291

Germanos

Παλιές γνώριμες και συγκρατημένη αισιοδοξία

Καλησπέρα φίλοι! Κύλησε άλλο ένα Σ/Κ, κρατήθηκαν και άλλες σημειώσεις, αφού βρισκόμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας. Το παζλ της Γερμανίας και Αυστρίας προσθέτει άλλο ένα κομμάτι, αυτό της Dritte Liga, η οποία ξεκινάει το προσεχές Σ/Κ. Έτσι θα έχουμε μονάχα την Bundesliga που θα μας λείπει, η οποία ξεκινάει στις 18 Αυγούστου. Τότε για μένα θα είναι και το πλήρες κουπόνι, τότε θα μπούμε σε πλήρης ρυθμούς.

Όπως και στα προηγούμενα preview έτσι και τώρα, θα γράψω τις σκέψεις μου και έπειτα θα ακολουθήσει ένας πίνακας με τις κυριότερες στοιχηματικές κατευθύνσεις, στις οποίες θα βασιστούμε τουλάχιστον στην αρχή. Σιγά σιγά με τον καιρό, η εικόνα θα είναι αυτή που θα επηρεάζει τα bet μας, αφού αυτή είναι που μετράει, συν φυσικά όλες τις άλλες παραμέτρους που θεωρώ προσωπικά σημαντικές.

Μεγάλες αλλαγές στις υποβιβασμένες

Τρεις ομάδες βρέθηκαν από τη δεύτερη κατηγορία στην Dritte Liga και ασφαλώς το να πέφτεις κατηγορία είναι μεγάλη υπόθεση, όχι τόσο από την Α στη Β αλλά από τη Β στη Γ, όπου αλλάζουν πολλά όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι (άλλα τηλεοπτικά, άλλα bonus κλπ κλπ) αφού διοργανώνεται από διαφορετικό φορέα.

Το πικρό ποτήρι αυτής της αλλαγής το ήπιε η Αρμίνια Μπίλεφελντ, η οποία «ξύλωσε» κυριολεκτικά το ρόστερ της. Έφυγαν όλοι, ήρθε μια νέα ομάδα, κυρίως ταλέντα. Ποιος έμεινε ίδιος; Μα φυσικά ο μεγάλος αρχηγός Κλος, που θα βγει μπροστά σε αυτήν την μεγάλη αλλαγή. Τι περιμένω από την Αρμίνια; Όχι πολλά. Νέος προπονητής, με φιλοδοξίες, επιθετικό ποδόσφαιρο και αρχικά… παραμονή.

Εντελώς αλλαγμένο ρόστερ και για τη Σαντχάουζεν, η οποία σε αντίθεση με την Αρμίνια, έκανε κινήσεις εμπειρίας, φέρνοντας για παράδειγμα τον Χένινγκς στο Σαντχάουζεν, επιθετικός που ίσως κάνει… πλάκα στο πρωτάθλημα. Επίσης, η πρόσληψη του Γκαλμ στον πάγκο της ομάδας, αλλάζει εντελώς την φιλοσοφία των δέκα τελευταίων ετών για τη Σαντχάουζεν, που πλέον ποντάρει στο επιθετικό ποδόσφαιρο, στόχος φανερά η άνοδος, βάσει διοίκησης.

Τρίτη και τελευταία έμεινε η Ρέγκενσμπουργκ, που επενδύει πάνω στον προπονητή Ένοχς, παίζοντας επιθετικά και ουσιαστικά έχοντας ρόστερ αρκετά εξελίξιμο. Όλα θα φανούν στο γήπεδο για τους Βαυαρούς. Προσωπικά από τις τρεις αυτές ομάδες, θεωρώ τη Σαντχάουζεν πιο κοντά στην πρώτη τριάδα, από τις άλλες δύο.

Μνηστήρες ανόδου

Τέσσερις ομάδες «κύκλωσα», που μου κάνουν το κλικ, είτε οικονομικά, είτε ως ρόστερ, είτε ως συνέχεια της περυσινής τους χρονιάς.

Δεν γίνεται να μην είναι μνηστήρας ανόδου η Ντινάμο Δρέσδης, μια ομάδα ενισχυμένη, με ομοιογένεια και με προπονητή που θέλει να αποδείξει πράγματα (Άνφανκ) μετά τα επεισοδιακά τελευταία χρόνια της καριέρας του. Πολύ ισορροπημένη ομάδα, κλειδί της χρονιάς θα αποτελέσει κυρίως η αμυντική λειτουργία. Στο Σααρμπρούκεν μπαίνει στην πρώτη του γεμάτη σεζόν ο Τσιλ, ο οποίος ανέλαβε τον Νοέμβρη του 2022.

Παρέμεινε ίδια η ομάδα, ποντάρει πολλά στην έδρα της για άλλη μια χρονιά και φυσικά έχει παίκτες αρκετά έμπειρους στο ρόστερ της. Η ομάδα της… Audi, η Ίνγκολστατ έχει στις τάξεις της σούπερ προπονητή (Κόελνερ) και σίγουρα το ρόστερ της είναι αρκετά ακριβό. Αν δεν έχει πάλι το πρόβλημα των τραυματισμών που την μάστιζε πέρυσι, θα παίξει σίγουρα για την άνοδο.

Τέλος, καλές σημειώσεις έχω κρατήσει για το Μόναχο 1860, όμως αυτό με κάθε επιφύλαξη, γιατί χρόνια τώρα το μεγαλύτερο εμπόδιο της 1860 είναι η… 1860. Κινήθηκε πολύ έξυπνα στις μεταγραφές, πρόσθεσε ποιότητα και ταχύτητα, όμως όλα αυτά περιμένουμε να τα δούμε στον αγωνιστικό χώρο πρώτα για να πειστούμε. Με μεγάλο ερωτηματικό το τι θα παρουσιάσει.

Ικανές για το καλύτερο και το χειρότερο

Ενδιαφέρουσα ομάδα θα είναι η Ντούισμπουργκ, που επί Τσίγκνερ δείχνει σταθερό πρόσωπο, επενδύει σε ταλέντα, τα οποία εξελίσσονται, ενώ κοιτώντας το ρόστερ της μπορεί να βρει πολλά θετικά στοιχεία. Προφανώς θέλει την παραμονή, όμως η φανέλα είναι βαριά.

Το αντίπαλο δέος της Ντούισμπουργκ, η αιώνια αντίπαλος της, η Έσσεν, ενισχύθηκε, άλλαξε πολλά στο ρόστερ με στόχο να έχει μια καλύτερη χρονιά από την περυσινή, όπου ο Νταμπρόφσκι θα πραγματοποιήσει τη δεύτερη του χρονιά ως τεχνικός. Αρκετά αμυντικογενής ομάδα πάντως σε σχέση με πέρυσι. Από τις «σταθερές» της Dritte Liga η Άουε, που επί Ντότσεφ θα προσπαθήσει μέσω σταθερότητας και πειθαρχίας να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

Ενισχύθηκε όσον αφορά το ρόστερ, δείχνει να είναι καλό το μίγμα, ενώ υπάρχει και πάλι συμφιλίωση μεταξύ οπαδών και διοίκησης. Με Γιάνσεν στον πάγκο της η Βικτόρια Κολωνίας έχει βρει την υγεία της και την σταθερότητα της. Κυλάνε όλα όμορφα, έχει το στυλ παιχνιδιού της, έφυγαν παίκτες όμως αντικαταστάθηκαν επάξια. Μίνιμουμ στη μέση της βαθμολογίας θα τερματίσει.

Τέλος, η Χάλεσερ ανήκει για μένα στο γκρουπ των σταθερών ομάδων της Λίγκας, που δείχνει πως για άλλη μια χρονιά θα τερματίσει στη μέση, με τον κόουτς Ρίστιτς να φτιάχνει το ρόστερ όπως εκείνος θέλει. Αναμένεται καλύτερη από πέρυσι.

Τα μπαλαντέρ και το νέο αίμα

Πριν πάμε τώρα στις αποδυναμωμένες και το νέο αίμα, ας μιλήσω για τα δύο «μπαλαντέρ».

Ο λόγος για την Φράιμπουργκ ΙΙ και τη Ντόρτμουντ ΙΙ. Δεν μπορούν να ανέβουν, παίζουν για τον προσωπικό τους εγωισμό, ποντάροντας στη δίψα των παικτών να διακριθούν. Να τονίσω πως η Φράιμπουργκ ΙΙ είναι μια εντελώς νέα ομάδα, δεν έχει σχέση με πέρυσι, ενώ η Ντόρτμουντ ΙΙ, βάσει παικτών έχει την μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία στη Λίγκα.

Και οι δύο ομάδες έχουν αμυντικές βλέψεις, πολύ ύπουλες όσον αφορά την εξέλιξη της Λίγκας.

Δύο ομάδες που προσωπικά τις βλέπω… «χλωμές» είναι η Μάνχαϊμ και η Βερλ. Η πρώτη έχει στον πάγκο της τον Ρούντιγκερ Ρεμ, προπονητής με επιθετική φιλοσοφία. Το ρόστερ της έχασε από ποιότητα και  σίγουρα αυτό δημιουργεί πολλά ερωτηματικά ενόψει συνέχειας.

Το ίδιο και για τη Βερλ, που έχει τις γνωστές αδυναμίες (οικονομικές και έδρας), ενώ θα έχει και νέο προπονητή για τη φετινή σεζόν. Αποδυναμώθηκε, έφυγαν καλοί παίκτες και πλέον γίνεται προσπάθεια για να κάνει μια αξιοπρεπή χρονιά, όμως προσωπικά βλέπω… μαύρο.

Από τις τέσσερις ομάδες που ανέβηκαν, η Μούνστερ είναι αυτή που κάνει την καλύτερη εντύπωση.

Δυνατό κοινό, καλό ρόστερ, σωστή δουλειά, ισορροπία σε όλα τα επίπεδα και έναν προπονητή (Χίλντμαν) που δουλεύει με την ομάδα από το 2019. Ικανή να τερματίσει πολύ ψηλότερα από θέσεις παραμονής. Οι άλλες δύο είναι η Λούμπεκ και η Ουλμ, που επίσης ποντάρουν στην ομοιογένεια αλλά και στους προπονητές τους, που είναι πιστοί στην ομάδα τους χρόνια τώρα.

Να τονίσω πως η Λούμπεκ έχει 32χρονο προπονητή, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα προπονητικής, το όνομα του Πφάιφερ. Και οι δύο ομάδες έχουν πρωταρχικό στόχο την άμυνα. Τέλος, η Ουντερχάχινγκ είναι απλά ένα αίνιγμα στο τι θα παρουσιάσει. Ο προπονητής που την ανέβασε (Σάντρο Βάγκνερ) την εγκατέλειψε για την εθνική ομάδα U20 της Γερμανίας και αυτός που ανέλαβε καλείται να διατηρήσει το καλό κλίμα και ταυτόχρονα να βάλει τη δικιά του πινελιά.

Δύσκολο επιχείρημα, όλα ανοιχτά.

Αυτά λοιπόν και για την Dritte Liga Γερμανίας, φυσικά το πινακάκι σημειώσεων το παραθέτω παρακάτω. Εμείς θα τα πούμε πάλι την Παρασκευή, ίσως με το πρώτο επίσημο bet μου.

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS