873

Μάκης Μηνδρινός

Παιχνίδι στο Κύπελλο

Χαιρετώ! Ησυχο το μεσοβδόμαδο, δεν έπαιξα τίποτα, δεν μου κέντρισε κάτι το ενδιαφέρον στην εμβόλιμη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Το μόνο που μου άρεσε λίγο παραπάνω ήταν αυτό που έγραψα και στην εφημερίδα, ο άσος της Νιουκάστλ σε συνδυασμό με το over, απέναντι στη Νόριτς.

Στο 1-1 έμεινε, στράβωσε από νωρίς όμως, όταν έμεινε με δέκα παίκτες η Νιουκάστλ, η οποία παραμένει χωρίς τρίποντο στην Πρέμιερ Λιγκ και έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα τα καταφέρει το Σάββατο απέναντι στην Μπέρνλι.

Δεν το αποκλείω, αλλά δεν ψήνομαι κιόλας να χωθώ, μια νορμάλ απόδοση είναι το 2,30.

Γενικά η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ δεν θεωρώ ότι είναι στοιχηματική. Δύσκολη έξοδος για την Τσέλσι κόντρα στη Γουέστ Χαμ (πέφτει ο άσος πάντως, κάτω από το 5,00 πλέον), επικίνδυνο και το Γιουνάιτεντ – Πάλας, αλλά λόγω Ράνγκνικ λέω να το αφήσω κι αυτό στην ησυχία του.

Στην Τσάμπιονσιπ, προφανώς αδικείται από το σετ η Μπόρνμουθ στο αποψινό με τη Φούλαμ. Κακώς δίνει 4,20 το διπλό, είναι δύο ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Προφανώς, όμως, δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση να κοντράρεις μια καλή ομάδα, όπως είναι η Φούλαμ. Και δεν είναι τόσο αυτό, όσο ότι η Μπόρνμουθ βγάζει κούραση στα τελευταία.

Στα υπόλοιπα, έχω σημειωμένες δύο ομάδες: την Κάρντιφ (για την οποία έχουμε μιλήσει αρκετά το τελευταίο διάστημα), η οποία υποδέχεται τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Κάνω πίσω για δύο λόγους: η απόδοση του άσου είναι σε πτώση (στο 3,30 πλέον) και η Σέφιλντ με δύο σερί νίκες και μηδέν παθητικό δείχνει σημάδια ζωής. Και την Μπέρμιγχαμ, στο «Ντεν» με τη Μίλγουολ. Στο 3,60 το διπλό. Αν δεν είχε τις απουσίες η Μπέρμιγχαμ, θα ήμουν πάρα πολύ ζεστός!

Λιγκ 1 και Λιγκ 2 δεν έχει, κάτι εξ αναβολής μόνο. Εχει, όμως, Κύπελλο.

Δεύτερος γύρος, στον επόμενο μπαίνουν και οι μεγάλοι της Πρέμιερ Λιγκ και της Τσάμπιονσιπ (αρχές Ιανουαρίου). Ένα γενικό σχόλιο για το Κύπελλο είναι ότι οι μπουκ είναι μαζεμένοι. Τα έχουμε πει όμως αυτά, οι καλές εποχές έχουν περάσει ανεπιστρεπτί . Οπότε είτε αφήνουμε ματς που «βλέπουμε» επειδή δεν μας κάνει η απόδοση, ή κάνουμε τα στραβά μάτια σε κάποιες περιπτώσεις.

Αυτά που μου αρέσουν περισσότερο στο Κύπελλο είναι η Μάνσφιλντ (3,30), η Τρανμίρ (3,30), η Ρότσντεϊλ (3,50), η Κόλτσεστερ (4,20) και η Τσέστερφιλντ (4,60). Πιο ξεκάθαρα και εκεί που καταλήγω είναι η Μάνσφιλντ και η Τσέστερφιλντ.

Η Μάνσφιλντ, για αρχή, θα έπρεπε να δίνει παραπάνω. Ξέρω ότι κάνω μία μικρή έκπτωση στην απόδοση, Ντόνκαστερ και Μάνσφιλντ μη ξεχνάμε ότι έχουν μία κατηγορία διαφορά.

Αντε να ήταν Μάνσφιλντ – Ντόνκαστερ να δικαιολογήσω το 3,30 του άσου. Αλλά σε διπλό, έπρεπε να δίνει τουλάχιστον 3,80. Ο καθένας αποφασίζει: ή συμβιβάζεται ή το αφήνει στην ησυχία του. Εγώ λέω να παίξω.

Ο Κλαφ είναι προπονητής που κυνηγάει τα Κύπελλα, από τους παραδοσιακούς Αγγλους μάνατζερ. Η ομάδα του έτσι κι αλλιώς έχει αρχίσει και παίρνει τα πάνω της τελευταία, δείχνει να αφήνει πίσω το πολύ κακό ξεκίνημα.

Μη ξεχνάμε, η Μάνσφιλντ ήταν στα φαβορί για άνοδο φέτος. Από την άλλη, η Ντόνκαστερ είναι στις θέσεις υποβιβασμού στη Λιγκ 1, ελάχιστες φορές μέχρι τώρα έχει πείσει με την απόδοσή της, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή φαντάζει πολυτέλεια να έχει και το Κύπελλο στα πόδια της.

Το Σάλφορντ – Τσέστερφιλντ είναι πιο… κυπελλικό ζευγάρι.

Η Σάλφορντ είναι η… γνωστή των πρώην της Γιουνάιτεντ, λεφτά έχει, παίκτες έχει, φαβορί για άνοδο ήταν στην αρχή της σεζόν. Αλλά έχουμε ξαναπεί ότι σε αυτές τις κατηγορίες δεν αρκεί μόνο τη χρήμα για να φτάσεις ψηλά. Δεν έχει ειδικό βάρος η Σάλφορντ, δεν έχει βαριά φανέλα, δεν έχει καν δυνατή οπαδική βάση. Οπότε δεν είναι εύκολο να αντέξει το βάρος, την πίεση της ανόδου.

Και έχοντας ως μεγάλο στόχο την άνοδο, δεν είμαι τόσο σίγουρος πόσο ζεστά θα δει τα Κύπελλα. Δεν λέω ότι θα κατέβει για να χάσει, ξέρετε τι εννοώ… Ισως το μυαλό της να είναι περισσότερο στο πρωτάθλημα και λιγότερο στο Κύπελλο. Η Τσέστερφιλντ είναι πρωτοπόρος της Νάσιοναλ Λιγκ, μόλις μία ήττα έχει φέτος, σκοράρει πολύ εύκολα, στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε εύκολα τη Σάουθεντ.

Και αυτή προφανώς έχει βασικό στόχο την άνοδο, αλλά υπάρχει μια σημαντική διαφορά: για τη Σάλφορντ ακολουθεί εκτός έδρας ματς με την Μπάροου στη Λιγκ 2 την Τετάρτη, ενώ η Τσέστερφιλντ δεν παίζει μεσοβδόμαδα, παίζει ξανά στις 11 του μήνα.

Οπότε θα πάω με Μάνσφιλντ και Τσέστερφιλντ και τέλος. Τα λέμε σε λίγο ραδιοφωνικά (16.00) και την Τρίτη κανονικά νέα στήλη.

Η εκπομπή της Παρασκευής (03/12) εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1PRAUw9iERNZbhppPQb4s9yfLRZ0WvDhE/view?usp=sharing

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος