3470

Billaras

Παιχνίδια με αξία!

Τζένοα με πέντε ματς αήττητη (νικώντας και Γιούβε) και σούπερ φόρμα, Κάλιαρι χωρίς νίκη εντός. Τελευταία αποτελέσματα; Ιδιο σκορ, 4-2. Μόνο που η μιά τα έβαλε, η άλλη τα έφαγε! Λάτσιο σούπερ φόρμα, επτά αήττητη, 16-6 γκολ στην τελευταία εξάδα. Ρεμς τέσσερα αήττητη (με ισοπαλίες εκτός σε Ναντ και Μονακό), Λίλ κάκιστη και σε αποτελέσματα και σε αυτό που δείχνει.

Εκτός έδρας δεν σκοράρει καν σε τρία ματς πρωταθλήματος και ένα Europa. Γκλάντμπαχ…γενικώς αήττητη με πορεία απίστευτη και πανέμορφη μπάλα. Ντόρτμουντ προτελευταία (!), χωρίς Χούμελς και μάλλον χωρίς Ρόις (Μάκη, ακούς;). Νάπολι σε σούπερ κατάσταση και με το γκολ να το έχει γιά πλάκα. Διά περιπάτου νίκησε και την Ρόμα. Φιορεντίνα μέτρια σταθερά, δύσκολη στο γκολ, δεν τρομάζει κανέναν.

Πάσος Φερέιρα με 4 σερί νίκες, έξι αήττητη, έχασε μόνο από Πόρτο και Μπενφίκα φέτος στις αρχές της σαιζόν. Και Σπόρτινγκ κουρασμένη και από τριάρα (που δυστυχώς δεν έπαιξα, με την Γκιμαράες). Σταντάρ Λιέγης μεταμορφωμένη από τότε που σούταρε τον προπονητή, με καλό σερί (ένα από τα θύματα και η Αντερλεχτ), κόντρα στην Γκενκ που έχει στον πάγκο τον…Αλεξ ΜακΛις.

Μπορεί αν είχα χρόνο να γέμιζα και μιά σελίδα γιά τα “κατορθώματά του”, απλά τραγικός. Νιουκάστλ…τα ξέρετε, σε τρελλό φεγγάρι και φόρμας και ρέντας, ο Πάρντιου από εκεί που ήταν κόκκινο πανί έγινε…μάγος! Ακριγκτον, με Κόλεμαν στον πάγκο να την αλλάζει δραστικά προς το καλύτερο, με μπόλικη κυπελλική τρέλλα και την Νοτς Κάουντι να έρχεται από την ήττα-σοκ από την Γουόλσολ που…άφησε και μιά μυρωδιά διάχυτη σε όλους.

Τέλος, Χάβαντ& Γουότερλόβιλ άυριο, έγραψα στην εφημερίδα αλλά και τα έκανα copy εδώ όσα είχα να πω γιά την ομαδούλα! Καλημέρες, μπήκα…στο ψητό όπως είδατε, χωρίς περιστροφές. Μόνο ένα άξιο φαβορί (Λάτσιο) και εννιά αουτσάιντερ. Θα ήταν δέκα, αλλά η Μαρσέιγ που βγάζει ένα ντεφορμάρισμα σβήστηκε νωρίς από τα κιτάπια μου. Δεν έχω να πω πολλά περισσότερα.

Αυτά τα παραπάνω είναι η ραχοκοκκαλιά ενός στοιχήματος. Η ουσία, το ζουμί. Μπορούν να φάνε από..πέντε η κάθεμια; Ας τα φάνε. Κανείς δεν θα μπορέσει να πει ότι είναι λάθος επιλογές. Ολες, μα όλες, κρύβουν παικτική αξία. Οι μπουκ λένε…τα δικά τους. Καλά κάνουν. Κι εγώ λέω τα δικά μου. Μετά τα ματς, όλα είναι πιό εύκολα. ΠΡΙΝ τα ματς, όσα διαβάσατε είναι αυτά που πρέπει να ενδιαφέρουν έναν σωστό παίκτη.

Και βέβαια, έχω παραλείψει το σημαντικότερο! Τις…αποδόσεις. Γιατί σε όσα διαβάσατε, κόλληστε τώρα από δίπλα: Τζένοα στο 3.80, Λάτσιο στο 2.05, Ρεμς στο 3.60, Γκλάντμπαχ στο 5.00, Νάπολι στο 2.75, Πάσος στο 7.00, Σταντάρ Λιέγης στο 2.60, Νιουκάστλ στο 3.40, Ακριγκτον στο 5.25 και Χάβαντ στο 8.00. “Κολλάνε” αυτές οι αποδόσεις με τα δεδομένα που έχω; Οχι.

Αρα παίζω! Τόσο απλά… Γιά χθες ουδέν σχόλιο, δεν ήθελε να μας δώσει την δυάδα, δεν μας την έδωσε. Απλά θέλω να κάτσω να ψάξω αν όντως (μετά και την Ναντ) έχω φέτος…κάνει ρεκόρ στη Γαλλία, όπου σε αποδόσεις αουτσάιντερ μάλλον έχω το απόλυτο! Βρε μπας και να αφήσω την Αγγλία και να στραφώ στους…φρανσουάδες; Γελάω, αλλά είναι όντως λίγο κουφό! Επιστρέφω στο σήμερα.

Ας αφήσω την Χάβαντ ήσυχη, είναι και αυριανό, αν πάει καλά σήμερα αύριο θα γράψω στα σχόλια αν της βάλω μερικές μονάδες σε ένα μονό. Μένουν τα άλλα. Εννιά σημεία, οκτώ αουτσάιντερ. Πως τα συνδυάζεις; Ποιά αφήνεις απ' έξω; Εχω γράψει δεκάδες φορές ότι κάπου εδώ η δική μου δουλειά εδώ έπρεπε να τελειώνει. Να τα πάρετε αυτά τα εννιά σημεία εσείς και να πράξετε κατά το δοκούν.

Anyway, ας το πάω και παραπέρα. Θα ανοιχτώ, μιάς και χθες έπαιξα…περίπου τίποτα, ακολουθεί διακοπή άρα…πάλι τίποτα. Μένει το σήμερα. Και δεν το κρύβω όταν τα σημεία μου αρέσουν. Η Πάσος, η Ντόρτμουντ και η Ακριγκτον, τα τρία…θηριάκια πάνε σε ένα patent. Λογικό νομίζω. Αφήνω έξω εντελώς την Λάτσιο, σωστό φαβορί, αλλά…που να χωρέσει; Οποιος κάνει παρολί, ας την αξιοποιήσει.

Και μένουν Τζένοα, Σταντάρ, Ρεμς, Νιουκάστλ, Νάπολι. Μιά πεντάδα. Εδώ…σφίξαμε. Να πάω σε…3-4-5; Η απάντηση είναι προφανής και αρνητική. Να πετάξω ένα και να πάω σε yankee; Είναι ένας δρόμος, αλλά έχει ένα εμπόδιο, ότι δύο από τα πέντε είναι κάτω του 3.00 και παράλληλα…δεν ξέρω ποιό να πετάξω! Πάω σε τρίτο δρόμο. Οι αποδόσεις με οδηγούν.

Αν κάνω καλή χημεία, θα…δείξει. Θα πάρω Σταντάρ και Νάπολι και θα τις βάλω σε …στεγνή δυάδα. Μόνες τους, χωρίς κάλυψη ή ζητούμενα, τίποτα. Και τις άλλες τρεις σε trixie. Δύο μαζί, άλλες τρεις μαζί, άλλες τρεις μαζί, αλλά όλες με διαφορετικό τρόπο πονταρισμένες. Το ξαναγράφω, εσείς αποφασίστε ποιές θέλετε και…πως τις θέλετε! ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 6.800 μονάδες. Ποντάρισμα 9/11: Patent: Πάσος 2 (7.00)-Ακριγκτον 2 (5.25)-Γκλάντμπαχ 2 (5.00). Από 50 στην Πάσος, 60 σε Ακριγκτον και Γκλάντμπαχ, από 20 σε κάθε δυάδα και 10 στην τριάδα. Ολο μαζί 240 μονάδες. Δυάδα: Σταντάρ 2-Νάπολι 2 (7.15) με 90 μονάδες. Trixie: Νιουκάστλ 2 (3.40)-Ρεμς 1 (3.60)-Τζένοα 2 (3.80) με 50 μονάδες κάθε δυάδα και 20 στην τριάδα, όλο μαζί 170 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 500 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 6.300 μονάδες. Ενα από τα οκτώ να βγει, αν είναι στα μονά μου δίνει πίσω το 60% του όλου. Οπου βγουν δύο (εκτός μιάς περίπτωσης μονάχα), έχω και κέρδος. Τρία ψάχνω. Τρία από τα οκτώ. Αν βγουν, τότε κερδίζω καλά (πάλι εκτός μιάς περίπτωσης). Ε, ελπίζω να μην έχει γίνει τόσο κακή χημεία. Και ελπίζω να έχω και λίγη εύνοια.

Γιατί ΔΕΝ είναι εύκολα. Το παιχνιδάκι θέλει υπομονή. Οπως έγραψα και στον πρόλογο, και…μηδέν να βρω, πάλι τα ίδια θα έπαιζα. Ακριβώς τα ίδια. Και κανείς πάνω στον κόσμο δεν μπορεί να μου πει ότι έκανα λάθος. Καλό βόλι, ραντεβού την Τρίτη σε …άκρως χαλαρό τέμπο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras