2663

Billaras

Πολλά, αλλά…καλά σημεία!

Πολλά σημεία. Ο Μάκης εξέφρασε τα δικά του ζόρια απο χθες, τώρα τα εκφράζω κι εγώ. Καλό μεσημέρι, καλό Σαββατοκύριακο! Βέβαια, το “πολλά σημεία” είναι μεν ζόρι, αλλά δεν είναι και… κακό. Να αποφασίσουμε δηλαδή τι θέλουμε κι εμείς (γέλια). Αμα το κουπόνι είναι λάιτ, γκρινιάζουμε. Αμα έχει επιλογές…πάλι γκρινιάζουμε; Γιατί σήμερα και αύριο (κυρίως σήμερα), έχει.

Το καλό κουπόνι, το ξεκαθαρίζω πολλοστή φορά, γιά μένα “βαφτίζεται” έτσι 1) αν έχει παικτικές αξίες και λάθη των μπουκ. 2) πριν τα ματς, όχι μετά το τελικό αποτέλεσμα και εκ του ασφαλούς. Απαξιώ αν έχει ένα κάρο φαβορί, απαξιώ αν δεν περάσει κανένα, μελετάμε-παίζουμε-γράφουμε πριν τη σέντρα. Αλλο πράγμα το καλό κουπόνι, άλλο το καλό αποτέλεσμα.

Τώρα, πριν τη σέντρα, δεν έχει παρέμβει η χημεία, η τύχη, τα…πόδια των παικτών. Προ ημερών έπαιξα πχ Αλαβές ή Μόρκαμ. Αν μου έλεγαν, αν είχα μιά μαγική σφαίρα και ήξερα ότι η μιά θα παίξει με παίκτη λιγότερο ένα ημίχρονο και η άλλη με παίκτη λιγότερο από το 73', θα τα έπαιζα; Προφανώς και όχι. Χιλιάδες οι παράγοντες μέσα σε ένα ματς, εμείς καταλήγουμε με όσα έχουμε στα χέρια μας, όχι με…όσα θα γίνουν.

Εβαλα αυτή τη φωτογραφία γιά να δείτε την προτελευταία μου διαλογή. Είναι οι σημειώσεις μου, σήμερα, πάνω στο γραφείο μου πριν λίγο, πριν κόψω κι άλλα, πριν ποντάρω και πριν γράψω. Τι βλέπετε; 17 σημεία! Ολα από 2.75 και πάνω. Προσπέρασα κάτι μικρά over και τέτοια, σβήστηκαν κάποια άλλα λόγω ειδήσεων (πχ Μίλαν), έμεινα με αυτά τα 17. Στο δεξιά φύλλο σημειώσεων τα βλέπετε χωρισμένα.

Ανω του 4.00, κάτω του 4.00. Τώρα θα δείτε πόσα απέμειναν από αυτά τα 17, τα οποία ΟΛΑ έχουν “κάτι”. Και ανεξάρτητα από τα δικά μου στο τέλος, δείτε τα κι εσείς. Εμείς δίνουμε το έρεθισμα, έσεις καταλήγετε. Από 4.00 και άνω λοιπόν, ήταν ΚΠΡ (4.00), Νορθάμπτον (4.00), Γέοβιλ (4.33), Αίντραχτ (5.25), Ταραγόνα (4.00), Μαρίτιμο (5.25), Κουινς Παρκ (5.00) και αύριο η Αντάλιασπορ (5.

00, την έβαλα από σήμερα γιατί παίζει στις 12.30 αύριο, πολύ νωρίς). Και κάτω του 4.00 ήταν Τότεναμ (3.60), Γουλβς (3.60), Γουόλσολ (2.75), Σουίντον (3.00), Τσέστερφιλντ (3.10), Μόρκαμ (3.40), Καρλάιλ (2.90), Μπέβερεν (3.10), Μετς (3.25). Μην αναλωθώ σε ειδήσεις. Τις έχετε, δείτε τες, ο Μάκης ήδη ανέλυσε πολλά από χθες. Ας περάσω στην…επόμενη φάση. Από τα “μικρά” (εδώ γελάνε), έσβησα Μπέβερεν (δεν έχω εικόνα της, πάντως η εικόνα της Οστάνδης προχθές στο κύπελλο ήταν γιά γέλια), έσβησα Μετς (μπάχαλο στην Μονπελιέ αλλά και η Μετς τα ίδια χάλια είναι), Μόρκαμ (πανικός στη Λέιτον απλά και στη Μόρκαμ παίζουνε στα όρια τους τα παιδιά εκεί και μπράβο τους) και με πολύ βαριά καρδιά έσβησα και Τότεναμ.

Πολύ βαριά όμως. Και ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΩ να ασχοληθώ μαζί της στο live. Θα είμαστε στο chat και θα το ξαναδούμε επί τόπου. Τώρα το αφήνω. Γιατί; Δεν ξέρω. Με χαλάει η απουσία Βερτόνχεν; Με χαλάει που είχε…ίδια απόδοση όταν παίξανε ανάποδα; Πάντως η Τότεναμ είναι ομαδάρα και η πλέον δουλεμένη από όλες. Το αφήνω γιά το live… Και κατέληξα εδώ. Μιά ξερή δυάδα με τα δύο χαμηλότερα.

Καρλαίλ (οκ, καλά δεν είναι, αλλά… αουτσάιντερ με την Ακριγκτον;), και Γουόλσολ (να έχεις ριξει 4αρα στη Σέφιλντ, η άλλη να έχει 5 σερί ήττες εκτός και να είσαι αουτσάιντερ πάλι δεν γίνεται). Και ένα trixie με Γουλβς-Σουίντον-Τσέστερφιλντ. Κλείσαμε. Η χημεία φυσικά είναι υποκειμενική. Μπορεί να περάσουν δύο και ένα, που αν ήταν μαζί να μας έδιναν ατόφιο trixie.

Δείτε τα κι εσείς… Και στα μεγάλα; Εσβησα ΚΠΡ (κάτι ότι είναι νωρίς, κάτι ότι είναι ντέρμπι με χαλάει, αν και την τελευταία φορά που έπαιξα παρόμοιο ματς -ντέρμπι και νωρίς- πέρασε, ήταν το Μπρίστολ-Κάρντιφ). Εσβησα Νορθάμπτον (γιατί και η ΜΚ με νέο τεχνικό είναι, ασχέτως αν δεν είναι προχθεσινός αλλά…δύο εβδομάδων πριν). Εσβησα Μαρίτιμο (στην Σπόρτινγκ ειχαμε προπηλακισμούς, είναι το δεύτερο σημείο που σβήνω με βαριά καρδιά και επιφυλλασομαι γιά το live).

Εσβησα Κουινς Παρκ γιατί δεν τις έχω δει. Και έσβησα και Αντάλια γιατί…είναι αυριανό. Αλλά δεν το ξεγράφω, έχω ένα 24ωρο μπροστά μου. Μακάρι να περάσουν ΟΛΑ όσα έσβησα. Είναι λάθος που λέτε πολλοί “άφησες αυτά, πέρασαν, κρίμα”. Καθόλου κρίμα. Πρώτον, όλα παίζονται στις λεπτομέρειες. Δευτερον, έτσι σας…έχουμε μάθει, να βλέπετε πως καταλήγουμε σε ότι παίζουμε τελικά.

Θα μπορούσαμε “ξερά” να μείνουμε στην τελική διαλογή και να μην τα βλέπατε όλα αυτά. Τρίτον, αν περάσουν πάει να πει ότι…κάτι βλέπαμε καλά. Δεν φτάνουν ως εδώ τυχαία. Αν η προτελευταία διαλογή είναι καλή, σύντομα θα έρθει και η καλή χημεία. Και τέταρτον, τα λέμε γιά να τα εκτιμήσετε αναλόγως. Εσεις αποφασίζετε. Δεν θέλουμε τυφλοσούρτη, θέλουμε σοβαρούς και σκεπτόμενους παίκτες….

Οπότε ποιά έμειναν από τα μεγάλα; Γέοβιλ (περίμενω “μεθυσμένη” από την πρόκριση την Μπλάκπουλ, συν κουρασμένη αφού έπαιξε 120', συν με το μυαλό στο κύπελλο που έρχεται, συν ότι έχει 5 βασικότατους απόντες). Αίντραχτ (2η με 4η και η ψαλίδα τόσο μεγάλη; Η Λειψία έκλεισε άσχημα το 2016, έχει τρομερή απουσία σήμερα με τον πασπαρτού Φόρσμπεργκ).

Και Ταραγόνα (την αδικούν τα αποτελέσματα, μεγάλη απουσία του πλέι μέικερ της-χύμα- Λούγκο ο Πίτα που ειναι ο πρώτος πασέρ στη Λίγκα, ενώ…υπάρχουν και κάποιες άκρες προπονητικές, ας μην μπω σε λεπτομέρειες). Κλείσαμε. Ξαναλέω, Τότεναμ και Μαρίτιμο θα είναι…οπλισμένες γιά το live (όπως θα είναι και αύριο νωρίς η Αντάλια), αλλά pre game μένουν οριακά εκτός.

Μου είναι εντελώς αδιάφορο αν παιχθούν στα live και κερδίσουν αλλά δεν φανεί στην κάβα. Με ενδιαφέρει η…τσέπη μου, με ενδιαφέρετε κι εσείς που θα είστε στο chat και ενδεχομένως, ΑΝ παιχθούν, ακολουθήσετε. Η κάβα είναι εδώ γιά την διαχείριση. Οπότε, τι έχω γιά παιχνίδι; Μιά ξερή δυάδα, ένα patent με τα μεγάλα και ένα trixie με τα “μικρά”.

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.000 μονάδες. Προηγουμενο υπόλοιπο: 3.650 μονάδες. Ποντάρισμα 21/1: Δυάδα: Καρλάιλ 2/Γουόλσολ 1 (7.97) με 55 μονάδες. Trixie: Γουλβς 2 (3.60)-Σουίντον 1 (3.00)-Τσέστεφιλντ 1 (3.10) με 20 στην τριάδα και 45 σε κάθε δυάδα. Ολο μαζί 155 μονάδες. Patent: Γέοβιλ 2 (4.33)-Αιντραχτ 2 (5.25)-Ταραγονα 2 (4.00) με 10 η τριάδα. Με 20 κάθε δυάδα. Και στα μονά βάζω 60 σε Ταραγόνα, 55 σε Γέοβιλ, 45 σε Αιντραχτ.

Ολο μαζί 230 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 440 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 3.210 μονάδες. Ανοίχτηκα λίγο παραπάνω, γιατί 1) αύριο θα παίξω λιγότερα και θα “πατσίσω” το μέσο όρο μου, 2) μου…αρέσουν και δεν το κρύβω. Ραντεβού στο chat μετά τις 16.30, αύριο ίδια ώρα νέα στήλη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras