522

Skotostrious

Πλούσιο πρόγραμμα, λίγες επιλογές…UPDATE 2 !!

Καλημέρα σε όλες και όλους και καλό σαββατοκύριακο ! Πολλές επιλογές σήμερα από το κουπόνι καθώς πραγματοποιούνται σπουδαίες ημερίδες στο πρόγραμμα των βρετανικών ιπποδρομιών στις κούρσες με εμπόδια (National Hunt) με αυτές στο Ascot και Haydock να ξεχωρίζουν και από τις οποίες έρχονται οι σημερινές μας επιλογές.

Η σπουδαιότερη κούρσα της ημέρας διεξάγεται στο Haydock και είναι η Grade 1 Betfair Chase, μια ιπποδρομία στα 3 μίλια (4,800 μέτρα) και εξαιρετικές συμμετοχές με επικεφαλής τον νικητή του περσινού Gold Cup στο Cheltenham A Plus Tard και του 2ου στο Grand National Birstol De Mai άλλα στις τρέχουσες αποδόσεις θεωρώ πως η αξία βρίσκεται στον τρίτο του Gold Cup PROTEKTORAT καθώς εκτός όλων των άλλων η κατάσταση του εδάφους δείχνει να το ευνοεί.

Εδειξε τις ικανότητες του σε μαλακό έδαφος με την περσινή του νίκη σε Grade 2 κούρσα στο Aintree και ακολουθώντας την εξαιρετική του εμφάνιση στο Gold Cup υποβλήθηκε σε μια επέμβαση στο αναπνευστικό του (wind operation) γεγονός που αναμένεται να το βελτιώσει περαιτέρω. Είναι το νεώτερο ηλικιακά άλογο στη σημερινή κούρσα και αυτό που προβλέπουμε να έχει ακόμα μεγαλύτερη πρόοδο όσο περνάει η σεζόν.

Στα συν η εξαιρετική για μια ακόμα χρονιά των αδελφών Dan και Harry Skelton με το εντυπωσιακό 35% ποσοστό νικών σε κούρσες στα ψηλά εμπόδια (Chase).

Δεύτερη και τελευταία επιλογή για σήμερα και μεταφερόμαστε στο Ascot στην τελευταία κούρσα της ημερίδας, μια Bumper* ιπποδρομία και θα στηρίξουμε τον πρωτοεμφανιζόμενο THAMES WATER. Προέρχεται από πολύ καλό γενεαλογικό δέντρο και εκπροσωπεί κορυφαίο εκπαιδευτή, τον πολυνίκη Paul Nicholls τα άλογα του οποίου έχουν ξεκινήσει τη σεζόν εξαιρετικά.

Μια ακριβή αγορά για την κατηγορία έχει εκτραφεί για να είναι πρωταγωνιστής σε handicap/listed επιπέδου κούρσα και κρίνοντας από τα αποτελέσματα των άμεσων συγγενών του (Minella Melody νικητής σε bumper/handicap hurdles και Forty One Winks νικητή σε bumper κούρσες) αξίζει να πονταριστεί για να ξεκινήσει με νίκη την καριέρα του.

UPDATE : Συνήθως Δευτέρα δεν υπάρχει στήλη γιατί γενικά το πρόγραμμα είναι πολύ φτωχό άλλα δεν αποκλείει να υπάρχουν στοιχηματικές ευκαιρίες.

Μια τέτοια είναι ο COME ON GRUFF που αγωνίζεται στην τέταρτη κούρσα της ημερίδας στο Kempton, ενός handicap στα χαμηλά εμπόδια (hurdles). Αξιόλογος δρομέας για αυτή την κατηγορία έχει 3 νίκες σε 8 κούρσες, οι 2 εκ των οποίων σε παρόμοιες με σήμερα ιπποδρομίες. Νεαρός για τις κούρσες με εμπόδια αναμένεται να παρουσιάσει συνεχή πρόοδο όσο μεγαλώνει κάτι που έδειξε στην πρώτη φετινή του έξοδο με μια καλή εμφάνιση παρά την αποχή των 8 μηνών και με αυτό τον αγώνα στα πόδια του έχει πολλές πιθανότητες να επανέλθει στις νίκες σε μια ιπποδρομία που σαφώς είναι μέσα στις δυνατότητες του και σε μια απόσταση που ευνοεί το προφίλ του.

UPDATE 2 : Ενα πολύ δυνατό διήμερο φεστιβάλ ξεκινάει σήμερα στο Newbury και στην πιο σημαντική κούρσα της ημερίδας δε μπορώ να προσπεράσω την παρουσία του περσινού νικητή THOMAS DARBY (each-way) που μας δίνεται αουτσάιντερ. Σχετικά αναξιόπιστος όσον αφορά την αγωνιστική του σταθερότητα άλλα πάντα βρίσκει τον τρόπο να βρίσκεται κοντά στο βάθρο σε κάθε αγώνα του.

Εχει στα πόδια του και μια καλή εμφάνιση στην πρεμιέρα του για τη φετινή καμπάνια και ακολουθώντας ακριβώς την ίδια πορεία με πέρσι (αγώνας στο Wetherby και ένα μήνα μετά αγώνας στην ίδια κούρσα) αξίζει να έχει τη στήριξη μας.

Συνοπτικά :

Παρασκευή 25/11 17:05 Νewbury Coral Long Distance Hurdle : THOMAS DARBY (10,00 each-way)

Οι ώρες είναι ώρα Ελλάδος.

Ποντάρουμε σε φίρμες με Best Odds Guaranteed.

Παλαιότερα άρθρα του Skotostrious