465

Κώστας Ζαφείρης

Πληγωμένες και οι δύο

Γεια χαρά σε όλους.
Καλή χρονιά εύχομαι, με υγεία, τύχη και… καλή καρδιά!
Απόψε ξεκινάει ο δεύτερος γύρος της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκα (με την πρώτη «διαβολοβδομάδα» για το 2023), ενώ παράλληλα «τρέχουν» το Basketball Champions League (η διαδικασία των play-in με τα δεύτερα παιχνίδια στις 8 σειρές, με φόντο τους «16») και φυσικά το Γιούροκαπ, που ακόμα έχει δρόμο για την ολοκλήρωση της regular season.


Στο ΟΑΚΑ απόψε, θα συναντηθούν δύο πληγωμένες ομάδες (Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε) που ψάχνουν γιατρειά. Και σ’ αυτές τις περιπτώσεις – ως γνωστόν – το μοναδικό φάρμακο είναι οι νίκες.
Τόσο οι πράσινοι όσο και οι Τούρκοι έχουν δεχθεί απανωτά χαστούκια τις τελευταίες εβδομάδες (μετρούν από 5 κολλητές ήττες), με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό τους να έχει γίνει περίεργη.


Ο Ράντονιτς προσπαθεί να «εγκαταστήσει» κάποιες σταθερές στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αλλά μέχρι τώρα το πράγμα πάει περίπου κάπως έτσι «δίνουμε τη μπάλα στον Μπέικον και κάνουμε την προσευχή μας». Όμως, όπως φαίνεται (και) στην πράξη, δουλειά έτσι δεν γίνεται.
Στην αντίπερα όχθη, η ομάδα του Ιτούδη παραπατάει και ξεκάθαρα προβληματίζει με την εικόνα που παρουσιάζει.

Οι 5 διαδοχικές ήττες και μάλιστα κάποιες εξ αυτών με κάτω τα χέρια, χτύπησαν καμπανάκι στη Φενέρ, βάζοντας τον Ελληνα τεχνικό στην πρίζα, καθώς γνωρίζει πολύ καλά τις απαιτήσεις που υπάρχουν για τη φετινή σεζόν.
Εχουμε έναν γύρο μπροστά μας στην Ευρωλίγκα, πολύ δρόμο δηλαδή για να διανύσουμε ακόμα, ωστόσο το αποτέλεσμα του σημερινού αγώνα στο ΟΑΚΑ, είναι δεδομένο ότι θα επηρεάσει την… ψυχοσύνθεση των αποδυτηρίων των δύο ομάδων, που είναι προφανές ότι κουβαλούν στην πλάτη τους το «πρέπει» της νίκης.


Πάμε και σε ένα αυριανό: η Μπαρτσελόνα δοκιμάζεται στο «Αστρομπάλ» κόντρα στην Βιλερμπάν, η οποία στις 9 του περασμένου Δεκέμβρη είχε ξεράνει τους μπλαουγκράνα στη Βαρκελώνη (74-75) με καλάθι στο φινάλε – και γενικότερα σπουδαία εμφάνιση – του Νάντο ντε Κολό.
Μέχρι τώρα η Μπάρτσα δεν παίζει βάσει της ποιότητας του ρόστερ που διαθέτει, αν και η αλήθεια είναι ότι σε ελάχιστα παιχνίδια έχει βγει για… ζέσταμα πριν το τζάμπολ, ούσα πλήρης.


Από την άλλη πλευρά, για τους πρωταθλητές Γαλλίας, χωρίς υπερβολή, πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες για να υπολογίσεις με τι… mood θα παρουσιαστούν στο παρκέ.
Βάζοντας κάτω όλα τα δεδομένα, κατέληξα ότι θα ποντάρω στο ενδεχόμενο να μην χάσει η Μπαρτσελόνα δεύτερη φορά από την Βιλερμπάν μέσα σε ένα μήνα. Δηλαδή, στο ότι ο Τι Τζέι Πάρκερ δεν θα πάρει ξανά την ταυτότητα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης