1675

Billaras

Παλάντζα και Λιγκ Καπ-UPDATE!!!

Πως το λέγε ο Παπαγιαννόπουλος στην ταινία “Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται”; Αυτή η ατάκα που έλεγε όταν μονολογούσε μου ταιριάζει γάντι: “Κράτα παλάντζα κυρ Βασίλη”….

Φυσικά αναφέρομαι σε όσα απίθανα συμβαίνουν…πάνω μου αυτή την εποχή. Πάνω που ξεπερνούσα το Μπρέσια-Μπολόνια 3-4 (είδατε τι έκανε η Μπρέσια στο επόμενο ματς;) ήρθε το Αταλάντα-Φιορεντίνα να μου ανεβάσει την πίεση.

Μα είναι δυνατόν; Με τους πλέον απίθανους τρόπους έχω χάσει κάπου 90+ μονάδες κέρδους σε μιά εβδομάδα μέσα, η κάβα θα’πρεπε να είναι καταπράσινη! Ούτε εγγλέζικα ματς δεν έχουν τόσες απιθανιές! Το ένα 3-4 από 3-1 ημίχρονο, το άλλο 2-2 από 0-2 ως το 84΄! Και με ισοφάριση στο…τελευταίο δευτερόλεπτο των πέντε εξτρά λεπτών. Η πλάκα είναι ότι δεν χάνω κιόλας.

Πάτσι έρχομαι. Αμετακίνητος. Αλλά δικαιούμαι να γκρινιάζω, είναι ευκαιρίες αυτές που χάνονται επειδή με αδικεί. Σαδιστικά με αδικεί.

Πάλι καλά που χθες βράδυ η (μεγάλη) Φαμαλικάο έσκισε. Ανατροπάρα. Ηταν το πλέον κραγμένο σημείο του τριημέρου. Πρωτοπόρος, αήττητη, καλή μπάλα, προβληματική (με νέο προπονητή και χωρίς τον καλύτερο της παίκτης και κουρασμένη από την Ευρώπη) Σπόρτινγκ.

Και αποδοσάρα. Και εδώ ακόμα, χρειάστηκε αυτός ο .. άγιος Κοάτες (βρε μπας και τα στήνει τα ματσάκια, όργια κάνει φέτος με αυτογκόλ και πέναλτι) να το βάλει γιά λογαριασμό μας στο τέλος. Που βέβαια έπρεπε να είναι διπλό πολύ νωρίτερα, στο 2ο ημίχρονο σαν να έβλεπες Σπόρτινγκ-Μάντσεστερ Σίτι ήταν το ματσάκι, πλάκα τους έκαναν και έχασαν πέντε γκολ πριν μπει το…αυτογκόλ.

Σαν να μου λέει “κράτα παλάτζα Βασιλάκη, κράτα παλάτζα και θα έρθει το καλό”. Δεν χάνω λοιπόν, κρατάω την παλάντζα και υπομένω-περίμενω. Οπως γίνεται πάντα, αυτό “στρίβει”.

Αυτά με όσα έγιναν, αγωνιστικά το μόνο που θα σχολιάσω είναι ότι οι ισοπαλίες στα δύο μεγάλα ντέρμπι Αθήνας και Θεσσαλονίκης θα’πρεπε να χαροποιήσουν όλους τους σοβαρούς φιλάθλους.

Ετσι παίρνει πόντους το άθλημα. Με πολλά μεγάλα ματς και αμφίρροπα και μάχες (εντός τερέν). Και ο Ολυμπιακός πρέπει να θελει δυνατό ΠΑΟ και ο ΠΑΟΚ πρέπει να θέλει δυνατό Αρη. Μετά τη λήξη βέβαια, τι’χες Γιάννη-τι’χα πάντα, πήραν σκυτάλη οι ανακοινώσεις και τα …ίνσταγκραμ (έλεος, ξεφτιλίζεστε, κάποιος να τους το πει…).

Πάμε παρακάτω στα φρέσκα, ξεκινάω γράφοντας ότι μάλλον αύριο θα έχω update γιατί κάτι μου αρέσει.

Μένω όμως προς το παρόν στο σήμερα.

Εξι σημεία πέρασαν στην 2η διαλογή. Εσβησα δύο από Νάσιοναλ Λιγκ επειδή βούλιαξαν (Ντόβερ και Ντάγκεναμ που πιστεύω πάντως ότι θα κερδίσουν, ως χθες άξιζαν), έσβησα και δύο πολύ ζόρικα (Βιγιαρεάλ και Κόλτσεστερ), οπότε έμεινα με τέσσερα (εγγλέζικα) συν δύο (μη εγγλέζικα). Ξαναλέω όμως, αύριο μάλλον θα κάνω update με κάτι ακόμα.

Τα σημερινά είναι Νότιγχαμ (6,5 ή 5,00 στο dnb), Σουόνσι (6,00 ή 4,33 στο dnb), Πόρτσμουθ (5,25 ή 3,75 dnb), Σέφιλντ Γουένσντεϊ (4,5 ή 3,25 dnb) και μετά οι Νις (3,80) και Γρανάδα (3,10).

Να παιχτούν όλα, με μέσο όρο απόδοσης το …ταπεινό 4,85 δεν γίνεται. Ξεκινάω το σβήσιμο. Εδώ μπαίνει πλέον και το ενστικτό, μπαίνει και η ρέντα και η χημεία και τα γούστα του καθένα.

Σβήνω Σουόνσι. Απ’ τη μιά βλέπει ότι πάει γιά πρωταθλητισμό και ίσως το μυαλό στρίψει εκεί. Απ’ την άλλη η Γουότφορντ της…οκτάρας. Γκολ και ξύλο που λέμε. Σε αυτές τις περιπτώσεις είτε αντιδράς με ποδοσφαιρικό εγωισμό είτε σε παίρνει εντελώς από κάτω. Αν δεν είχε επιστρέψει ο Φλόρες θα πήγαινα στο 2ο σενάριο. Τώρα φοβάμαι ξέσπασμα…

Σβήνω Νις.

Σκάλωσα με τις ειδήσεις εδώ (και έπεσε και κάτω του 4,00 η απόδοση). Περιμενα ότι δεν θα παίζουν Μπεν Γεντέρ και Σλιμανι με τη Μονακό. Ολα δείχνουν ότι θα παίξουν τελικά. Και αφού παιζουν και αφού η Νις δεν έχει τους δύο στόπερ της, κάνω πίσω. Θυμίζω, εχω ήδη δοκιμάσει ανεπιτυχώς τη Νις (με Μονπελιέ) ενώ και την Μονακό την έπαιξα μιά φορά υπέρ (ακόμα ένα…σαδιστικά χαμένο σημείο φέτος, με το 2-2 στο Στρασβούργο να γίνεται στο τέλος και αφού είχε χάσει απίθανο ο Σλιμανί γιά το 1-3).

Κατέβηκα στα τέσσερα σημεία. Γρανάδα; Μπαλάρα με την Μπάρτσα αλλα οκ, η…Γρανάδα είναι. Μήπως φουσκώσαν τα μυαλά της; Βλέπω και πως θα κάνει και αλλαγές, γιά 3,10 ας πάει στην ευχή, το αφήνω. Πήγα στα τρία πλέον.

Αρσεναλ-Νότιγχαμ; Τα είπε όλα ο Μάκης. Η Αρσεναλ είναι δεδομένο ότι θα βάλει εναλλακτική 11αδα, εδώ το έκανε με την Αϊντραχτ.

Και τρώει γκολ σταθερά. Η Νότιγχαμ καλά, με φανέλα και 10,000 οπαδούς μαζί της (είπατε κάτι;). Το κρατάω.

Γουένστει-Εβερτον: Αυτο με σκάλωσε πολύ. Η Γουένσντεϊ είναι καλά, με Μονκ πλέον στο πάγκο. Η Εβερτον…ασανσέρ και τελευταία πάει προς το υπόγειο. Θυμάμαι το Λίνκολν-Εβερτον του περασμένου γύρου, το είχαμε παίξει. Τα είδε όλα η Εβερτον.

Θυμάμαι όμως ότι έπαιξε και με βασικότατους. Και τώρα που έχει γκέλες, περιμένω να το προσέξει ακόμα παραπάνω. Να ρισκάρω; Να το αφήσω; Αστο. Πάσο και βλέπουμε στο live.

Τέλος, Πόρτσμουθ-Σαουθάμπτον. Ντερμπάρα. Κόλαση. Εχουν να παίξουν από το 2011 τα δύο λιμάνια του Νότου. Τριάντα χιλιομετράκια διαφορά έχουν, εμπορικό Vs στρατιωτικό λιμάνι.

Μεγάλη η έχθρα. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο “μικρός” (Πόρτσμουθ) είναι αυτός που ακονίζει τα μαχαίρια. Οκτώ χρόνια φαγούρας ήταν αυτά και συνολικά σε νίκες μεταξύ τους η Πόρτσμουθ μόνο….μικρή δεν είναι, υπερτερεί. Η Σαουθάμπτον άνευρη προχθές, γενικά είνα λίγο soft (μην πω πολύ). Αν το ματς πάει σε μάχη χαρακωμάτων (όπως περιμένω), θα τα βρει μπαστούνια.

Η Πόρτσμουθ εντός, όλο το 2019, έχει δύο ήττες σε 21 ματς, δεν παίζεις στο Φράττον Παρκ (η φωτό απο παλιές ένδοξες μέρες). Λέω να το κρατήσω.

Κι έτσι, από τα οκτώ πήγα στα έξι, από τα έξι στα τέσσερα, πλέον σε δύο που παίζω. Διαβάστε και αποφασίστε. Μονά και δυάδα, την Νότιγχαμ σε draw no bet και τέλος. Νέα σημεία αύριο με update, ενώ να αναμένετε Editorial σύντομα με ανακοινώσεις περί ταβερνείου σύναξης Θεσσαλονίκης (12/10) και Betsellers Radio (είμαστε σε φάση δοκιμών, σε 10 μέρες νομίζω θα μαστε έτοιμοι).

Τα λέμε και το βραδάκι στο chat.

UPDATE: Απλά και ξεκάθαρα, χθες πέρασε και δεν ακούμπησε. Και εντάξει η Πόρτσμουθ. Την πάτησε. Σαν…αρχάρια. Πήρε τα ηνία, πίεσε, έκανε πολλές φάσεις, δεν σκόραρε σε μεγάλη φάση γιά το 1-0, το έφαγε στην κόντρα, πάπαλα. Ολο πίεζε κι όλο κόντρες έτρωγε. Δεν…ντράπηκε (και καλά έκανε) να παίξει έξυπνα και με αντεπιθέσεις η Σαουθάμπτον.

Η άλλη όμως, η Νότιγχαμ, με εξόργισε. Με κλίμακα από το 1 ως το 10, αυτο με εξοργίζει στο…10. Ταβάνι. Ποιό; Να μου βγαίνει κουτσάλογο η ομάδα που ποντάρω. Να είναι ψόφια, να είναι τραγική. Ε, αυτό ηταν η Νότιγχαμ. Ούτε φάση, ούτε υποψία πίεσης και διεκδίκησης αποτελέσματος, απέναντι στα δεύτερα της Αρσεναλ! Η επιτομή της τραγωδίας ήταν….

Σήμερα κάνω update γιατί υπήρχαν τέσσερα σημεία που με απασχολούσαν. Δυο αγγλικά, δυο ισπανικά. Σάντερλαντ, Ρέντινγκ, Μπιλμπάο και Χετάφε. Σήμερα τα έκανα τρία, έσβησα την Μπιλμπάο γιατί και…ζωή είδα στην Λεγκανιές και οκ, εκτός η Μπιλμπάο είναι αλλη ομάδα. Δεν λέει γιά 2,80. Μένουν τα άλλα τρία.

Στο ισπανικό, είναι περίπου όλα ξεκάθαρα, απλά αποφασίζουμε αν πάμε με το διπλό. Η Βαλένθια είδε τα μαντηλάκια να κουνιούνται πάλι, με τη Λεγκανιές κάτω του μετρίου, το γκολ ήταν με μούφα πέναλτι (είπαμε, και το VAR κάνει λάθη), γκρίνια, μιζέρια, κακό κλίμα, το διπλό στην Τσέλσι ήταν απλά έκλαμψη. Η Χετάφε σταθερά σκληρο καρύδι.

Αποτέλεσμα σίγουρα μπορεί να πάρει, απλά δεν αποκλείω να πάει και γιά το ποντάκι, εδώ σκαλώνω.

Στα εγγλέζικα, τα δεδομένα των γηπεδούχων είναι ξεκάθαρα, πιθανολογώ ότι δεν θα νοιαστούν γιά το Λιγκ Καπ Γουλβς και Σέφιλντ. Η μιά ακόμα δεν έχει νίκη στο Νησί ακόμα, έχει βάλει και το καρπούζι της Ευρώπης στη μασχάλη, θα μπλέξει αν δεν συνέλθει, κάτι πρέπει να αφήσει.

Και λογικό αυτο να είναι το Λιγκ Καπ. Η δε Σέφιλντ καλά το πάει, αλλά….έρχεται η Λίβερπουλ σε λίγα 24ωρα, να σωθεί θέλει, το Λιγκ Καπ και γι αυτήν μάλλον πολυτέλεια είναι. Οπότε κοιτάμε τις αντιπάλους. Μπορούν Ρέντιγκ και Σάντερλαντ; Σε πικ φόρμας δεν είναι καμιά. Ομως, το Λιγκ Καπ θα το παλέψουν, η Σάντερλαντ (και με αλλαγές παρακαλώ) πέταξε τη Μπέρνλι στον προηγούμενο γυρο.

Χθες δεν έγινε κανένα κουλό στο 90λεπτο, ούτε ένα. Η Τοτεναμ έμεινε εξω αλλά στα πέναλτι. Μιά βόμβα στα 90′ δεν έσκασε. Μήπως είναι η…ώρα τους σήμερα;

Ο Μάκης έχει ήδη παίξει την Ρέντινγκ, εγώ το σκέφτομαι ποιά να παίξω-ποιά να αφήσω. Καταλήγω, θα παίξω και τα τρία. Αλλά θα πάρω μεγάλο ρίσκο. Το οποίο δεν συνιστώ.

Και τα τρία παίζονται μονά. Εν γνώσει μου, θα πάω σε trixie, η μόνη κάλυψη που θα πάρω είναι να πάιξω στο draw no bet την Ρέντιγκ στο 4,00. Ασε με να κάνω λάθος που λέει και το τραγούδι. Το ξαναγράφω: Το σωστό είναι σε μονά (ή patent). Θα πάρω μεγάλο ρίσκο ζητώντας 2 από 3 μπόμπες, αν βγει μιά θα χάσω! Πράξτε όπως νομίζετε.

Τα λέμε το βραδάκι στο chat, νέα στήλη το Σάββατο πλέον.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras