462

Tzini

Παράνοια και καθαρές νίκες! (UPDATE)

Καλησπέρα σας φίλες και φίλοι του Betsellers! Η στιγμή που όλοι περιμέναμε έφτασε! Το Copa Africa των γηγενών ποδοσφαιριστών επιτέλους ξεκινάει σήμερα το βράδυ με τους οικοδεσπότες Αλγερινούς, ως είθισται άλλωστε, να ανοίγουν την αυλαία! Φυσικά και αστειεύομαι μιας και είναι μια αρκετά αδιάφορη διοργάνωση, με τα μόνα οφέλη να είναι η διάκριση κάποιου ποδοσφαιριστή που δεν ήταν ήδη στα ραντάρ των σκάουτερς.

Απίθανο και αυτό, καθώς με την τεχνολογία που υπάρχει πλέον, οι ομάδες που επενδύουν αρκετά χρήματα στο σκάουτινγκ ξέρουν τι παίκτες υπάρχουν και που. Πριν κάποια χρόνια που δεν ήταν και τόσο εύκολο να δεις παίκτες από τα τοπικά πρωταθλήματα, υπήρχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τη διοργάνωση αυτή.

Πολλοί θα θυμάστε τη διοργάνωση αυτή που μας είχε απασχολησεί τέτοια εποχή πρίν δύο χρόνια, και την είχε κατακτήσει το Μαρόκο.

Τότε το πρωτάθλημα είχε διεκοπή μιας και η ομάδα που κατέβασαν αποτελούταν από βασικούς παίκτες των Wydad, Raja, FAR κλπ. Φέτος όμως αποφασίστηκε να μην διακοπεί το πρωτάθλημα και να μην συμμετάσχουν βασικοί παίκτες των ομάδων. Όλη η ομάδα λοιπόν αποτελείται απο παγκίτες παίκτες με έλαχιστες συμμετοχές και σχεδόν καθόλου ρυθμό στα πόδια τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ίσως θυμάστε πάλι κάποιοι από παλιότερη στήλη, η Αλγερία έχει κλείσει τα σύνορά με το Μαρόκο! Και εδώ είναι που ξεκινάνε τα ωραία αφρικάνικα σκηνικά. Αρχικά, η κυβέρνηση του Μαρόκου ζήτησε ειδική άδεια από την κυβέρνηση της Αλγερίας για πτήση τσάρτερ με την Royal Air Maroc από το Ραμπάτ, στην Κωνσταντίνη. Φυσικά και η Αλγερία απέρριψε το αίτημα και αντιπρότεινε πτήση Ραμπάτ-Τύνιδα-Κωνσταντίνη όπου με τη σειρά του το Μαρόκο, λέει ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Και όχι μόνο δεν θα πάρουμε αλλά δεν θα έρθουμε να παίξουμε καν!

Στη συνέχεια, ο πολύ καλός φίλος του Μαρόκου και πρόεδρος της FIFA, Infantino, ενημερώνεται και ενημερώνει την πρόεδρο της CAF και της Mamelodi, Motsepe, να βρει τη λύση και ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ξεκινήσει η διοργάνωση δίχως τους εν ενεργεία πρωταθλητές και υπερασπιστές του τίτλου.

Χθες το βράδυ φάνηκε να υπάρχει φως στο τούνελ και να βρίσκεται η λύση δίχως να διαρρέουν πληροφορίες για το ποιά απο τις δύο πλευρές υποχώρησε και η ομάδα ετοιμάστηκε να πετάξει αλλά και πάλι δεν απογειώθηκε το αεροπλάνο! Οι παίκτες επέστρεψαν στο ξενοδοχείο τους στο Ραμπάτ και σήμερα πάλι τα ίδια! Είναι από το πρωί στο αεροδρόμιο και περιμένουν αν θα πετάξουν τελικά ή όχι! Απίθανα πράγματα για άλλη μια φορά στον μαγικό κόσμο της Αφρικής!

Μετά από όλα αυτά δεν γίνεται να μην παιχτεί η νίκη του Σουδάν απέναντι στο Μαρόκο, αν φυσικά γίνει το παιχνίδι! Από τα υπόλοιπα, έχω κρατήσει μια δυάδα με καθαρές νίκες της Αλγερίας και της Γκάνας.

Στο πρωτάθλημα του Μαρόκου, μετά από καιρό μπορώ να πω ότι μου αρέσουν κάποιες επιλογές. Οι μεταγραφικές κινήσεις διαδέχονται η μια την άλλη και γενικά υπάρχει ενθουσιασμός σε πολλές ομάδες. Wydad και FAR όμως, αντιμετωπίζουν ομάδες που δεν επικρατεί και πολύς ενθουσιασμός στις τάξεις τους, ειδικά στην Khouribga όπου ο βασικός της επιθετικός και καλύτερος παίκτης της τιμωρήθηκε με εξάμηνο αποκλεισμό επειδή έφτυσε τον διαιτητή στο προηγούμενο παιχνίδι.

Στην Wydad υπάρχει ενθουσιασμός με την πρόσληψη του πρώην αμυντικού μέσου του Άρη, Mehdi Nafti, αν και προσωπικά θεωρώ ότι υπήρχαν και καλύτερες επιλογές καθώς ο Τάκης Γκώνιας είναι πλέον ελεύθερος! Αυτά προς το παρόν, το νου σας για κάποιο update μέσα στο ΣΚ, τα λέμε!

ΥΓ.

Στην κεντρική εικόνα έχουμε τον Cobtan, την μασκότ της διοργάνωσης!

UPDATE

Καλησπέρα σας! Update με μια σημερινή και δύο αυριανές επιλογές που πιστεύω ότι έχουν αξία και θα αλλάξουν οι τιμές.

Σήμερα στην Αίγυπτο δεν μπορώ να αφήσω τον άσσο της El Gaish κόντρα στην Ismaily. Η Ismaily είναι τελευταία με μόλις μια νίκη και πολλά προβλήματα. Τα οικονομικά είναι χάλια και αναγκάζεται να βάλει πωλητήριο στους 5 πιο ακριβούς παίκτες της, οι οποίοι δεν είναι στην αποστολή της ομάδας. Στις 17,00 το ματς και κρατάω τον άσσο στο 2,60.

Στο Μαρόκο αύριο, η Wydad πάει σε μια από τις πιο δυνατές και αφιλόξενες έδρες, σε αυτή της Safi.

Η οποία Safi φέτος πέρα από έδρα έχει και πολύ δυνατή ομάδα συγκριτικά με πέρσι. Το 1,66 του διπλού το θεωρώ πολύ χαμηλό οπότε πάμε στην κόντρα του. Το κόμπο 1Χ & over 0,5 & under 3,5 στο 3,50 μου αρέσει αρκετά όπως και το dnb σε παρόμοιες τιμές. Απλά με το κόμπο βάζουμε και το Χ στο παιχνίδι μας.

Τέλος, θα παίξω ένα φαν μπετ σε αυτό το φιλικό του Ρονάλντο με το Μέσι.

Θεωρώ ότι θα έχουμε ένα παιχνίδι με πολλά γκολ και θα ρίξω κάτι ψιλά στο GG ημιχρόνου στο 3,60 και στο GG και των δύο ημιχρόνων στο 9,50 απο το bet builder του stoiximan.

Παλαιότερα άρθρα του Tzini