2855

Billaras

Παλιά μου τέχνη κόσκινο!

Φινάλε ομίλων λοιπόν σήμερα και αύριο. Οκτώ ματς όπου θα κριθούν τα πάντα. Αλλά πριν φτάσουμε σε αυτά, ένα μικρό flash back στις μέρες που προηγήθηκαν. Είναι προφανές ότι μετά την πρώτη αγωνιστική τα “κόζια” άλλαξαν. Κι όποιος δεν άλλαξε άμεσα τακτική, έφαγε ήττες, μιλώντας στοιχηματικά. Επί προσωπικού, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος.

Ούτε ένα σημείο σε όλη την πρώτη αγωνιστική, ήθελα να δω τι καπνό φουμάρει η κάθε ομάδα. Απαξ και είδα, άφησα στην άκρη τα ειδικά στοιχήματα και πήγα σε…παλιά μου τέχνη κόσκινο. Μεγάλα σημεία, με αξία, βγαλμενα από την εικόνα των ομάδων, τις ανάγκες των ομάδων και φυσικά την απόδοση. Και έτσι απλά, έγιναν δύο εξαιρετικά ταμεία, το δεύτερο χθες.

Με “ξερές” μεγάλες δυάδες που μέσα είχαν και ισοπαλίες. Αυτές πληρώνουν, μαζί με τα late goals (που έκαναν μιά “υποχώρηση”, κι αυτό λογικό, η στατιστική “επανορθώνει”). Απόρησα πραγματικά με την επιλογή αρκετών με τη Ρωσία, ενώ έβγαζε μάτια ας πούμε ότι είναι μια κάκιστη ομάδα, χωρίς τίποτα καλό. Πιό εύκολο διπλό από αυτό της Ουαλίας δεν είχα ξαναπάρει στο EURO, να'ναι καλά και ο Σλούτσκι που ενώ ξέρει ότι θα “φάει” αντεπιθέσεις ανεβάζει άμυνα των τριών στη…σέντρα.

Τριάντα φορές “ξεβράκωτη” βρέθηκε η Ρωσία, πάλι καλά που έφαγε μόνο τρία, ούτε εραχιτέχνης προπονητής δεν θα τα έκανε αυτά. Τα χινάρια από την άλλη μιά χαρά έρχονται, οπότε…δεν έχω κανένα λόγο να είμαι παραπονεμένος,ουσιαστικά έχω βγάλει όλο το EURO …free of charge και τρέχουν και όλα μου τα μακροχρόνια! Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω, ίσως βλέπω το ποδόσφαιρο λίγο διαφορετικά από πολλούς που το κρίνουν βάση αποτελέσματος ή βαση …πληρωμής ή όχι στο κουμάρι.

Αυτό έχω διαπιστώσει. Παράδειγμα, η Αγγλία χθες δεν ήταν καθολου κακή. Κάθε άλλο. Ηρθε 0-0, αλλά όχι…φιλικά. Και το γκολ μπορεί να μην μπήκε, αλλά βλέπω στοιχεία που τα κρατάω για…όταν έρθει η ώρα. Κι αυτό ισχύει γιά πολλές ομάδες…. Anyway, δεν είναι ώρα για ενδελεχή ανάλυση του EURO ως τώρα. Τώρα έχει ματσάκια…. Ξέρω ότι πολλοί έχετε ψιλομπερδευτεί με το τι θέλει ή δεν θέλει κάθε ομάδα.

Ετσι όπως είναι το σύστημα, είναι ένα μπέρδεμα. Και έχω επιλέξει να το κάνω πιό…εύκολο στον εαυτό μου, να μπω σε ζόρικα βαθμολογικά σενάρια. Ουκρανία-Πολωνία: Θέλει νίκη η Πολωνία; Οχι. Και με Χ είναι δεύτερη. Και με νίκη μπορεί να μην είναι πρώτη (αν κερδίζει η Γερμανία). Οπότε, γιατί να πάω στο διπλό; Ας είναι αποκλεισμένη η Ουκρανία.

Ακόμα και στο…απίθανο, νίκη της Β.Ιρλανδίας (λέμε τώρα), η Πολωνία πάλι περνάει. Κι έτσι απλά…σβου. Κι αγωνιστικά δεν με ψήνει, οπότε γιατί να πέσω στη φάκα? Ας έρθει 0-4. Απαξιώ, σιγά το σημείο. Β.Ιρλανδία-Γερμανία: Μιά από τα ίδια. Είδατε εσείς καμιά μπάλα από τους γερμανούς; Βλέπετε καμιά βαθμολογική ανάγκη; Εγώ όχι. Να μπλέξω με τα 1.

30; Ούτε κατά διάνοια. Στο φινάλε, το όνειρό τους παίζουνε οι βορειοϊρλανδοί, το τιμώ και το σέβομαι αυτό, είναι άκρως συμπαθητικοί, ας είναι “άμπαλοι” που λέμε. Δεύτερο πάσο λοιπόν, τίποτα στα ματς που είναι νωρίς. Ούτε ειδικά. Νερό στο μύλο των μπουκ δεν ρίχνω. Κροατία-Ισπανία: Πόσες αλλαγές θα κάνει η κάθεμιά; Πάνω από όλα θέλω να παίξει και να σκοράρει ο Μοράτα, αυτό θέλω.

Πιστεύω θα είναι ωραίο ματς, μπορούν να μας δώσουν καλό παιχνίδι αυτές οι δύο. Αρχικά έλεγα διπλό, τελικά το αποσύρω και μένω στο “ακριβό” g/g του 2.25. Ενα γκολ μπορεί η ποιοτική Κροατία, ακόμα και χωρίς Μόντριντς. Θα πήγαινε και σε over, είναι τεράστιο το 2.70. Αλλά πάω λίγο στην “ασφάλεια”, εφ''οσον δεν έχουμε και βαιμολογικό κίνητρο και μπορεί να δούμε καμιά ισοπαλία.

Ας είναι…χορταστική αν είναι να έρθει. Τσεχία-Τουρκία: Ολίγον τι….περίεργο ματς. Κακό κλίμα λένε στην Τουρκία. Και ξέρω ότι μπάλα δεν έχει παίξει. Αλλά…έχει παίξει η Τσεχία; Δηλαδή η Τσεχία μου μοιάζει λίγο με τη Ρωσία. Γλύτωσε τα πολλά από τους ισπανούς, της έγινε χατηράκι από την Κροατία και έμεινε ζωντανή. “Κανονικά”, ήταν γιά δύο τρίμπαλα και να γυρίσει σπίτι της.

Μπορεί να θέλει νίκη, αλλά αυτό σημαίνει “ξανοίγματα” και τρύπες πίσω. Και λέω να ρισκάρω στο διπλό. Μιά νίκη γοήτρου θέλουν οι Τούρκοι που μπορεί και να μην είναι απλώς γοήτρου αν είναι με πολλά γκολ! Ισως εν ολίγοις δούμε και ματς-ροντέο. Πάω με το διπλό και το 2.25 του over, εδώ κυνηγάω τρία γκολ, αφού είπαμε, νίκη θέλουν και οι δύο.

Ισλανδία-Αυστρία: Να μου πει κάποιος που θα παίξει διπλό, τι έχει δει από αυτή την Αυστρία! Εστω ένα θετικό! Εκτός αν εγώ είμαι τυφλός. Οι “ψαράδες” είναι τίμια ομάδα. Πάει όσο μπορεί. Και…μάλλον μπορεί. Και σαφώς έχει κι αυτή κίνητρο, μόνο ξεγραμμένη δεν είναι. Γιατί ο άσος λοιπόν στο 3.75; Ματς στα ίσα που κρίνει πρόκριση είναι.

Ας φάει μέχρι ένα η Ισλανδία και βλέπουμε τι ψάρια θα πιάσει μπροστά. Προτιμώ την “άμπαλη” αλλά παθιασμένη, σκύλα αμυντικά ομάδα, παρά τα….κλο κλο και αυγό τίποτα της υπερτιμημένης Αυστρίας. Ουγγαρία-Πορτογαλία: Μιά που το ανέφερα, μιά που το προσπέρασα. Στοιχηματικά ουδείς (πρέπει) να ασχολείται. Ιταλία-Ιρλανδία: Μιά ζωή στο ποδόσφαιρο και 22 συναπτά έτη στο στοίχημα (το'χω ξαναγράψει, πρωτόπαιξα στο Μουντιάλ του 1994), έμαθα ένα πράγμα: Οι ιταλοί όταν είναι στα σχοινιά, όταν θέλουν κάτι, μπορούν θαύματα.

Κι ανάποδα, όταν δεν θέλουν κάτι, δεν καταναλώνουν ούτε το ελάχιστο. Το προσπερνάνε αδιάφορα. Ισχύει και στους συλλόγους τους. Εννιά αλλαγές ο Κόντε, θέλει διπλό η Ιρλανδία, θα το ρισκάρω. Κι αν χάσω, στο 3.40 θα χάσω. Ως τώρα στο EURO είχαμε βολικά χινάρια. Ισως δούμε και το πρώτο διπλό τέτοιου “τύπου”. Σουηδία-Βέλγιο: Θα ήταν ύπουλο ματς αν η Σουηδία δεν ήθελε μόνο νίκη.

Τώρα που θα ανοιχτέι, έστω και αργά, είναι έτσι κι αλλιώς μέτρια ομάδα, πιστεύω θα βρει χώρους το Βέλγιο και…αντίο. Είδατε τι κάνει αν βρει χώρους. Ολα θα γίνουν έυκολα αν γίνει 0-1, όλα θα μπλέξουν αν γίνει 1-0. Σημείο δεν παίζω, επειδή περιμένω να πάρει ρίσκα μεν η Σουηδία αλλά όχι από νωρίς, είναι ταμάμ παιχνίδι γιά Χ ημ/2 τελικό. Στο 4.

50…. Αυτά είναι. Ξεκάθαρο το παιχνίδι μου. Μιά δυάδα με g/g Κροατία και over Τσεχία και ένα yankee σύστημα με Τουρκία 2-Ισλανδία 1-Ιρλανδία 2-Βέλγιο Χημ./2 τελ. Με καλό φόρτωμα στις δυάδες. Ετσι κι αλλιώς οι “μεγάλες” δυάδες με πληρώνουν. Σταθερά σε..χαλαρό τέμπο, βλέπω μπαλίτσα, κομμένα τα ειδικά, καραδοκώ και στο live, μιά χαρά. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 1000 μονάδες.

Ανοιχτά (μακροχρόνια) μπετ: 255 μονάδες. Κέρδη από 16-17/6: 360 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 920 μονάδες. Ποντάρισμα 21-22/6: Δυάδα: Τσεχία over- Κροατία g/g (5.06) με 51 μονάδες. Yankee (2-3-4): Τουρκία 2 (3.40)-Ισλανδία 1 (3.75)-Ιρλανδία 2 (3.40)-Βέλγιο Χ ημ/2 τελ. (4.50). Με 3 μονάδες στην τετράδα, με 7 στις τριάδες (28 ακόμα) και 23 σε κάθε δυάδα (ακόμα 138). Ολο μαζί 169 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 220 μονάδες.

Νέο υπόλοιπο: 700 μονάδες. Είναι κατά 99,9% το μοναδικό yankee του EURO. Μετά στα νοκ άουτ θεωρώ απίθανο να ξαναπαίξω έτσι. Οπότε…ας μου δώσει κάτι, έστω και δυάδα (βλέπετε, είναι δυσανάλογα παιγμένες σε σχέση με τις τριάδες, σε μιά καλή δυάδα στοχεύω). Ξεκάθαρο παιχνίδι με αποδόσεις, απλό και καταννοητό. Μετά έχουμε διήμερο αγωνιστικό ρεπό, η επόμενη στήλη θα γραφτεί το Σάββατο μεσημέρι γιά τα πρώτα νοκ άουτ και μάλιστα…από κάποιο νησί (γέλια).

Φυσικά στο live θα είμαστε κανονικά παρόντες στο chat και απόψε και αύριο. *Η φωτό πάει στον Τέιλορ της Ουαλίας που σκόραρε μετά από…έξι χρόνια και ένα ματς Κόνφερενς, ένα Ρέξαμ-Γκρέις! *Αύριο εκτάκτως θα υπάρχει και μιά στήλη-μπλογκ στο gazzetta.gr, όπως προ ημερών.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras