1281

Κώστας Ζαφείρης

Παρ’τον ένα τηλέφωνο

Γεια χαρά!

Ο Covid – 19 έχει χτυπήσει για τα καλά την Ευρωλίγκα εδώ και περίπου μία εβδομάδα, με τον Τζόρντι Μπερτομέου να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, με την… πρώτη στραβή.

Εχει βάλει την κασέτα «όποια ομάδα δεν ταξιδέψει ή δεν έχει διαθέσιμους έστω 8 παίκτες, θα χάνει το ματς με 20-0 στα χαρτιά», με τους συλλόγους που έχουν προσβληθεί από τον ιό να «βράζουν».

Μάλλον, το καλύτερο που μπορεί να κάνει ο καταλανός επικεφαλής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης είναι να καλέσει στο τηλέφωνο τον… Ανταμ Σίλβερ και να παρακαλέσει τον κομισάριο του NBA να του βρει μια λύση. Ναι, η κατάσταση είναι περίεργη και δύσκολη εν μέσω πανδημίας, όμως γι’ αυτό πληρώνεται ο Μπερτομέου, για να βρίσκει λύσεις όταν η μπάλα «καίει».

Εν μέσω όλων αυτών και με τις Βιλερμπάν, Ζενίτ, Κίμκι και ΤΣΣΚΑ να μετρούν πληγές από την επέλαση του ιού, ξεκινά σήμερα η πρώτη διαβολοβδομάδα της φετινής Euroleague.

Ένα ματς όλο κι όλο έχει μπει στη σκέψη μου κι αυτό είναι ο ισπανικός εμφύλιος Βαλένθια – Μπαρτσελόνα.

Με δύο νίκες έχουν μπει στη διοργάνωση οι «νυχτερίδες» (το έχω αναφέρει κατ’ επανάληψη – πλέον δεν τους λείπουν και πολλά για να παίξουν βασικό ρόλο στην Ευρωλίγκα – απόδειξη είναι ο περίπατος που έκαναν στην Μαδρίτη), την ίδια ώρα που η Μπάρτσα, χωρίς τον Σάρας στον πάγκο της έχασε στην Αγία Πετρούπολη από την Ζενίτ.

Σήμερα, όμως, ο Λιθουανός τεχνικός επιστρέφει στα καθήκοντά του (ξεπέρασε τον Covid) κι αυτό προσωπικά μου φτάνει για να ποντάρω στο Under 76,5 πόντοι της Βαλένθια.

Σε κάθε παιχνίδι ο πρώτος και αδιαπραγμάτευτος στόχος του Σάρας είναι να περιορίσει τα επιθετικά ατού των αντιπάλων των «μπλαουγκράνα». Μέχρι τώρα, αν εξαιρέσουμε το ματς της πρεμιέρας στην ACB κόντρα στην Μπούργος (89-86 το τελικό σκορ υπέρ της Μπάρτσα) σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα επίσημα ματς, έχει πετύχει το ζητούμενο.

Επί των αγωνιστικών, έξω στην Βαλένθια ο πολύτιμος φόργουορντ Σάστρε (αργεί η επιστροφή του), γυρίζει για την Μπάρτσα ο μπόμπερ Κάιλ Κούριτς.

Καλό απόγευμα σε όλους.   

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης