2033

Billaras

Παίξε σωστά κι ας χάσεις!

Γιά όσα έγιναν μεσοβδόμαδα αναφέρθηκα διεξοδικά και σε Kingbet και σε Metrosport. Γιά μένα, αυτή η εικόνα που είδα συνολικά ήταν απαράδεκτη. Χωρίς περιστροφές, μισόλογα, ωραιοποιημένες καταστάσεις και τάση να χαϊδέψω αυτιά. Είναι πολύ εύκολο και βολικό να τα ρίχνεις όλα στην ανωτερότητα ενός αντιπάλου. Αυτό…το ξέραμε εξ’αρχής. Το δύσκολο είναι να αναλύσεις γιατί είδαμε ότι είδαμε.

Γιατί η ΑΕΚ γιά 45′ και ο ΠΑΟΚ γιά 90′ δεν πάλεψαν! Απουσίες, rotation λόγω ντέρμπι, ωραία όλα αυτά και ευσταθούν ως ένα σημείο. Τίποτα όμως δεν δικαιολογεί τη μη-μάχη. Την παράδοση, το κομπαρσιλίκι. Ο ΠΑΟΚ από τύχη δεν έφαγε 4-5 γκολ. Η ΑΕΚ μόλις έφαγε το πρώτο εξηφανίσθη! Οι προπονητές τους μας…τρέλλαναν. Ο ένας έκανε δεξί μπακ τον Τσόσιτς και εξτρέμ τον Μπακάκη, ο άλλος έκανε φορ τον Πέλκα και δεξί μπακ τον Βιερίνια! Προσέξτε: Εγώ δεν λέω “βγες χύμα και όσες ρίξεις και όσες φας”.

Λέω “ναι, παίξε προσεκτικά, αμυντικά, φυλάξου, αλλά …κάντο σωστά και προσπάθησε να απειλήσεις και σε μιά-δύο κόντρες, δώσε τις μάχες σου”. ΑΥΤΟ λέω. Και ΑΥΤΟ δ-ε-ν είδα (45′ από την ΑΕΚ, 90′ από τον ΠΑΟΚ). Αμα είσαι φίλος του ΠΑΟΚ και πεις “οκ, σιγά, έχασα 1-0 από μιά τρομερή ομάδα παίζοντας με rotation” απλά πέφτεις στην παγίδα, δεν βλέπεις όλη την εικόνα.

Γιατί το 1-0 ήταν απλώς σύμπτωση και τύχη, λαμπάδα στον Μοράτα να ανάψουν. Αμα είσαι φίλος της ΑΕΚ και πεις “οκ, ένα τυχερό γκολ στο 90′ και ένα από δικό μας λάθος σε οφ σάιντ”, πάλι πέφτεις στην παγίδα, γιο γιό έγιναν σχεδόν όλοι γιά ένα ημίχρονο. Σε ένα ματς κοιτάς το σύνολο του αγώνα, ανεξάρτητα του σκορ. Τι λέμε και στο στοίχημα τόσα χρόνια; Μπορεί με 3 τελικές να βάλεις 3 γκολ, μπορεί με 25 τέλικες να βάλεις 1, μπάλα είναι.

Σημασία έχει πάντα η συνολική εμφάνιση. Στο στοίχημα λέμε “παίξε σωστά και ας χάσεις”. Ε, το ίδιο είναι. Γιά μένα ήταν τραγωδία αυτό που είδα. Ούτε υποψία φάσης, δεν μπορώ να βλέπω ομάδες απλώς να παρακολουθούν τους αντιπάλους τους. Και βέβαια, αν κάποιος απλά νοιάζεται να είναι πρώτος στο χωριό, ποτέ μα ποτέ δεν θα πάει σε μιά πόλη με αξιώσεις και να σταθεί ισότιμα με τους άλλους.

Αυτά με τα δικά μας (δεν ξέχασα τον Ολυμπιακό, αλλά τουλάχιστον από αυτόν είδα και 2 κλασικές ευκαιρίες, ήταν μέτριος), στα άλλα μεσοβδόμαδα είδαμε μπαλάρα,όπως αναμενόταν. Γκολάρες, ανατροπές, εκπλήξεις, από όλα είχε το μενού. Και στοιχηματικά,ήρθε η Πέμπτη να μας…φτιάξει. Οχι τυχαία, από Τριτη έγραψα ότι θα κάνω update. Είχα δει και περίμενα.

Και ήρθε ένα σούπερ αποτέλεσμα. Μπαμ η Μπάτε Μπορίσοφ, μπαμ η Σάλτσμπουργκ, κόλλησε και η δυάδα, δεν κρύβω ότι στην τσέπη μου ήταν το πρώτο καλό και σοβαρό ταμείο της σαιζόν. Λουκουμάκι που λένε… Πάμε στα φρέσκα. Κουπόνι-γίγας, αλλά και (να είναι η ιδέα μου;) ολίγον…άνοστο. Ειδικά εκτός Αγγλίας, δεν θα παίξω τίποτα. Είχα 2-3 (Νις, Σπαλ, Αιντραχτ), τα έσβησα.

Κανένα δεν με ψήνει. Και σημειώστε, μεσοβδόμαδα έχει ξανά πολύ πράμα, με εμβόλιμες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες Λίγκες. Οπότε, θα μείνω με το Νησί. Εδω… κάτι κουνιέται. Δεν θελω να αναφερθω΄σε όσα άφησα στην άκρη (δεν ηταν και πολλά), θέλω μόνο να αναφερθω στα έξι που έφτασαν ως την τελική ευθεία. Θα δείτε ότι θα μείνουν τέσσερα, που θα παίξω, αλλά και τα άλλα δύο στο…όριο ήταν.

Το ένα η Γουλβς. Παίζει εξαιρετικά, έχει…πολύ κοφτερά νύχια. Μόνο νεοφώτιστη δεν μοιάζει. Γιατί την άφηνω ήσυχη; Πρώτον γιατί βλέπω ότι η Γιουνάιτεντ ξαναβρίσκει την ησυχία της, δεν είναι πλέον σε τρικυμία. Δεύτερον γιατί δεν ξέρω αν και πόσο θα παίξουν λόγο τα…λογής-λογής κολλητιλίκια. Μάνατζερ Μουρίνιο ο Μέντες. Ο Μέντες που έχει χωθεί γιά τα καλά στα της Γουλβς, το καλοκαίρι το έψαχνε το θέμα η Λίγκα, παίκτες της φέρνει, γενικώς…είναι κρίκος.

Και βέβαια, ο Εσπίριτο Σάντος ήταν και παίκτης του Μουρίνιο το 2003. Και τέλος, η απόδοση. Οι μπουκ σαν να φοβούνται λίγο. Αυτα τα 6αρια (γιά νεοφώτιστη στο Ολντ Τράφορντ) είναι μικρά. Φυσιολογικά θα ηταν 8+… Το άλλο είναι η Ρέξαμ, εδώ καθαρά λόγω απόδοσης. Μελετάω Τετάρτη, είναι στο 4+. Γράφω Πέμπτη πέφτει λίγο. Κοιτάω χθες, πέφτει κι άλλο.

Κοιτάω τώρα, βλέπω 3.25. Και φυσικά κάνω πίσω. Αν ως τις 5 ανέβει πάλι (βασικά αν περάσει το 3.60 θα αξίζει), δείτε το εσείς. Είναι καλή ομάδα, σε φόρμα, κόντρα σε “νεόπλουτη” αλλά ανακατεμένη αντίπαλο… Κι έτσι, έμειναν τα τέσσερα… Αυτά που θα παίξω. Μπράιτον στο draw no bet του 4.00 (5.25 ο άσος), Ντέρμπι στο 3.20, Κόβεντρι στο 3.40 και Φλίτγουντ στο 4.

20. Αυτά είναι. Δεν δέχομα την Ντέρμπι (που έχει σοβαρευτεί και παραμένει βαρύ χαρτί ειδικά εντός) ως τόσο αουτσάιντερ με μιά ομάδα που ναι μεν παίζει όμορφά, αλλά δεν παίζει και αποτελεσματικά, είναι με…μηδέν διπλά (0-3-1)! Περιμενα πολύ πιό μοιρασμένο σετ. Δεν δέχομαι την Κόβεντρι τόσο αουτσάιντερ όταν έρχεται από back to back νίκες, σούπερ η δεύτερη (με την Μπάρνσλι) και δείχνει να ξυπνάει, όταν η αντίπαλός της είναι σκέτη τραγωδία και χωρίς νικη εντός (0-1-3).

Δεν δέχομαι τόσο αουτσάιντερ την Φλίτγουντ του Μπάρτον, που είναι αήττητη εκτός (2-2-0), σκύλα και μάχιμη σαν τον προπονητή της, την ώρα που στη Σάουθεντ πέφτουν φάπες (σερί ήττων και γκρίνια κατά της διοίκησης). Τέλος, βλέποντας την Τότεναμ σε όλα της τα ματς, σαν να της λείπει κάτι. Η…αγριάδα; Η πίστη; Ο Γιορίς; Πάντως κάτι. Ηττα με ανατροπή από Γουότφορντ.

Ηττα πανεύκολα με Λίβερπουλ. Ηττα με ανατροπή από Ιντερ στο τέλος! Σφίξαμε που λένε. Την ίδια ώρα η Μπράιτον παίζει με Γιουνάιτεντ, κερδίζει. Παίζει με Φούλαμ, από 0-2 το κάνει 2-2 (αν θυμάστε, είχαμε παίξει διπλό και το ματς ήταν για 4-1). Παίζει με Σαουθάμπτον, πάλι από 0-2 το κάνει 2-2. Παλεύει, εντός δεν χαρίζει, είναι καλά. Και με κάλυψη το dnb, το δέχομαι.

Θέλετε μονά; Θέλετε σύστημα; Εγώ μάλλον θα πάω σε ένα μονό (Μπράιτον) και ένα patent. Και αυτό θα είναι όοοοολο το παιχνίδι μου σήμερα. Μάλλον και όλου του διημέρου. Εχετε το νου σας γιά τυχόν update αύριο, “κάτι” κοιτάω, δεν ξέρω αν θα το τολμήσω. Αυτή τη στιγμή λέω 90% όχι-10% ναι. Τα λέμε και στο chat σήμερα εκεί κατά τις 4.45. Οπως τα είπαμε και μεσοβδόμαδα! Καινούργια στήλη την Τρίτη.

Y.Γ1: ΜΗΝ αμελείτε τη σύναξη, δηλώστε συμμετοχή! Θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στην Πεύκη, στις 5 Οκτώβρη. Ημέρα Παρασκευή, 9 το βράδυ, σε…γνωστό στέκι που μας…ανέχεται χρόνια τώρα (γέλια). Στα “Πεύκα”. Ο καιρός θα μας δείξει αν θα μαζευτούμε έξω ή μέσα, αλλά σίγουρα θα φάμε, θα πιούμε, θα γελάσουμε, όπως κάθε χρόνο. Και τούρτα θα έχουμε.

Οπότε, πολλοί ξέρετε τι πανηγύρι γίνετε, όσοι δεν ξέρετε ρωτήστε ή απλώς…ελάτε, μην ντραπείτε! Εχω ανοίξει ποστ στο φόρουμ όπως κάθε φορά, γιά συμμετοχές. Γιά να μετρήσω πόσοι θα είμαστε. ΜΗΝ αμελήσετε να δηλώσετε λοιπόν στο φόρουμ κάτω από το ποστ, το συντομότερο, μην το αφήσετε τελευταία στιγμή. Ξαναλέω, Παρασκευή 5/10 στις 9 το βράδυ, ταβέρνα “Τα Πεύκα”, στην Πεύκη.

Δειτε χάρτη εδώ (πανεύκολη πρόσβαση και με τραίνο και με λεωφορείο γιά του μη έχοντες αυτοκίνητο): https://www.google.com/maps/place/%CE%A4%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CF%81%CE%BD%CE%B1+%22%CE%A4%CE%B1+%CE%A0%CE%B5%CF%8D%CE%BA%CE%B1%22/@38.060553,23.798207,15z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x61b3aaf9be955ffa!8m2!3d38.060553!4d23.798207 . Οι Μακεδόνες να αναμένουν νεώτερα γιά την επόμενη σύναξη, στη Θεσσαλονίκη, ελπίζω κι αυτή εντός Οκτώβρη. Υ.Γ2: Εξακολουθούμε να έχουμε σοβαρό θέμα με την σελίδα μας στο Facebook, μην περιμένετε από εκεί να περάσει το κάθε κείμενο και να δεχθείτε ειδοποίηση γιά να μπείτε στο site να διαβάσετε.

Μέχρι νεωτέρας να μπαίνετε κατ’ ευθείαν εδώ, πιστεύω σε λίγα 24ωρα θα είναι όλα καλά. Υ.Γ3: Ξερογλείφομαι με όσα βλέπω, γιατί χτίζεται κατι υπέροχο. Το νέο Betsellers. Η δουλειά (και οι έγνοιες) είνα μεγάλη, αλλά …κάτι πάρα πολύ καλό θα δείτε, σας το υπόσχομαι. Σύντομα. Γιά τις εξελίξεις βάζω ξανά το κείμενο του Ιουλίου εδω, γιά να κάνετε τα κουμάντα σας: http://www.

betsellers.com/content/65649/betsellers-se-nea-epohe

Παλαιότερα άρθρα του Billaras