4043

Billaras

“Πεινάω”, αλλά δεν ορμάω!

Χαλαρώσαμε, είδαμε μπαλάρα, βγάλαμε και τα…τσιγάρα μας, δεν ήταν άσχημα μεσοβδόμαδα. Στο Champions League ακόμα μιά φορά είδαν όλοι ότι αυτά τα 1.34 και 1.45 είναι απλώς ανέκδοτα, δύο από τα τέσσερα μεγάλα φαβορί δεν κέρδισαν (οι δύο σπανιόλες) και ένα ακόμα χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή της δεκαετίας. Να τα θυμάστε αυτά του χρόνου όταν ξαναρχίσει το σεντόνι με τους ομίλους….

Στο δε Europa, να'ναι καλά αυτή η Τότεναμ, που φέρνει τα 2-2 λες και είναι το πιό συνηθισμένο σκορ στον κόσμο (γέλια). Αυτό με τα…2-2 φέτος σηκώνει μεταφυσική προσέγγιση (πολλά γέλια), αλλά δεν είναι του παρόντος. Πάμε τώρα λοιπόν στα φρέσκα. Ο Μάκης έβαλε τίτλο στην στήλη του “αφου δεν πεινάω;”. Νομίζω ότι κάνει ένα -ας το πούμε- λαθάκι.

Πεινάει. Οπως πεινάω κι εγώ και όλοι. Απλώς δεν θέλει να φάει  αυτά που έχει το μενού! Γιατί όντως, το μενού είναι μέτριο. Ειδικά αύριο, βλέπω να την βγάζουμε με…σουβλάκια (καμιά τριάδα όλη κι όλη δηλαδή, χεχεχεχε). Γιά να σοβαρευτούμε: Γιά μένα (και γιά πολλούς) είμαστε στο πλέον κρίσιμο σημείο. Δεν χάνω-δεν κερδίζω. Πάτσι. Ισοπαλία με τον μπουκ.

Ως τις 25 του Μάη, έχουμε πόσα; 10 καλά κουπόνια; 12; Κάπου εκεί. Ο στόχος είναι απλός: Κατ΄αρχάς να μην χάσω. Κατά δεύτερον, αν ας πούμε, χάσω τρεις φορές από 600 μονάδες, την τέταρτη να του πάρω 2500 μονάδες. Να είμαι από πάνω. Και αν αυτό γίνει και στα επόμενα τέσσερα, και στα τελευταία τέσσερα, να βγω και 2-3.000 μονάδες από πάνω στο φινάλε. Κάπως έτσι.

Τα νούμερα και τις “υποδιαιρέσεις” τα ερμηνεύετε όπως θέλετε. Εγώ σας δίνω την κεντρική ιδέα-εικόνα. Γιά να συμβεί αυτό, πρέπει να είμαι επιλεκτικός. Εδώ κολλάει λοιπόν ο τιτλός του Μάκη. Πεινάει, πεινάω, αλλά δεν μου αρέσει αυτό που μου σερβίρουν. Θα χορτάσω την πείνα μου όταν και με ότι αποφασίσω να φάω εγώ. Οχι με “ότι να'ναι”.

Σήμερα λοιπόν, με το νησί να αρχίζει να “ξεθυμαίνει”, εκεί έχω λίγα πράγματα. Να πάρω ως φαβόρες την Βίλα και την Σέφιλντ; Ας το κάνω, αν και δεν είναι το καλύτερο μου. Εφαγα καλά με την Βίλα στο 3.75. Ηταν…αστακουδάκι. Τώρα είναι γόπα. Καλή φόρμα έχει, πίστη έχει, η Φούλαμ δεν θέλει κάτι από τη ζωή της (όχι ότι θα το παρατήσει όμως).

Και η Σέφιλντ έστειλε τον Γουίλσον, δεν κόλλησε ποτέ, έβαλε στο τιμόνι τον Κρις Μόργκαν, τον…μπαμπούλα. Εψαξα ώρα να βρω φωτό του καλή να βάλω. Μάζεψα 3-4, τελικά αυτή που βλέπετε, με μαυρισμένο μάτι και να “γαυγίζει”, είναι χαρακτηριστική. Αγγλός μπακ…παλαιάς κοπής. Βαρύ χέρι, βαρύ πόδι, δείτε βλέμμα στον Χέσκι. Χρόνια αρχηγός.

Θα τους πορώσει σήμερα. Και αν μη τι άλλο, η Σουίντον δεν είναι καλά… Από εκεί και πέρα… Μιά Μίλτον Κέινς, μιά Μπράντφορντ, μιά Κόλτσεστερ, μιά Μίλγουολ, μιά Μπρίστολ Ρόβερς, μιά Χάτερσφιλντ,  αυτές μπήκαν στις σκέψεις μου από μεγάλα. Εσβησα την Μπάρσνλεϊ από φαβορί, έσβησα και την Γουένσντεϊ (πήρε ΜακΝτέρμοτ η Λιντς), έμειναν τα δύο φαβορί που ανέλυσα και τα έξι μεγάλα.

Τα “έξι” είναι οκ διαλογή μεν, κανένα δεν με τρελλαίνει δε. Μην το ψειρίζω, δεν έχει και νόημα. Θα κρατήσω τρεις γιά ένα trixie. ΜΚ Ντονς, Μπράντφορντ και Κόλτσεστερ. Μην αναρωτιέστε “γιατί αυτές και όχι τις άλλες”, θέμα ενστίκτου είναι. Και -το ξαναγράφω- θα παίξω χαλαρά και χωρίς άγχος. Η δυάδα Βίλα-Σέφιλντ δίνει 6.04 (2.37Χ2.55), οι άλλες τρεις είναι στο 2.

60 (η Μίλτον), 3.40 (Κόλτσεστερ) και 2.62 (Μπράντφορντ). Ας βγει μιά δυάδα, καλά θα είμαι. Και αν κάποιος θέλει…fun bet, το 2-2 στην Πιτέρμπορο δεν είναι απίθανο. ΔΕΝ θα το παίξω, δεν είναι κάθε μέρα του Αη Γιαννιού, αν έπαιζα όπως μεσοβδόμαδα 250 μονάδες, θα το έκανα. Τώρα όχι. Εκτός νησιού, άλλα τόσα σημεία έχει. Μιά Μπαστιά γιά το μπαμ (και εξαιρετικό over αυτό, στο 4.

00 το διπλό, στο 1.80 το over), μιά Κορούνια κοιτάω (3.40), μιά Σαντατέρ (2.60), μιά Φιτέσε (στο 2.00), μιά Φιορεντίνα (2.20) και μιά Οσασούνα (4.20). Αυτά έχω βάλει στην άκρη. Τι αφήνω τελικά; Δεν θέλω να απλώσω το παιχνίδι μου. Θα παίξω μόνο ένα trixie. Φιτέσε-Μπαστιά-Σανταντέρ. Εξω τα υπόλοιπα, έξω και το over (2-2, 3-2, ή 2-3 θα έρθει ως σκορ;). Κλείσαμε. Δύο trixie και μιά δυάδα.

Χαμηλώνω ποντάρισμα, θα το δείτε. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.950 μονάδες. Ποντάρισμα 13/4: Δυάδα: Αστον Βίλα 1 -Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1 (6.04), με 130 μονάδες. Trixie: ΜΚ Ντονς (2.60)-Κόλτσεστερ 2 (3.40)-Μπράντφορντ 2 (2.62), με 65 μονάδες κάθε δυάδα και 25 η τριάδα, σύνολο 220 μονάδες. Trixe: Φιτέσε 2 (2.00)-Μπαστιά 2 (4.00)-Σανταντέρ 1 (2.60), με 75 μονάδες κάθε δυάδα και 15 στην τριάδα, σύνολο 240 μονάδες.

Ανοιχτά μπετ: 590 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 19.360 μονάδες. Κλείσαμε. Σήμερα 590 μονάδες, αύριο όπως τα υπολογίζω καμιά 300αριά, πάει να πεί ούτε 1000 στο διήμερο, ενώ κανονικά περνάω τις 1300. Αυτό κολλάει σε όσα έγραψα λίγο μετά τον πρόλογο. Θέλω να έχω τον μπουκ “σε απόσταση βολής”. Αφού τον έφερα πάτσι, να μην με ρίξει ξανά από κάτω και να περιμένω μιά καλή ευκαιρία, ένα λάθος του.

Τα υπόλοιπα που ανέφερα αν σας αρέσουν αξιοποιήστε τα, προσωπικά σήμερα ίσως να μην δω και τα live, χαρά Θεού έξω, λέω να πάω να…λιαστώ, δείγμα της “μικρής κάψας” που έχω γιά τα ματς! Τα λέμε σε ένα 24ωρο πάλι.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras