220

Billaras

Ποιές θέλουν το Λιγκ Καπ;

Για να καταλάβει κάποιος τι εστί Λιγκ Καπ και απανωτές διοργανώσεις στο Νησί, αρκεί να δει την Εξετερ. Οι “ελληνιστές” (κι όχι Ελληνες, το “grecians” δεν ειναι greeks) πριν δέκα μέρες κέρδισαν οριακά την ψόφια και τελευταία Τσέλτεναμ εντός με 1-0. Μετά, παίξανε στο Λιγκ Τρόφι και εντός με τη Ρέντινγκ το ταμπλό έγραψε…0-9! Ναι, 0-9 (ο Billaras που έχει παρατήσει το Τρόφι απ’ το παιχνίδι του είναι χαζός και δεν ξέρει το Νησί, χθες πχ είχαμε ένα Μπόλτον-Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ U21…8-1).

Μετά το 0-9 παίζει πρωτάθλημα και χάνει σβηστά εκτός έδρας με 3-0. Και πλέον χθες, Λιγκ Καπ, κερδίζει 1-0 τη Λούτον, να’το το μπομπίδι. Ξέραμε (το έγραψα) ότι ομάδες σαν τη Λούτον…τι να το κάνουν το Λιγκ Καπ. Αλλά έπαιζες Εξετερ που έρχεται απο τρεις κακές εμφανίσεις και είχε χάσει 0-9 και 0-3; Οχι. Κι όμως, ήρθε ο άσος…

Ολα αυτά δεν είναι απλά.

Ειδικά στο Νησί για να βγάλεις ακρη πρέπει να είσαι και απόλυτα ψημένος (κάτι…σε 25ετία σαν εμένα δηλαδή) και απόλυτα ενημερωμένος και απόλυτα ψύχραιμος με υπομονή γαϊδουρινή και στομάχι πέτρα. Ολα γίνονται. Οπως έγινε με την Ιπσουϊτς! Ξέρος άσος είχε παιχθεί, 0-2 στο 15′ το ματσάκι! Κάπου εκεί οι περισσότεροι λέτε “αντίο ζωή, ομάδα Premier η Γουλβς).

Κι όμως, ανατροπή, 3-2 και άσος! Η Μπράντφορντ μπορεί να μην ακούμπησε καν (κιχ δεν έκανε, δεν το πάλεψε), η Ιπσουϊτς όμως κυρία. Ετσι πάει. Μιά θα φας, μιά θα ρίξεις. Τη μέρα που θα ρίξεις παραπάνω από όσες φας, θα είσαι στο ταμείο.

Πάμε στο σημερα; Περιμένω την πρόκριση Λίνκολν για καλό ταμείο. Εύκολο; Φυσικά και όχι. Σημείο του…9,00 είναι! Μασάμε; Φυσικά και όχι! Στο Βetsellers είστε, όχι στο κουκουρουκου μπετ που σας π(λ)ασάρουν μονά αποδεκτά τα….

οβερ οφσάιντ στο 1,70! Πρόκριση θέμε, ας πάει και στα πέναλτι να το παίξουμε στη ρουλετα. Θυμίζω ηδη η Λίνκολν μας πλήρωσε μια φορά ακριβώς έτσι, με πρόκριση, στα πέναλτι, μέσα στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Τι άλλο έχει η μέρα ή μάλλον το διήμερο; Οχι και λίγα. Απ τη Βρετανία έχω δύο “χαμηλά” που λίγο-πολύ τα ανέλυσα και χθες. Τσέλσι και Ρος Κάουντι στα αντίστοιχα Λιγκ Καπ.

Κοίταξα λίγο και Στόουκ (μπας και η Μπόρνεμουθ γίνει “νέα Λούτον” ή “νέα Γουλβς” δηλαδή το παρατήσει), αλλά ήταν τραγική πρόχθες με την Χαλ. Το ειδα το ματς, οριακά είχα αφήσει Χαλ όπως θυμάστε, η Στόουκ ήταν για το ανάθεμα. Οπότε το έσβησα.

Στα άλλα δύο (κι αφού περιμένω πρόκριση Λίνκολν); Θα μου πει κάποιος “μα καλά, προχθές κοντράραμε Τσέλσι! Πως τώρα παμε σε άσο;” Και ανάποδα, “προχθές παίξαμε ξανά Ρος Κάουντι και φάγαμε 4 από την Αμπερντιν”! Κι όμως τα εξήγησα και τα δύο απο χθες.

Θεωρώ ότι και Μπράιτον και Αμπερντιν, εντελώς πρωτάρες στην Ευρώπη, θα θελησουν να “πετάξουν απο πάνω τους” το Λιγκ Καπ. Πρωτάθλημα-Ευρώπη-Κύπελλο. Φτάνουν. Το Λιγκ Καπ “περισσεύει”. Πολλά τα καρπούζια, πολλά τα ματς. Τα έγραψα τα ματς της Μπραίτον, απόψε Λονδίνο, μετά Βίλα Παρκ για Αστον Βίλα και μετά Βελοντρόμ για Μαρσέιγ! Θέλετε και της Αμπερντίν; Απόψε πάει στο πανέμορφο Ντίνγκγουολ των Χαϊλαντς (κοντά στο Ινβερνές, να πάτε αν ποτέ μπορέσετε), μετά πάει στη Γλασκώβη για την Ρέιντζερς και μετά υποδέχεται την Ελσίνκι για το Europa League.

Προσέξτε, δεν είναι ματς Kυπέλλου απόψε που τα σέβονται και τα κυνηγάνε, ειναι Λιγκ Καπ! Η Τσέλσι ψάχνει φάρμακο. Εστω και στο Λιγκ Καπ. Κάνει φάσεις (πολύ ψηλά xgoals) αλλά γκολ δεν βάζει. Η Μπράιτον ως ομάδα είναι απείρως καλύτερη. Αλλά απόψε περιμένω τεράστιο rotation και εχει ήδη επηρεαστεί από τα σερί ματς (προχθές με Μπόρνεμουθ ήταν κάκιστη και άκρως τυχερη που αρχικά ισοφαρισε στο 46′ με αυτογκόλ).

Οποτε, ρισκάρω και τα τουμπάρω σήμερα, πάω ανάποδα. Παίζω Τσέλσι και Ρος Κάουντι (που φυσικά δεν έχουν και Ευρώπη). Στο 2,30 η μιά, στο 2,80 η άλλη.

Περα απο το Νησί; Σιγουρα θα έπαιζα ΟΦΗ τώρα νωρίς, αλλά έγινε…Ολνταμ. Οπως χθες σίγουρα θα έπαιζα Ολνταμ (κέρδισε) αλλά το 2,60 έγινε 2,15 και την άφησα, έτσι και τωρα ο ΟΦΗ από 2,70 πήγε 2,37 και φαβορί.

Θεωρώ ότι ο Παναιτωλικός είναι μακράν η χειρότερη ομάδα της Λίγκας, αλλά στο 2,37 δεν υπάρχει αξία, πήγε περίπατο (ναι, ξέρω, κάποιοι θα το παίξουν, εγώ όμως μένω σταθερός στις αρχές μου και σε βάθος χρόνου μαντέψτε ποιός χαμογελάει). Από Ελλάδα κοίταξα και το ψηλό g/g στην Κηφισια, οριακά παίζει στο 1,95 και δεν είναι κακό.

Σε ψηλότερα; Εσβησα και μια Σοσιεδάδ γιατί έπεσε 2,80 το οποίο ίσως και να το κατάπινα αν δεν έβλεπα αλλαγες.

Και η Σόσι εχει αλλεπάλληλα ματς. Παντως φαβορί και Βαλένθια δεν πάνε μαζί.

Και έμεινα με δύο σημεία που μοιάζουν. Φροζινόνε (αύριο) και Χιρόνα (σήμερα). Μοιάζουν πολύ. Καλές ομάδες που σκοράρουν πολύ και ευκολα. Και τρώνε κιόλας. Κακώς αουτσάιντερ, δεν το συζητώ. Απλώς η Φρόζι του Εουσέμπιο ντι Φραντσέσκο έχει και φορμαρισμένη αντίπαλο (Φιόρε) ενώ την Βιγιαρεάλ την ξέρετε ολοι…

Μπορεί να παίξετε ξερό άσο και ξερό διπλό αντίστοιχα.

Μπορεί με κάλυψη. Μπορεί με combo. Διαλέξτε. Εγώ διάλεξα. Πάω στο 1-Χ+g/g (2,70) και στο Χ-2+g/g (2,30) αντιστοιχα. Η χημεία επίσης είναι ένα θέμα. Ποιά να βάλω με ποιά; Ας πάω…νορμάλ, αλλα ο καθένας ας αποφασίσει.

Δυάδα οι βρετανικοί άσοι. Και δυάδα τα combos. Να ξέρετε, η Τσέλσι εχει πρώιμη, αλλά η Ρος Καουντι δεν έχει. Περιμένω απο χθες και την Λίνκολν για πρόκριση/δυάδα και καλά είμαι.

Παιχνίδι ξανά το Σάββατο λογικά. Απόψε τα λέμε στο chat, αύριο όχι γιατι θα πάω γήπεδο.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras