723

Κώστας Ζαφείρης

Παιχνίδι με τη φωτιά (update στο πινακάκι – 3/5)

Γεια χαρά σε όλους.

Σωστό και δίκαιο είναι να ξεκινήσουμε με το εξής: η Μπάγερν παρά τα αγωνιστικά αγκάθια που την πλήγωσαν στην κρισιμότερη στροφή της σεζόν σε ό,τι έχει να κάνει με την προσπάθειά της στην Ευρωλίγκα, έβαλε δύσκολα στη Μπαρτσελόνα στα δύο πρώτα παιχνίδια της σειράς στο Παλάου Μπλαουγκράνα.
Στο πρώτο έχασε 77-67, στο δεύτερο σόκαρε το πρώτο φαβορί – καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν – στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, φεύγοντας με το ροζ φύλλο (75-90).


Και όλα αυτά χωρίς ο Αντρέα Τρινκιέρι να έχει στη διάθεσή του τον καλύτερό του σκόρερ Χίλιαρντ (χάνει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου), αλλά και τον βασικό του πλέι μέικερ Κόρι Γουόλντεν. Κακά τα ψέματα, ο 53χρονος – ιδιόρρυθμος – Ιταλός αποδεικνύει και φέτος πόσο καλός προπονητής είναι.
Δεν είναι και λίγο με τους Ντεσόν Τόμας, Γιάραμαζ και Ομπστ να κάνεις πλάκα στη… φωλιά
της ομάδας του φιλόδοξου Σάρας.


Η Μπαρτσελόνα παίζει με τη φωτιά και αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Σε περίπτωση στραβής, το πλήγμα θα είναι τεράστιο για τους Καταλανούς, κάτι που γνωρίζουν άπαντες εντός αποδυτηρίων.
Το βασικό ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση είναι το αν η Μπάρτσα θα «πνιγεί» από το άγχος που κουβαλά στις πλάτες της (ψάχνει μίνιμουμ ένα break στο Μόναχο) ή θα επιβάλει την ανωτερότητά της στο παρκέ.


Εδωσα την απάντηση στον εαυτό μου, παίζοντας και εγώ με τη φωτιά.

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης