1269

Billaras

Περί αξίας το ανάγνωσμα-UPDATE!

Ξύπνησα με…εσωτερικές αναζητήσεις (γέλια). Βασικά άρχισα να αναρωτιέμαι μερικά πράγματα αφού ήπια καφέ και άρχισα να κοιτάω το σημερινό κουπόνι. Το βασικότερο ήταν ένα: Πρέπει να παίξω; Επειδή είναι Σάββατο και ο κόσμος αδημονεί, πρέπει να παίξω;

Αυτό το ερώτημα πάντα βγαίνει στην επιφάνεια όταν α)έχει κακά σταυρώματα/πρόγραμμα και β)όταν οι αποδόσεις παίρνουν την κατηφόρα.

Ειχα κι άλλο ένα ερώτημα, γιατί δεν παίζω κάτιτις Παρασκευή, έστω σε ένα ματς. Προ εβδομάδος ήταν το Χ-2 του Ατρομήτου, χθες ήταν η Φατίχ με την Μπασακσεχίρ που έφερε έναν πλούσιο άσο αρκετά…κραγμένο μάλιστα βάση των όσων έχουμε δει. Οκ, τα είπαμε στο ράδιο τουλάχιστον, το είχα δώσει στην εφημερίδα επίσης, οπότε όλο και κάποιος θα το τσίμπησε…

Επιστρέφω στο βασικο ερώτημα όμως.

Ενα ερώτημα που πλανάται πολλά χρόνια, όχι μονάχα στοιχηματικά. Πχ σε μιά εφημερίδα, σε ένα ειδησεογραφικό site. Δίνεις στον κόσμο αυτό που θέλει να διαβάσει, πας με τα νερά του και πουλάς; Ή παίρνεις το δύσκολο μονοπάτι να του ξύσεις το μυαλό, να του δώσεις αυτό που εσύ κρίνεις σωστό και ας το εκλάβει όπως θέλει; Κάτι ανάλογο ισχύει και εδώ λοιπόν.

Και στο Betsellers πολλά χρόνια τώρα (σε ενάμισι μήνα κλείνουμε τα εννιά) έχουμε δείξει ποιό δρόμο τραβάμε.

Αν δεν είχα όλα αυτά να σκέφτομαι, η μέρα θα ήταν piece of cake που λένε οι αμερικάνοι. Ευκολάκι δηλαδή. Πάρτε παιδιά μιά τριάδα με g/g και ορμάτε της. Πάρτε και δυάδα με over και ξαναορμάτε της! Ναι αλλά η απόδοση ρε μπάρμπα; “Ποιός την χέζει την απόδοση” θα πουν με ένα στόμα οι περισσότεροι.

Ολως “τυχαίως” οι περισσότεροι χάνουν. Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε δηλαδή…

Χθες στο ράδιο είπα καποια στιγμή “ίσως ήρθε η ώρα να δείτε και κάποιες δυάδες”. Γιατί το μενού δεν ήταν καλό. Αλλά τι δυάδες; Η Κέμπριτζ ας πούμε (γιά να πάμε και στο ζητούμενο) πήγε 2,15 από 2,50. Η Σοσιεδάδ από 2,05 πήγε 1,75. Ακομα και σε μεγάλα σημεία, η Νιούπορτ πήγε 2,65 από 3,20, η Λούτον πήγε 4,50 από 5,00.

Μπίνγκο.

Ολα τα παραπάνω, δεν είναι ότι δεν τα “βλέπω”. Η λέξη “βλέπω” όμως στο κουμάρι είναι η απόλυτη παγίδα. Οχι τυχαία, την λάνσαρε καιρό ο ΟΠΑΠ σε διαφήμιση μέχρι να σφηνωθεί στο μυαλό της μάζας των παικτών. Το βλέπες-το’ παιξες; Μα αν παιζαμε ότι βλέπαμε θα ποντάραμε ίσαμε 150 ματς σε κάθε Σαββατοκύριακο! Τι πάει να πει “το βλέπω”; Ναι, βλέπω την τάδε να κερδίζει.

Ε και; Ε και; Δεν είναι ΠΡΟΠΟ. Είναι στοίχημα! Διπλα στην τάδε που την βλέπω να κερδίζει εχει ένα νούμερο. Το νούμερο αυτό δηλώνει την αξία της. Υποτίμηση/υπερτίμηση. Ισχύει γιά όλη σας τη ζωή παντού. Η αξία. Bottom line; Το στοίχημα είναι ένας αέναος αγώνας στο κυνήγι της αξίας. Και γιά τους μπουκ το ίδιο ισχύει, απλά αυτοί πουλάνε. Εσυ αγοράζεις.

Αυτός έχει την betradar πχ, να τον ειδοποιεί γιά κάτι που εγινε σε μιά ομάδα. Οτιδήποτε. Να προλάβει να ρίξει την απόδοση πριν εσύ αγοράζεις την αξία. Οχι την ομάδα! Την αξία! Να αλλάξει το νούμερο. Επίσης, όταν ένα κατάστημα ηλεκτρικών βγάλει προσφορά 100 πχ τηλεοράσεις “κάτω του κόστους” εσυ τρέχεις να αγοράσεις όχι την τηλεόραση. Την αξία πας να αγοράσεις.

Στα 1000 ευρώ δεν την αγόραζες. Την ίδια τηλεόραση, στα 550 την αγοράζεις! Και άμα τελειώσουν τα εκατο κομμάτια, μετά που ξαναπάει στο χιλιάρικο η τιμή της, δεν αγγίζεις. Ε, κάτι αντίστοιχο. Πήραν 100 νοματαίοι διπλό Σοσιεδάδ στο 2,05. Πηγε στο 1,75, να πάω να την αγοράσω τώρα; Εχει αξία;

Είχα καιρό να γράψω τέτοια, αλλά ήταν η σωστή στιγμή σήμερα (και με δεδομένο ότι αυτό το μήνα έχουμε και πολλούς νέους φίλους και καλό θα είναι να μπουν στο ζουμί).

Κι όπως λέω πάντα, αυτά που διαβάσατε αξίζουν όσο 100 σημεία. Και -δυστυχώς και το εννοώ- δεν τα διαβάζετε ούτε συχνά, ούτε αλλού. Γιατί και δεν τα κατέχουν πολλοί και δεν θέλουν να σας βγάλουν από το γρανάζι. Ο μύλος να αλέθει, αυτό τους νοιάζει…

Γιά τα ματς λοιπόν θα γράψω λίγα. Ελάχιστα. Εσβησα πολλά (τα διαβάσατε παραπάνω), ας κερδίσουν, αξία πλέον δεν έχουν.

Μου έχουν απομείνει τα πιθανά g/g ή over (στο 1,90 και 2,10 αντίστοιχα και τα δύο) σε Εβερτον-Πάλας και Βαλένθια-Ουέσκα. Εδώ ακόμα υπάρχει αξία. Λάθος έχουμε και στο Μπέτις-Ρεάλ και στον άσο του 4,00 και στο 3,00 του draw no bet και στο under του 2,10. Σκέφτηκα και μιά Μπενεβέντο αλλά επειδή δεν έχω εικόνα την άφησα, κάνω την καρδιά μου πέτρα και κρατάω μόνο την Λούτον από Αγγλία ως μεγάλο σημείο, στο 3,25 το draw no bet.

Την κρατάω γιατί οριακά είναι σε fair τιμή.

Μιά ξερή δυάδα τα δύο g/g, μονά και δυάδα σε draw no bet Λούτον και Μπέτις και τέλος. Και πολλά είναι, αυτά απέμειναν.

Update: Φοβερά ματς, απίθανα σκηνικά, τα…είδαμε όλα χθες, αλλά θα τα αναλύσω την Τρίτη. Το μόνο που θα προσθέσω είναι πως ενώ η δυάδα βγήκε “σβηστά”, με χάλασε το βράδυ η πριονοκορδέλα που πέρασαν την Μπέτις.

Οκ, δεν το είχα υπολογίσει ότι θα παίζει με 12 (μην πω με 13 μαζί με τον varιστα) η Ρεάλ. Και συνολικά, νομίζω ότι η χθεσινή στήλη “ήρθε και έδεσε” με αποτελέσματα αλλά και εικόνες που είδαμε. Φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες πάντα θα πουλάνε οι μπουκ, το θεμα είναι εμείς τι θα αγοράσουμε.

Στα φρέσκα, από “μικρά” έχω μονάχα δύο, το ένα αυριανό, το over στο Φούλαμ-Αστον Βίλα που είναι στο 2,00.

Το λες και τίμιο, όχι τίποτα άμαν-αμάν αλλά τίμιο. Το άλλο τίμιο είναι η Γιουβέντους. Καλύτερη σε όλα της Ρόμα, κυρίως σε κλίμα όμως. Με λίγα λόγια; Μιά τίμια δυάδα του 4,00.

Από μεγάλα έχω τέσσερα στο μικροσκόπιο. Το πλέον ζόρικο η Βιγιαρεάλ, τα 6αρια είναι θεόρατα, η Μπάρτσα εδώ και μήνες βιώνει απίστευτα σκηνικά, ηρεμια δεν βρήκε ποτέ, είναι ερωτηματικό πως θα εμφανιστεί, λέω να ρισκάρω.

Τα άλλα τρία ειναι ο Ατρόμητος (μεγάλος “κλέφτης” με Κάναντι), η Φράιμπουργκ (η Βόλφσμπουργκ εμφανίζει από πέρυσι τρομερό θέμα στο εύκολο γκολ ενώ δεν παίζει άσχημα) και η Βαντούζ (με σούπερ εμφάνιση στην πρεμιέρα της και με αντίπαλο την κουρασμένη/απογοητευμένη/ελλειπή Σεντ Γκάλεν).

Μην το ψειρίζω, εκτός της δυάδας θα παίξω σε μονό την Βιγιαρεάλ στο 4,33 του draw no bet και μετά θα κάνω μονά-δυάδα τις Φράιμπουργκ (ξερό άσο) και Βαντούζ (στο 3,25 του draw no bet).

Συνεχίζω χαλαρά, καλά πάει το πράγμα ένα ολόκληρο δίμηνο, ας συνεχίσει έτσι!

Τα λέμε στο chat αργότερα και νέα στήλη την Τρίτη.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras