για την Οξφορντ τα είπαμε και παραπάνω, για να χάσει ήταν κόντρα στη Σκάνθορπ, όμως δεν θα μου κάνει εντύπωση αν πάρει αποτέλεσμα, αν βρεθεί σε καλή μέρα είναι ικανή να κάνει τη ζημιά.

Πολύ ύπουλο, στο 4.75 το διπλό. Λιγκ 2 Όπως ανέφερα είδα, την Κυριακή είναι ο τελικός του Τρόφι, Λίνκολν – Σριούσμπερι. Για τη Σριούσμπερι τα είπαμε πριν, για τη Λίνκολν τα είπαμε την… Παρασκευή, όταν την κοντράραμε κόντρα στην Εξετερ (σε ματς που θα μπορούσε να πάει οπουδήποτε κέρδισε 3-2). Η Λίνκολν στα 8 τελευταία εκτός νίκησε μόνο το ένα και τώρα πηγαίνει στην έδρα της Καρλάιλ, η οποία είναι 8 ματς αήττητη και 7 εντός έδρας (4-3-0).

Οριακό αουτσάιντερ αυτή τη στιγμή ο άσος (2.80). Περίμενα καθαρό φαβορί την Εξετερ, η οποία υποδέχεται την άνετη Τσέλτεναμ. Στο 2.70 αυτή τη στιγμή, πέρα από 1-2 απουσίες που έχουν οι γηπεδούχοι δεν βλέπω το λόγο να είναι τόσο ψηλά ο συγκεκριμένος άσος. Αρκετά… περίεργο το σετ, ομολογώ… Η Λούτον έπεσε από την κορυφή, αναμενόμενο, καθώς στα 7 τελευταία νίκησε μόνο την ουραγό Μπάρνετ.

Προφανώς δεν είναι στο τοπ της φόρμας της, κάτι που επιβεβαιώθηκε και στο τελευταίο, όπου έχασε 2-1 στο Κόλτσεστερ. Από την άλλη, έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την εντός έδρας δυναμική της (στη μέρα της σε σκοτώνει, σε διαλύει, αλλά πάει πολύς καιρός από τότε που μας τρόμαξε με εντός έδρας εμφάνιση). Η Μάνσφιλντ ναι μεν είναι 6 ματς χωρίς νίκη και προέρχεται από 2 σερί ήττες, όμως στο τελευταίο έκανε την καλύτερή της εμφάνιση από τότε που ανέλαβε ο Φλίτκροφτ, τηρουμένων των αναλογιών.

Το λέω αυτό γιατί αφενός έπαιζε κόντρα στην πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος (Ακρινγκτον), αφετέρου από το 13’ ήταν με παίκτη λιγότερο. Δεν μπορώ να γνωρίζω πόσο επιβαρυμένη θα εμφανιστεί που έπαιζε με παίκτη λιγότερο για τόσο μεγάλο διάστημα, όμως στο 4.75 το διπλό μπορεί να συζητηθεί. Νάσιοναλ Λιγκ Τίποτα ιδιαίτερο. Ακόμα δεν έχω… χωνέψει πως η Ρέξαμ δεν κέρδισε στο Μπρόμλι, σε ματς που έπαιζε με παίκτη παραπάνω σε όλο το β’ μέρος και που προηγήθηκε.

Anyway, είναι λεπτομέρειες που στο σημείο που είμαστε στη σεζόν, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στο τέλος. Γενικά δύσκολη η σημερινή αγωνιστική, δεν βγαίνει κάτι στοιχηματικά. Βορράς/Νότος Είχαμε αναβολές Παρασκευή και Σάββατο λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (πολλή βροχή, ακόμα και τα ματς που έγιναν ήταν σε βαρύ αγωνιστικό χώρο). Όπως έγραψα και στο twitter ποστάροντας την φωτογραφία που βλέπετε σήμερα στη στήλη, το Ντάρτφορντ – Χάμπτον ήταν για τους… ρομαντικούς που έχουν απομείνει στο ποδόσφαιρο.

Επαιζαν 2ος-3ος, υπό συνεχή βορχόπτωση, δείτε σε τι κατάσταση ήταν ο αγωνιστικός χώρος, ομηρικές μάχες στη λάσπη και τελικό σκορ 1-0, με γκολ στο 94’! Τρομερές ιστορίες… Στη σημερινή αγωνιστική, ένας Θεός ξέρει σε τι κατάσταση θα είναι τα γήπεδα. Μιλάμε για ερασιτεχνικά γηπεδάκια, ούτε ιδιαίτερα συστήματα υπάρχουν στους αγωνιστικούς χώρους, ούτε πολύς χρόνος για να βελτιωθούν τα χορτάρια σε σχέση με το Σάββατο.

Οπότε θέλει μεγάλη προσοχή. Στο Βορρά, θεωρώ ότι είναι ύπουλο το Σάουθπορτ – Σάλφορντ, δεν θα μου κάνει εντύπωση αν η Σάλφορντ αφήσει βαθμούς, αλλά έχει και πολύ Χ το ματς. Στέκομαι περισσότερο στο Σπένιμουρ – Ντάρλινγκτον, με το διπλό να είναι στο 3.75. Η Σπένιμουρ έφαγε τέσσερα (4-1, με ανατροπή) από την προτελευταία Γκέινσμπορο, επιβεβαιώνοντας σε ένα ακόμα ματς ότι αμυντικά είναι ασταθέστατη.

Μπροστά είναι καλή, αλλά τώρα υποδέχεται μια ομάδα που είναι από τις πιο «σφιχτές» στην κατηγορία: η Ντάρλινγκτον δεν έχει δεχθεί γκολ 4 σερί ματς, ενώ είναι και πιο ξεκούραστη, δεν έπαιξε προχθές, αναβλήθηκε το παιχνίδι της με την Σάουθπορτ. Στο 3.75 το διπλό. Πάντως, ο αγωνιστικός χώρος θα περάσει από έλεγχο, δεν αποκλείεται να αναβληθεί.

Στο Νότο, το μοναδικό που με απασχόλησε είναι το Χάμπτον – Γουίλινγκ. Για την Χάμπτον τα είπαμε και προηγουμένως, τα έδωσε όλα μέσα στη λάσπη, ηττήθηκε στο 94’ από την Ντάρτφορντ και έμεινε με μόλις μία νίκη στα 4 τελευταία. Εντός έδρας, βέβαια, πρόκειται για μία πολύ σταθερή ομάδα, με μόλις μία ήττα σε 18 ματς (9-8-1). Από την άλλη, η Γουίλινγκ δεν έπαιξε προχθές λόγω αναβολής του αγώνα της, είναι ομάδα που διεκδικεί πλέι οφ και που εκτός έδρας είναι πιο αποτελεσματική (9-4-5) απ’ ό,τι εντός (7-3-7).

Η φόρμα της είναι καλή, μετράει δύο σερί διπλά με 3άρα (3-1 την Μπόγκνορ) και 4άρα (4-1 την Χάνγκερφορντ), έστω και κόντρα σε αδύναμες ομάδες. Μεγάλο το 4.75. Αν γίνει το ματς… Καταλήγουμε: στην Τσάμπιονσιπ τίποτα, στη Λιγκ 1 Πλίμουθ (4.20), Οξφορντ (4.75), στη Λιγκ 2 Καρλάιλ (2.80), Εξετερ (2.70), Μάνσφιλντ (4.75), στη Νάσιοναλ τίποτα, στο Βορρά Ντάρλινγκτον (3.

75) και Γουίλινγκ (4.75). Λέω με τα πολύ μικρά να μην ασχοληθώ γιατί ομολογώ πως δεν έχω ιδέα σε τι κατάσταση θα είναι οι αγωνιστικοί χώροι, συν ότι σε λίγο θα γίνει pitch inspection και μπορεί τα ματς να μη γίνουν καν. Στα υπόλοιπα θα πάρω ρίσκα: δυάδα Καρλάιλ με Εξετερ και μονά Οξφορντ και Μάνσφιλντ. Δεν θα παίξω Πλίμουθ, γιατί η Σκάνθορπ μου άρεσε πολύ την Παρασκευή και όσο κι αν το 4.

20 είναι πολύ μεγάλο, δεν θέλω να την κοντράρω αυτή τη στιγμή. Αν προκύψει κάτι θα γίνει update, διαφορετικά νέα στήλη κανονικά, την Μεγάλη Παρασκευή. Twitter: @makismindrinos Αρχική κάβα (04/08): 0 μονάδες Προηγούμενο υπόλοιπο (30/03): -29 μονάδες Επιστροφές από 30/03: 31 μονάδες Νέο υπόλοιπο (02/04): 2 μονάδες Ποντάρισμα 02/04 Δυάδα Καρλάιλ – Λίνκολν 1 (2.80) Εξετερ – Τσέλτεναμ 1 (2.

70) * 20 μονάδες Μονά Σριούσμπερι – Οξφορντ 2 dnb (3.25): 25 μονάδες Λούτον – Μάνσφιλντ 2 (4.75): 20 μονάδες Ανοιχτά πονταρίσματα: 65 μονάδες Νέο υπόλοιπο: -63 μονάδες

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος