4452

Billaras

Πειθαρχία και υπομονή!

Ας ξεκινήσουμε με την Κυριακή. Θέλω να …εξομολογηθώ κάτι, ή -αν προτιμάτε- να σας αποκαλύψω κάτι. Ελπίζω να με… “συγχωρέσετε”. Και αναφέρομαι στον τρόπο που έπαιξα. Επαιξα… εν γνώσει μου, λάθος. Λάθος! Κάποιοι φίλοι στο chat το κατάλαβαν, με ρώτησαν κίολας, γιατί τους έκανε εντύπωση. Ε, δεν το είχα κάνει τυχαία. Τα σημεία αυτά ήταν, δεν θα άλλαζα τίποτα.

Ο τρόπος όμως, δεν ήταν… τρόπος Billara. Δυάδα-τριάδα-τετράδα; Ολα ή τίποτα; Εσπασε η Παρί. Μπορούσε να έχει κερδίσει. Αλλά -κι αυτό ήθελα να αποδείξω- είναι δευτερεύον! Εγινε πολλή κουβέντα αυτές τις μέρες για “2 στα 8”, “4 στα 10” και πάει λέγοντας. Εκανα λοιπόν το εξής… απλό. Επαιξα λάθος! Θα εκανα το απόλυτο; Χοντρό ταμείο.

Θα έχανα ένα; Δεν θα έπιανα κάτι, αλλά θα είχα ένα πάτημα. Και τελικά, το έχω… Επιασα Γουέστ Μπρομ, Κατάνια over, Αμβούργο, Σίτι. Και έχασα Πάτερμπορν και Παρί. Πόσα είναι; Τέσσερα στα έξι. Ως νούμερο; Μιά χαρά. Το 66% επαλήθευσης, είναι μιά χαρά, με… μιά προυπόθεση. Να έχεις παίξει σωστά. Εγώ έπαιξα… ΟΠΑΠικά, έπαιξα όπως η μάζα στα πρακτορεία.

Τι έγινε; Πήρα πίσω 285 μονάδες από τις 377, από το…μονό , την Γουέστ Μπρομ, που έριξε πεντάρα! Το Σάββατο τι είχε γίνει; Είχα πάρει πίσω τις 377 μονάδες από τις 511. Και τι “ποσοστό ευστοχίας” είχα; Δύο στα οκτώ, δηλαδή 25%!!! Νομίζω τώρα καταλάβατε…. Το 25% ευστοχίας το “εξίσωσα” με το 66% ευστοχίας. Πως; Παίζοντας…λάθος. Σας αποδεικνύω γιά πολλοστή φορά, αυτό που έχω κουραστεί να γράφω.

Οτι το ΠΩΣ παίζουμε, είναι απείρως σημαντικότερο από το ΤΙ παίζουμε! Τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα είχα, είτε με 2 στα 8, είτε με 4 στα 6. Τη διαφορά την κάνει ο τρόπος, όχι τυχαία ότι πήρα πίσω το πήρα από τα…μονά (Μπράιτον και Γουέστ Μπρομ). Και κάτι ακόμα: 2 και 4 μας κάνουν 6. Εξι από τα δεκατέσσερα. Ουτε 50% στο Σαββατοκύριακο. Κι όμως, έπαιξα 888 (τυχαίο; δεν νομίζω!) μονάδες και πήρα πίσω 662 μονάδες.

Εχασα; Ναι. Αλλά λίγα. Ψίχουλα. Το 80% των παικτών (με τον τρόπο που “έπαιξα” την Κυριακή) με 6 στα 14 το διήμερο, ψάχνει δανεικά την Δευτέρα. Κάνω λάθος; Τα νούμερα είναι..αμείλικτα. Δεν χωράνε αμφισβήτηση. Σας αποδεικνύω μπροστά στα μάτια σας, ακόμα και…επίτηδες, ότι μόνο ένας είναι ο τρόπος. Κανένας άλλος. “Αψιμαχίες” μπορεί και γιά ένα δίμηνο.

Λίγο πάνω, λίγο κάτω. Θέλω 3 “μπαμ” τη σαιζόν” και καθάρισα. ΔΕΝ με νοιάζει αν θα γίνουν Σεπτέμβρη ή Μάιο. ΑΠΑΞΙΩ. Είναι σαν να σκοράρω στο 3', ή στο 93'. Πάλι νίκη θα είναι. Οποιος δεν έχει υπομονή, στρατιωτική πειθαρχεία και φεύγει από αυτό, κάηκε. Απλά κάηκε. Εκανα δύο καλές νίκες νωρίς; Μιά χαρά. Παίζω σταθερά με καλά κέρδη.

Κι ας μην πηγαίνω καλά ενάμισι μήνα. Το έγραψα και προχθές. Τα αποτελέσματα είναι εντελώς σχετικά. Δηλαδή, αν το έβαζε στο 90' η Παρί θα ήμουν.. Θεός; ΟΧΙ φυσικά! Η Πάτερμπορν νωρίς προχθές έφαγε 5. Ημουν… μυρωδιάς; Λίγο μετά ..ξανάγινα Θεός γιατί η Γουέστ Μπρομ έβαλε αυτή 5; Πάλι ΟΧΙ φυσικά. Κλείνω λέγοντας ότι ακόμα και σήμερα, διαπιστώνω ότι πολλοί μπερδεύονται με την κάβα.

Πριν βάλω κάβα, τόσα χρόνια, μου έλεγαν “βάλε αν… τολμάς”. Τώρα που έβαλα, πολλοί δεν το πιάνουν, ή δεν το αντέχουν. Κι όμως, όλα είναι ξεκάθαρα, μπορεί κάποιος ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ να ακολουθήσει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι παίζω. Και να κερδίζει το ίδιο. Ολα τα άλλα, περισσεύουν…. Πάμε στα ματς. Μπράβο κατ'αρχάς στον Ολυμπιακό. Από εκεί και πέρα: Το Champions League (ΚΑΙ αύριο) είναι σαν να μην υπάρχει.

Αυτοί που φορτώνουν σαν μουλάρι την Μπάρτσα και την Λυών, τις είχαν…φορτώσει και με τις Οσασούνα, Καέν το Σάββατο (και έπεσε κλάμα). Πάμε στο νησί: Αναφέρω συνοπτικά ΟΛΑ όσα ανέφερα στο ράδιο  το μεσημέρι: Ενας άσος, η Μπράιτον, σε απόδόσεις άνω του 2.00. Δύο χινάρια, τις Μίντλεσμπρο και Νοτς Κάουντι. Τέσσερα καλά over. Γουίκομ, Χάτερσφιλντ, Κρου και Σριούσμπερι.

Να προσθέσω τώρα και ένα πέμπτο; Το Κάρντιφ-Πιτέρμπορο (το οποίο είναι και ύπουλο ματς). Και μετά, τα διπλά. Λιντς, Μπλάκπουλ, Ροτσντέιλ, Μπρίστολ Ρόβερς, Τορκί, Νταμπάρτον, Αρμπρόουθ. Κλείσαμε. Γιά τους…αργόστροφους (ευτυχώς ελάχιστοι), ΔΕΝ προτείνω όλα αυτά. Γι αυτο υπάρχουν τα πινακάκια δεξιά και κάτω της στήλης. Προτείνω αυτά που είναι στην κάβα και τα πινακάκια.

Τα άλλα είναι η προτελευταία διαλογή μου. Ολα τα άλλα, περισσεύουν και εδώ. Ξεκαθαρίζω κάτι. Το μενού ΔΕΝ μου αρέσει. Σε 1η και 2η Αγγλίας, δεν υπάρχει φόρμα στις περισσότερες. Ελέω παγετού, δεν έπαιξαν 2 (κάποιες και 3) αγωνιστικές. Αυτό είναι τεράστιο μειονέκτημα (είχαμε και μεταγραφές ως τις 31 Γενάρη και…ακόμα δεν τις έχουμε δει).

Στη δε Championship, το πρόγραμμα είναι μέτριο από μόνο του. Πριν 15 βράδυα έπαιξα …900 μονάδες, μου άρεσε πολύ και αγγίξαμε το “μπαμ”. Τώρα, τα μισά. Οι μονάδες της κάβας έχουν τη σημασία τους. Εν ολίγοις, ΔΕΝ έχω απαιτήσεις μεγάλες από τη μέρα. Δεν χτυπάω ψηλά. Τα φοβάμαι. Είμαι καταννοητός, ή κάποιοι (ευτυχώς πάλι ελάχιστοι) κοιτάνε μόνο τις προτάσεις; Που έχω καταλήξει; Θα αφήσω την Μπράιτον.

Την “φάγαμε” τόσες φορές, τώρα δεν μου λέει. Εχει και την Λίβερπουλ την Κυριακή γιά το Κύπελλο. Θα παίξω τρία over σε παρολί. Ας τα…ξαναπώ κι αυτά (τα χιλιοειπωμένα): Το παρολί με ασόδια έχει τύχες 1/27. Το παρολί με τα over έχει 1/8. Γι αυτό και μπορώ να παίξω τριάδα. Ποιά θα κρατήσω από τα over; Εδώ είναι καθαρά χημεία και ρέντα. Εχω καταλήξει στις Κάρντιφ-Χάτερσφιλντ-Γουίκομ.

Τα χινάρια δεν τα παίζω, πάσο. Είναι λόττο. Και μένουνε τα διπλά. Είναι επτά. Σβήνω την Ροτσντέιλ, έχουν να παίξουν καιρό, έχουν και οι δύο μεταγραφές, είναι “εξάποντο”. Κι από εκεί και πέρα, μιά δυάδα μαζί τις δύο σκωτσέζες. Καλή απόδοση έχουν, φόρμα έχουν, μου κάνουν αρκετά. Και μαζί και τις Λιντς-Μπλάκπουλ σε δεύτερη δυάδα. Και τέλος, αφού… το πήγα ανά κατηγορία, ας κάνω και μιά ακόμα, Μπρίστολ Ρόβερς και Τορκί.

Εδώ όμως, επειδή έχω αουτσάιντερ κι όχι φαβορί, θα τα κάνω και μονά αποδεκτά, να μπορώ να κάνω trading. Προσέξτε: Θέλω 50% γιά να “γράψει” κάτι. Αλλά σήμερα…δεν το κάνω επίτηδες. Αφού τα τέσσερα είναι φαβορί, δεν ξοδεύω στήλες και μονάδες γιά μονά, ενώ μπορώ να παίξω λιγότερα σε κάθε δυάδα. Στα δύο μεγάλα, παίρνω τα μέτρα μου με trading.

Σε αυτά έχουμε και παικτική αξία. ΦΥΣΙΚΑ (κι αυτο…χιλιοειπωμένο), ο καθένας ας κάνει τη χημεία του. Ας πάρει 4 από τα 6 και άς κάνει ένα 2-3-4, με φόρτωμα στις δυάδες. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Υπόλοιπο από 11/2: 24.285 μονάδες. Ποντάρισμα 14/2: Τριάδα με over 2,5 σε: Κάρντιφ-Χάτερσφιλντ-Γουίκομ (5.00), 110 μονάδες. Δυάδα: Λιντς 2-Μπλάκπουλ 2 (4.93), 130 μονάδες.

Δυάδα: Αρμπρόουθ 2-Νταμπάρτον 2 (5.65),100 μονάδες. Μονά και δυάδα: Τορκί 2 (3.50 επί 65 μονάδες)-Μπρίστολ Ρόβερς 2 (4.80 επί 40 μονάδες) και  20 μονάδες στην δυάδα (16.8). Ανοιχτά μπετ: 465 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 23.820 μονάδες. Κλείσαμε. Συγγνώμη αν κούρασα κάποιους που με διαβάζουν χρόνια και βλέπουν τα…ίδια και τα ίδια, αλλά όπως φαίνεται, κατά καιρούς χρειάζεται η επανάληψη των μαθημάτων.

Ραντεβού στο chat, καλή τηλεθέαση, ραντεβού φυσικά αύριο ξανά στο www.betradio.com στις 3, αλλά γιά στήλη αύριο…. ακόμα το σκέφτομαι! Την Πέμπτη σίγουρα, αλλά γιά αύριο μπορεί και να μην παίξω.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras