1965

Billaras

Πεντάδα…πολλά υποσχόμενη!

Τόσο κοντά-τόσο μακριά την Τετάρτη. Ευστόχησε ο πρώτος εκ των τριών αγώνων (Ναντ), ευστόχησε αυτός που βρέθηκε η ομάδα “μου” δύο φορές πίσω στο σκορ. Και μετά, βρήκαν στο δοκάρι αυτές που και καλές ήταν και πήραν κεφάλι, δεν κυνηγούσαν σκορ. Και η Φούλαμ και η Αρσεναλ. Ετσι είναι, αποδεκτό και το ξέρουμε. Μικρές λεπτομέρειες.

Πολύ εύκολα θα μπορούσε να γίνει το 3 στα 3, πολύ εύκολα θα μπορούσε να μην περάσει το πρώτο και να περάσουν τα δύο αγγλικά. Μπάλα είναι, ότι θέλει κάνει. Παράπονο δεν έχω, απλώς προχωράμε και όταν θελήσει υπέρ μας, έτσι και θα γίνει. Σημασία πάντα θα έχει ένα: Να παίζουνε καλά οι ομάδες “μας”, άρα σε συνδυασμό με την απόδοση να ξέρουμε ότι το μπετ ήταν σωστό.

Πάμε στα φρέσκα, ξεκινάω από το Νησί. Εκεί που ο Μάκης…με πρόλαβε στο site, αλλά τον είχα προλάβει εγώ στην εφημερίδα (γέλια). Στην Premier, δεν παίζω κάτι στο μεγάλο ματς Τσέλσι-Σίτι, απλώς θα το απολαύσω. Δεν με ψήνει η Σαουθαμπτον και ας άλλαξε προπονητή (μπετό ήταν ότι θα απολυθεί ο Χιούζ), μικρή η απόδοση γιά Μπέρνλι, έμειναν οι δύο κόντρες των “θηρίων”.

Κοινός παρανομαστής γιά Λίβερπουλ και Τότεναμ ότι έχουνε “τελικούς” σε λίγα 24ωρα γιά το Champions League. Επίσης κοινός παρανομαστής ότι οι αντίπαλές τους είναι από το “μεσαίο” ράφι (και προς τα πάνω). Μπόρνεμουθ και Λέστερ σίγουρα θα τις κοιτάξουν στα μάτια. Οι μπουκ βέβαια, μας λένε ότι η Λίβερπουλ θα έχει πιό εύκολο έργο (εξού και το 6,50 του άσου) ενώ η Τότεναμ πιό δύσκολο (εξού και το 3,80).

Παίζουνε και με τις φανέλες, άλλη δημοφιλία έχει (και στοιχηματικά) η Λίβερπουλ.

Στην Championship όπως έγραψα για την Σαουθάμπτον ότι δεν με ψήνει παρά την αλλαγή προπονητή, έτσι το γράφω και γιά τη Ρέντινγκ. Οπότε, το μόνο που ζαχαρώνω είναι αυτό που ζαχάρωσε και ο Μάκης, την Ρόδεραμ. Φυσικά και ξέρω ότι εκτος έδρας είναι δυσκοίλια, φυσικά και ξέρω ότι φέρνει πολλά Χ, αλλά ξέρω και άλλα πράγματα.

Οτι παλεύει όλα τα ματς, ότι πριν την ήττα με την Νόριτς ήταν επτά αήττητη, ότι σκοράρει πάντα μίνιμουμ ένα γκολ. Γενικώς της λείπουν οι λεπτομέρειες, γιατί διάθεση και πίστη και καλές εμφανίσεις υπάρχουν. Παράλληλα ξέρω ότι η Γουένσντεϊ είναι στο χάλι της το μαύρο. Εδώ δεν βλέπω διάθεση και πίστη. Βλέπω να μετράει ώρες (μέρες) ο προπονητής της.

Και σε τοπικό ντερμπάκι, αυτή θα έχει και το άγχος. Α, έχει και σοβαρούς απόντες.

Στην 1η ένα με απασχόλησε. Η Σριούσμπερι, με τον Ρίκετς πλέον στον πάγκο της. Νέος, φιλόδοξος (δεν δίστασε να παρατήσει την Ρέξαμ), εξελίξιμος, γενικά ευγενική φυσιογνωμία, τον θυμάμαι καλά ως παίκτη της Μπόλτον μου. Η Μπέρτον είναι μυστήριο τραίνο, το δείχνουν και τα αποτελέσματά της.

Ικανή γιά όλα, εντός έχει μισές-μισές νίκες-ήττες.

Στη 2η τίποτα, λίγο κι εδώ με τους προπονητές αμφιταλαντεύτηκα (απόλυση και υπηρεσιακός στην Κέμπριτζ, νέος στον πάγκο της Μάκλεσφιλντ ο τεράστιος Σολ Κάμπελ στην πρώτη του προπονητική εμπειρία μετά από χρόνια που…. σχεδόν εκλιπαρούσε κάποιος να του δώσει μια ευκαιρία).

Ομολογώ ότι Ρέντινγκ και Μάκλσεφιλντ αν δεν είχαν πολύ δυνατούς αντιπάλους σήμερα, θα τις κοίταγα πιό ζεστά.

Και τέλος στο Κόνφερενς, ζαχάρωσα κι εδώ λίγο την Μπάρνετ αλλά την άφησα και έμεινα φυσικά στην Ιστλι. Πέραν του δεδομένου ότι είναι καλά, ως… πολύ καλά (πέντε σερί ματς παίρνει διπλό), έχουμε και καλή απόδοση (4,33) και βρίσκουμε μιά αντίπαλο που’χει πολλά μαζεμένα στο κεφάλι της.

Εμ την παράτησε ο Ρίκετς στεγνά, εμ έχει σε λίγα 24ωρα μεγάλο ματς-ντέρμπι ουαλλικό, τη ρεβάνς του κυπέλλου με την Νιούπορτ. Και όταν το τυράκι είναι μιά πρόκριση στον περιβόητο 3ο γύρο του Γενάρη, έχουμε θέμα…

Στη σούμα, έχω δύο (Premier) συν ένα (Championship) συν ένα (1η) συν ένα (Κόνφερενς). Το έγραψα ήδη, με πρόλαβε ο Μάκης, θα παίξω κι εγώ Ρόδεραμ και Ιστλι.

“Φωνάζουν” αυτά που λέμε. Το ερώτημα που με βασανίζει είναι τι να κάνω με τα άλλα τρία! Κι αυτό γιατί κάτι…ψιλά έχω και εκτός Νησιού. Από Αλαβές-Σαμπντόρια-Λόκερεν-Τσάβες θέλω να κρατήσω δύο.

Αποφάσισα μετά από κάμποση σκέψη. Θα παίξω και την Σριουσμπερι στο νησί, ας με πληρώσει εις διπλούν ο Ρίκετς. Και με την νυν ομάδα του να κερδίσει και η πρώην του να χάσει.

Και εκτός Αγγλίας, θα κρατήσω Λόκερεν (την βλέπω την ρουφιάνα με τα μάτια μου, έχει βελτιωθεί πολύ, το 2-2 με τη Γάνδη ήταν σαν αυτοκτονία, το παλεύει, σιγά το φόβητρο την Οστάνδη με μιά νίκη σε εννιά ματς και με την παράδοση αρκετά δυνατή υπέρ μας) και Σαμπντόρια (επέστρεψε σε νίκες και καλές εμφανίσεις, αυτή η Λάτσιο είναι άνοστη και άνευρη, ενώ έχουμε και μίνι-κρίση εκεί, το κλίμα δεν είναι και το ιδανικό).

Οσα άφησα, θα τα….ελέγχω στο live, στο chat θα είμαστε. Και αύριο νέα στήλη με λιγότερες επιλογές (ίσως και δύο μονάχα, γιά τις οποίες έχω αποφασίσει).

Θα πάω σε μονά τα μη εγγλέζικα (την Σαμπ σε draw no bet του 6,00), σε μονό και την Ιστλι και έκανα μιά τελευταια στάση πως να παίξω τα δύο “μικρότερα” (3,60 η Ρόδεραμ και 3,40 η Σριούσμπερι).

Ας τα κάνω όλα μονά, αν και παίζονται και δυάδα αυτά.

Υ,Γ: Διαβάστε το ελεύθερο Editorial, σας…αφορά και θα σας αρέσει. Λεπτομέρειες γιά τα δώρα εντός των ημερών.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras