638

Skotostrious

Παίζουμε σε 2 ταμπλό…

Καλησπέρα σε όλες και όλους ! Ενα πλούσιο ιπποδρομιακό πρόγραμμα έχουμε μπροστά μας σε δύο μέτωπα καθώς έχουμε την διεξαγωγή του φεστιβάλ Glorious Goodwood στη Βρετανία και του αντίστοιχου καλοκαιρινού στο Galway στην Ιρλανδία. Ειδικά το δεύτερο πρόκειται κυριολεκτικά για ένα πανηγύρι που κρατάει πάνω από 20 μέρες και περιλαμβάνει εκτός από τις ιπποδρομίες και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση λοιπόν ας δούμε τι επιλογές έχουμε από το σημερινό πρόγραμμα.

Ξεκινάμε χρονικά από την πολύ σπουδαία διοργάνωση στο Goodwood, και πάμε στην τρίτη κούρσα του προγράμματος, μια Group 2 ιπποδρομία στην απόσταση των 7 furlongs (1,400 μέτρα) και την προτίμηση μας έχει ο πολύ φορμαρισμένος POGO. Δείχνει να είναι στην καλύτερη κατάσταση της καριέρας του και έρχεται να αγωνιστεί σήμερα έχοντας κτίσει ένα μικρό σερί 2 νικών σε πολύ υψηλού επιπέδου ιπποδρομίες αγωνιζόμενος μάλιστα και με ποινή στα βάρη στην τελευταία του έξοδο στο Newmarket πριν 1 μήνα.

Θα εκκινήσει από τον βατήρα νο 4 σήμερα κάτι που αναμένεται να ευνοήσει την προσπάθεια του να τεθεί επικεφαλής στην κούρσα από νωρίς και να οδηγήσει μέχρι τέλους όπως είναι το αγαπημένο του στυλ. Σίγουρα έχει να αντιμετωπίσει τον ισχυρότερο ανταγωνισμό από όλες τις φετινές του κούρσες άλλα έρχεται με φόρα και αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σήμερα.

Δεύτερη και τελευταία επιλογή από το Goodwood και φτάνουμε στην 5η ιπποδρομία, ένα μεγάλο handicap sprint στην μικρότερη απόσταση των 5 furlongs (1,000 μέτρα) και θα στηρίξουμε τον EMBOUR (each-way) στην προσπάθεια που κάνει να ξαναβρεί την καλή του φόρμα. Είναι γεγονός ότι έχει ένα κακό σερί που ξεκινάει από το 2021 όταν και είχε την τελευταία του επιτυχία άλλα αυτό έχει ως αποτέλεσμα να πέφτει συνεχώς στα handicap και έρχεται να αγωνιστεί σήμερα σε πολύ ευνοϊκό επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κάτι που έδειξε να αποδίδει με την πολύ καλή τρίτη θέση στην επανεμφάνιση του στους στίβους μετά από μια επέμβαση που είχε στο αναπευστικό.

Σε μια πολύ ανταγωνιστική κούρσα χωρίς το πολύ δυνατό άλογο να ξεχωρίζει, αξίζει να τον στηρίξουμε ειδικά σε διψήφιες αποδόσεις.

Μεταφερόμαστε πλέον στην Ιρλανδία και στην ιστορική πόλη του Galway όπου κάθε χρόνο διεξάγεται το καλοκαιρινό φεστιβάλ το οποίο έχει την ιδιαιτερότητα να περιλαμβάνει κούρσες και στον επίπεδο στίβο και με εμπόδια και η σημερινή μας επιλογή έρχεται από την πιο δυνατή κούρσα της ημερίδας, ένα πολύ ανταγωνιστικό handicap στην απόσταση του extended mile όπως αποκαλούν την συγκεκριμένη διαδρομή (1,720 μέτρα περίπου).

Ο εκπαιδευτής Ado McGuinness κυνηγάει την τέταρτη συνεχόμενη επιτυχία του στη συγκεκριμένη κούρσα και κατεβάζει μια πολύ δυνατή ομάδα με 8 συμμετέχοντες από την οποία ξεχωρίζουμε τον πολύ ανθεκτικό και σκληροτράχηλο γιο του Frankel CASANOVA (each-way). Πολύ αξιόπιστος και σταθερός στις κούρσες του χωρίς αγωνιστικές εξάρσεις πάντα αποδίδει καλά στις δυνατές ιπποδρομίες στην καριέρα του.

Ερχεται σήμερα με μια πολύ αξιόλογη τρίτη θέση στα πόδια του σε αντίστοιχης δυναμικής κούρσα στο Leopardstown πριν 20 μέρες. Θα τον οδηγήσει σήμερα ο εκπαιδευόμενος τζόκεϋ Adam Caffreyy που δίνει 7 lbs βάρους πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και στην απόδοση που δίνεται σήμερα αξίζει να πονταριστεί.

Συνοπτικά :

Τρίτη 26/07 17:00 Glorious Goodwood World Pool Lennox Stakes : POGO (7,50)

Τρίτη 26/07 18:10 Glorious Goodwood Nicholson Gin Handicap : EMBOUR (14,00 5 θέσεις each-way)

Τρίτη 26/07 20:40 Galway COLM QUINN BMW Mile Handicap : CASANOVA (16,00 6 θέσεις each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Οι κούρσες στο Goodwood περιλαμβάνονται στο κουπόνι ιπποδρομιών του ΟΠΑΠ (κωδ : 026, αρ : 5 // κωδ : 030, αρ : 11). Το αμοιβαίο πληρώνει μόνο 3 θέσεις πλασέ.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious