505

Κώστας Ζαφείρης

Ποιος να του πει τι;

Γεια χαρά σε όλους.

Σε λίγες ώρες στην Πόλη, η Εφές θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στο remake του ημιτελικού του πρόσφατου Final 4 της Ευρωλίγκα στο Βελιγράδι, τότε που οι Τούρκοι και μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης, με τρίποντο – μαχαιριά του Μίσιτς στο μηδέν, είχαν «κλέψει» τη νίκη και το εισιτήριο για τον τελικό από τους «ερυθρόλευκους».


Προφανώς το απογευματινό ραντεβού τους στο κατάμεστο γήπεδο της Εφές (έγινε sold out) δεν είναι ανάλογης σημασίας, ούτε φυσικά το διακύβευμα είναι τόσο μεγάλο όσο τον περασμένο Μάιο στην πρωτεύουσα της Σερβίας, ωστόσο το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι δεδομένο ότι το περιμένουν καιρό ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του.
Η Εφές τις τελευταίες εβδομάδες άλλαξε τσιπάκι και βαδίζει από νίκη σε νίκη εντός και εκτός συνόρων (τρεις σερί νίκες στην Ευρωλίγκα, άλλες τόσες στην τουρκική λίγκα), βγάζοντας στο παρκέ όλες τις αρετές της και αποδεικνύοντας παράλληλα το πόσο πλούσιο και βαθύ ρόστερ διαθέτει.

Αλλωστε, επί της ουσίας, ο Εργκίν Αταμάν έχει στη διάθεσή του… απεριόριστο μπάτζετ, με 2 και 3 παίκτες πρώτης γραμμής σε κάθε θέση.
Μάλιστα, σήμερα είναι πιθανό να επιστρέψει στη δράση ο Σέιν Λάρκιν, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι (τον ταλαιπώρησε τους προηγούμενους 3 μήνες).
Από την άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός (άπαντες παρόντες, «οκ» ο Πίτερς) γνωρίζει ότι σήμερα στην Τουρκία τα εύκολα και αβίαστα λάθη απαγορεύονται.

Οι νταμπλούχοι – και κάτοχοι του Σούπερ Καπ – Ελλάδας δεν πρέπει να επιτρέψουν στην Εφές να τρέξει γιατί τότε δύσκολα δεν θα γίνει η ζημιά.
Είναι δεδομένο πως η πίεση είναι στην πλευρά της Εφές, αφού οι Τούρκοι κουβαλούν στην πλάτη τους το «πρέπει» της νίκης, την ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός και να χάσει το απόγευμα δεν πρόκειται να τα βάψει μαύρα.

Αλλωστε, μέχρι τώρα έχει φύγει νικητής από Βαρκελώνη, Μαδρίτη, Βιτόρια και Μόναχο, οπότε… ποιος να του πει τι.
Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του δύσκολα ξεχνούν και θα παλέψουν στην Πόλη για μία (πρώτη) μίνι εκδίκηση, για τον τρόπο που έχασαν στον ημιτελικό του Βελιγραδίου.
Τι πιο ωραίο αυτό να συμβεί μπροστά σε 16.000 Τούρκους κόντρα στην ομάδα που έχει κατακτήσει τις δύο τελευταίες κούπες…

Παλαιότερα άρθρα του Κώστας Ζαφείρης