970

Μάκης Μηνδρινός

Πιο ισορροπημένα τα σετ

Χαιρετώ! Η εκδίκηση των φαβορί ήταν το μεσοβδόμαδο Λιγκ Καπ! Συμβαίνουν κι αυτά, προφανώς όταν παίζεις τέτοια σημεία πρέπει να είσαι έτοιμος σε αυτό το ενδεχόμενο. Οσο για κάποια πολύ βαριά σκορ, το έχουμε ξαναπεί πως για μας που παίζουμε στοίχημα είτε ένα ματς το χάσουμε 1-0 είτε 6-0 είναι το ίδιο πράγμα. Ψυχολογικά μια βαριά ήττα βαραίνει τους παίκτες της ομάδας που τη δέχθηκαν, όχι εμάς που παίζουμε στοίχημα.

Χαμένο είναι, είτε έρθει 1-0 είτε 6-0. Και κερδισμένο είτε έρθει 1-0, είτε 10-0.

Κατά τ’ άλλα έχουμε μπει στις τελευταίες ημέρες μίας εκ των πιο συναρπαστικών μεταγραφικών περιόδων που έχουμε δει ποτέ! Όταν τα πολύ μεγάλα ονόματα αλλάζουν ομάδες, δεν μιλάμε απλά για ηχηρές μεταγραφές, μιλάμε για αλλαγή αγωνιστικού σκηνικού. Άλλη σεζόν θα δούμε φέτος, άλλες σταθερές.

Με Μέσι στην Παρί, Εμπαπέ στη Ρεάλ, Ρονάλντο στη Σίτι και Λεβαντόφσκι δεν ξέρω αν και που, καταλαβαίνετε ότι ζούμε ένα ιστορικό καλοκαίρι!

Θα τα δούμε αυτά μεσοβδόμαδα, που θα έχει ολοκληρωθεί η μεταγραφική διαδικασία. Πάμε να ρίξουμε τώρα μια ματιά στα του Σ/Κ, τι κρατάμε, τι παίζουμε και τι όχι.

Πρέμιερ Λιγκ

Μπράιτον – Εβερτον 2 (3,25): Η Μπράιτον έχει μπει ιδανικά, με δύο στα δύο απέναντι σε Μπέρνλι (2-1 εκτός) και Γουότφορντ (2-0 εντός).

Ηταν ματς εντελώς στα μέτρα της απέναντι σε αντιπάλους που θα παλέψουν για την παραμονή. Πίσω από τα αποτελέσματα αυτά καθαυτά μπορώ να πω ότι απέναντι στην Μπέρνλι ήταν πολύ τυχερή και έκανε την ανατροπή ουσιαστικά στις μοναδικές καλές στιγμές που είχε το ματς. Μάλιστα, μετά το 1-0 η Μπέρνλι θα μπορούσε να σκοράρει δεύτερο και –εκτός των άλλων- είχε δύο δοκάρια.

Απέναντι στη Γουότφορντ η Μπράιτον ήταν βελτιωμένη αγωνιστικά, αλλά βρήκε κιόλας και τα έκανε απέναντι σε μια πολύ προβληματική αμυντικά Γουότφορντ.

Η Εβερτον του Ράφα Μπενίτεθ αναμένεται να είναι και φέτος από τις καλές της δεύτερης ταχύτητας. Εξαιρετικό υλικό, έγινε ακόμα καλύτερο το καλοκαίρι που ήρθαν στα εξτρέμ οι Γκρέι και Τάουνσεντ.

Ερχεται από πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στη Λιντς, μάλλον αδικείται από το 2-2, είχε πολλές καλές στιγμές –ειδικά με τον Κάλβερτ Λιούιν- αλλά ήταν άστοχη. Χαρακτηριστικό ότι τα xGoals ήταν 1,3-2,2.

Το περίμενα τουλάχιστον ισορροπημένο, σε απόδοση αουτσάιντερ η Εβερτον είναι μια καλή επιλογή.

* Στα υπόλοιπα της Πρέμιερ Λιγκ δεν βλέπω κάτι ιδιαίτερο.

Θεωρώ ύπουλο το Αστον Βίλα – Μπρέντφορντ (3,90) και περιμένω πως και πως το Λίβερπουλ – Τσέλσι!

Υπόλοιπα

Από τις μικρότερες κατηγορίες, αυτά που θεωρώ ότι υπάρχει λαθάκι είναι τα Φούλαμ – Στόουκ (4,50), Μπάρνσλεϊ – Μπέρμιγχαμ (3,30),  Ντονς – Ακρινγκτον (3,10) και Σκάνθορπ – Τρανμίρ (3,60 ο άσος). Το Φούλαμ – Στόουκ είναι τραβηγμένη σκέψη, παρά το γεγονός ότι η Στόουκ αδικείται από τις αποδόσεις.

Είναι καλά και η Φούλαμ και αυτή τη στιγμή δεν σηκώνει κόντρα, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Οι Ντονς εξακολουθώ να πιστεύω ότι θα έχουν δυσκολίες. Οφείλω να παραδεχθώ πάντως ότι έβγαλαν σχετικά καλά ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα κι ας έμπαζε από παντού η άμυνά τους. Η Ακρινγκτον είναι κλασική ζημιάρα ομάδα, που ναι μεν εγώ δεν τη συμπαθώ ιδιαίτερα, αλλά έρχεται από τρεις σερί νίκες.

Θυμάστε ίσως πριν από την πρεμιέρα, που είχα γράψει για το διπλό της Μπέρμιγχαμ στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, λέγοντας ότι η Μπέρμιγχαμ έχει πολύ καλό υλικό, είναι δουλεμένη και θα κάνει πολλές «κηδείες» φέτος. Την έκανε στο Σέφιλντ, την έκανε και στο Λούτον με εμφατικό τρόπο (5-0). Από τη στιγμή που δίνεται αουτσάιντερ και στο Μπάρνσλεϊ, απέναντι σε μια ομάδα που γενικά την έχω στην κατηγορία των μικρομεσαίων, μπορεί να αποτελέσει βασική επιλογή.

Μία νίκη έχει όλη κι όλη η Μπάρνσλεϊ, δύσκολα 1-0 την Κόβεντρι, ενώ την προηγούμενη αγωνιστική απώλεσε προβάδισμα δύο τερμάτων κόντρα στην ΚΠΡ (2-2).

Οσο για το Σκάνθορπ – Τρανμίρ, είναι παράτολμη σκέψη από τη στιγμή που η Σκάνθορπ εξακολουθεί να έχει προβλήματα απουσιών, όμως ακόμα κι έτσι το παλεύει πολύ, προερχόμενη από τρεις διαδοχικές ισοπαλίες.

Και σιγά το θηρίο που αντιμετωπίζει, η Τρανμίρ νίκησε στην πρεμιέρα τη Γουόλσολ και μετά δεν σκόραρε καν (δύο 0-0 με Σουίντον και Πορτ Βέιλ και ήττα 1-0 από τη Νιούπορτ). Εχει και μπόλικο Χ, αλλά το σετ θα έπρεπε να είναι σίγουρα πιο ισορροπημένο, παρά τις απουσίες της Σκάνθορπ.

Το παιχνίδι μου θα είναι Εβερτον (3,25) και Μπέρμιγχαμ (3,30).

Αν έκανα ένα τρίξι θα έπαιρνα το ρίσκο με τη Σκάνθορπ λόγω απόδοσης. Αλλά, είπαμε, έχει και Χ πολύ (συν τις απουσίες της Σκάνθορπ), γι’ αυτό το αφήνω.

Παλαιότερα άρθρα του Μάκης Μηνδρινος