1980

Κώστας Ζαφείρης

Παίζουν για την επιβίωσή τους

Γεια χαρά… Ευρωλίγκα έχει σήμερα το μενού και όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα.

Ξεκίνημα από το Κάουνας. Η Ζαλγκίρις (ρεκόρ 3-6, 0-5 εντός έδρας) υποδέχεται την Αρμάνι (ρεκόρ 6-3, 3-1 εκτός έδρας), με τον Γιασικεβίτσιους να επισημαίνει στις δηλώσεις του ότι το σημερινό ματς είναι κάτι σαν τελικός για την ομάδα του. Και εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο.

Δεν έχει πανηγυρίσει ακόμα νίκη μπροστά στο φανατικό κοινό της η Ζαλγκίρις (ξανά εκτός ο πολύτιμος και πιο έμπειρος παίκτης της, ο ψηλός, Γιανκούνας), σταθερά χωρίς τον βασικότατο γκαρντ, Νέντοβιτς η Αρμάνι (εκτός δράσης και ο εφεδρικός γκαρντ, Ντελά Βάλε).

Το κουπί στην επίθεση για την ομάδα του Πιανιτζιάνι το τραβούν χωρίς ανάσα τις τελευταίες εβδομάδες ο Μίτσοβ και φυσικά ο Μάικ Τζέιμς που θέλει… δύο μπάλες σε κάθε επίθεση.

Πάντως, έτσι όπως πάει το πράγμα στο τέλος θα κλατάρουν…

Αυτό το δεδομένο δεν περνάει απαρατήρητο από τον Σάρας, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι αν μπλοκάρει τους δύο συγκεκριμένους παίκτες, οι Λιθουανοί θα βρεθούν μία ανάσα από το πρώτο τους εντός έδρας ροζ φύλλο.

 

Δεύτερη στάση στο Τελ Αβίβ. Η Μακάμπι (ρεκόρ 1-8, 0-3 εντός έδρας) περιμένει με άγριες διαθέσεις την Μπάγερν (ρεκόρ 4-5, 1-2 εκτός).

Ο Σφαιρόπουλος έχει φέρει φρέσκο αέρα στο Τελ Αβίβ, με τους παίκτες να δηλώνουν, ξανά, ορεξάτοι για μπάσκετ και αποφασισμένοι για μάχη μέχρι τελικής πτώσης στην Ευρωλίγκα. Σταθερά χωρίς τον γκαρντ, Πάργκο η «ομάδα του λαού», έμεινε τελικά ο γκαρντ, Ρέι (ήταν έτοιμος να επιστρέψει στην τσέχικη, Νίμπουργκ, τον κράτησε ο Ελληνας τεχνικός), χωρίς άλλα προβλήματα και απουσίες οι Ισραηλινοί.

Σημαντική η επιστροφή του πλέι μέικερ, Γιόβιτς για τους Βαυαρούς, λύνει τα χέρια του κόουτς, Ράντονιτς.

Για να μην το κουράζω άλλο, αν η Μακάμπι δεν τα καταφέρει ούτε σήμερα, τότε χαιρετάει τις όποιες ελπίδες έχει για μία θέση στην πρώτη οχτάδα, σαφώς πιο άνετη – και χωρίς άγχος – η Μπάγερν.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης