4156

Billaras

Πολλά και μεγάλα μονά!

Καλημέρες, καλό μήνα, καλό διήμερο!! Εδώ είμαστε, μετά από “ρεπό” δύο ημερών. Και λέω δύο, γιατί χθες, κάτι έπαιξα! Οσοι ακούσατε betradio ή διαβάσατε εφημερίδα, ξέρετε. Ηταν η…Μπράγκα. Ομορφιά σκέτη. Μπράγκα-Πόρτο διπλό την περασμένη Κυριακή, Μπράγκα-Πόρτο άσος χθες. Καλοπληρωμένος, με ανατροπή παρακαλώ. Ηταν ένα από τα “περίεργα” ματς του τριημέρου, έτσι το βάφτισα στην εφημερίδα.

Ηρθε, μιά χαρά, να…ξαναπαίξουν και εδώ θα είμαστε (χεχεχεχε). Η κάβα παράλληλα, 1η Δεκέμβρη, ακριβώς κλείνοντας το 1/3 της σαιζόν, βρέθηκε στο υψηλότερο σημείο. Με την βρετανική δυάδα της Τρίτης, σκαρφάλωσε στις 23.045 μονάδες. Παραπάνω είναι τα κέρδη (αλλά όπως κάποτε μιά Κολομβία, έτσι και τώρα η Μπράγκα δεν θα φανεί πουθενά), αλλά και αυτά που φαίνονται, μου…κάνουν και μου παρακάνουν.

Ο Νοέμβρης ήταν εξαιρετικός, παίρνουμε την 1η στροφή (αν χωρίσουμε τη σαιζόν σε τρία τρίμηνα) με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ξέρω ότι όλοι είστε αναστατωμένοι με το θέμα του διαδικτιακού στοιχήματος. Τα είπα και χθες στο ράδιο. Παίξτε άμυνα!!! Αμυνα. Υπομονή να ξεκαθαρίσει το τοπίο που είναι όχι απλά θολό, αλλά…ομιχλώδες. Οσες εταιρίες σας λένε να αποσύρεται τα χρήματα σας άμεσα, κάντε το.

Μην το τρενάρετε αυτό. Μάξιμουμ ως τη Δευτέρα, κάντε το. Από εκεί και πέρα, λίγη υπομονή. Σε ότι αφορά στα ανταλλακτήρια και το trading, ναι, χάνουμε (προς το παρόν; μόνιμα;) ένα καλό μας όπλο. Αλλά δεν θα…πεθάνουμε κιόλας. Η μεγαλύτερη απόδειξη είναι η…κάβα. Λες και το ήξερα, ποτέ δεν είχα μέσα κέρδη από trading και live betting. Αρα, μπροστά σας η απόδειξη ότι κέρδη έρχονται και χωρίς αυτό.

Το είδατε και πέρυσι, το βλέπετε και φέτος. Οπως και να'χει, λίγη υπομονή. Αυτό κάνω κι εγώ…. Πάμε στο κουπόνι. Περίεργο κουπόνι. Δεν το λες κακό, δεν το λες και καλό. Πολλά μεγάλα, ως προκλητικά σημεία. Και -ειδικά σήμερα- ελάχιστα μικρά (τα “μικρά” τα δικά μου, ξέρετε πως τα εννοώ, από 1.65 ως 2.20, να γίνεται κάποιο σεβαστό παρολί).

Στην Αγγλία έχουμε κύπελλο, έχουμε και πολλά ντέρμπι, πάρα πολλά. Και γενικώς πρόγραμμα που προκαλεί γιά κόντρες, αλλά δεν ξέρω, διαισθητικά, δεν ψήνομαι και να ορμήσω. Πχ άνετα κάποιος κοντράρει την Τσέλσι, άνετα και την Αρσεναλ. Αλλά δεν θα το κάνω. Ειδικά στην Premier League, ένα σημείο έλεγα αρχικά να κρατήσω, θα το αφήσω και αυτό. Ποιό ήταν; Μα η…Αστον Βίλα! Ο…λαός σήμερα θα παίξει ΚΠΡ.

Καλά κρασιά θα πω εγώ. Κι ας κερδίσει 3-0, θα είναι το πλέον χαζό και …ασχετοσύνης μπετ της σαιζόν. Οταν ο μπουκ μου λέει “παίξε στο 1.95 ομάδα που…δεν έχει νίκη πουθενά φέτος”, κι εγώ πάω σαν πρόβατο και την παίζω, άσχετος είμαι. Και με 3-0, πάλι άσχετος θα έχω μείνει. Γιατί παίζω στο 2.50 στο 1.95. Ε, είπαμε…. Και ανάποδα, όταν όταν ο μπουκ μου λέει “μπορείς να κοντράρεις όμαδα που δεν έχει νίκη πουθενά και να πάρεις 4 φορές τα λεφτά σου”, τότε κανονικά λες ευχαριστώ και παίζεις.

Ούτε ειδήσεις κοιτάς, ούτε φανέλες, τίποτα. Γιατί δεν θα το κάνω; Απλά…δεν μου μιλάει η αγωνιστική ολόκληρη. Πάντως αν το να μην παίξω τελικά Βίλα είναι απλώς παράλειψη, το να έπαιζα ΚΠΡ είπα παραπάνω τι θα ήταν… Στην Championship πήξαμε στα ντέρμπι. Αλλα στο Λονδίνο, άλλα στο Γιόρκσιρ, άλλα στο Λάνκανσιρ, άλλα στα Μίντλαντς, χαμός γίνεται.

Μόνο σε ένα θα “χωθώ”. Πάλας-Μπράιτον. Μόνο σε αυτό. Η Πάλας σαν να μου βγάζει ένα μπούκωμα, μιά κούραση (απανωτά ταξίδια έκανε, ο Χάλογουέι διαμαρτυρήθηκε γι αυτό, 450 χλμ πήγαίνε-έλα εις διπλούν έκανε), ενώ η Μπράιτον σαφώς έχει ανεβάσει στροφές, αήτττητη επτά ματς είναι και ξέρει να “κλέβει” νίκες. Ντέρμπι μίσους είναι, ζόρικο πολύ είναι, αλλά θα το τιμήσω.

Ενστικτό. Αυτό…μου έχει κάτσει. Και στο FA CUP; Η αρχική μου διαλογή έλεγε Σάουθεντ, Ντόνκαστερ, Τζίλιγχαμ, Πορτ Βέιλ. Καλές απουσίες βλέπω στην Σάουθεντ, ακόμα πιό βαρβάτες στην Ντόνκαστερ, τις σβήνω και τις δύο. Θα προσθέσω μία. Την Τσέστερφιλντ. Καλές νίκες έχει, η Τρανμίρ σαφώς κάνει κοιλιά, αξίζει ένα ρίσκο. Και επειδή…τα ξαναματακοιτάω, καταλήγω: Εξω ΚΑΙ η Μπράιτον.

Και τι μου μένει από το νησί; Ενα ΠΟΛΥ ρισκαδόρικο trixie, με Τζίλιγχαμ, Πορτ Βέιλ, Τσέστερφιλντ. Θα τα παίξω και μονά. Μονά-δυάδες-τριάδα. Επτά στήλες. Με ένα να πάρω πάνω από το 80% του συνολικού μπετ πίσω. Ατόφιο…κυπελλικό σύστημα. Πιό πολύ από τα τρία πιστεύω την Πορτ Βέιλ, που και αγωνιστικά μου βγαίνει (κοιλιά η Σέφιλντ, σε άνοδο και ψυχολογικά η Βέιλ μετά το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς) και εξωαγωνιστικά οι…συμπτώσεις είναι πολλές (Δεκέμβρη πέρυσι άφησε την Βέιλ ο Ανταμς να πάει στην ομάδα της καρδιάς του, τότε ήταν δεύτερη.

Δεκέμβρη ξαναπάει ως αντίπαλος στο Μπράμαλ Λέιν και πάλι 2η η Βέιλ. Και θέλει να αποδείξει πολλά ο Ανταμς εκεί που έφυγε σε 5 μήνες ως αποτυχημένος, μέσα στην αγαπημένη του ομάδα). Κλείσαμε με το νησί. Εκτός νησιού; Κατ' αρχάς υπάρχουν μερικά ακόμα…περίεργα. Γραμμένα από χθες και ειπωμένα στο ράδιο. Η Νόισταντ ας πούμε. Το τι έγινε το 2010, γνωστό σε όλους.

Πέρυσι έσκασε ένα “ξεκάρφωτο” διπλό. Ας σκάσει κι άλλο ένα. Αν δεν γίνει “χατήρι” από την Στουρμ, θα φάμε τάληρο και χαίρετε. Αλλά δέχομαι να ρισκάρω. Το άλλο είναι το Κόρδοβα-Χερέθ. Τι θα το φέρουν τα γειτονάκια της Ανδαλουσίας; Κάθε χρόνο όλο και…κάτι ανακαλύπτουν. Εδώ δεν ξέρω που να καταλήξω, αλλά θα…κοιτάω στο live.

Το τρίτο είναι αυριανό, η Μπρόντμπι. Πέρυσι στεγνά έδωσε το ματς προτελευταία αγωνιστική και πήρε τον τίτλο η Νόρτζελαντ (σιγά μην δεν το έδινε, γιά να πάρει τον τίτλο η μισητή Κοπεγχάγη). Τώρα η Μπρόντμπι θέλει βαθμούς, είναι προτελευταία. Και ανεβασμένη και αγωνιστικά. Η Νόρτζε δεν ελπίζει γιά τίτλο, μιά άνεση την έχει, αν θέλει “ξοφλάει”.

Αν θέλει, το ξαναγράφω. Τα “περίεργα” είναι…όπως το λέει η λέξη. Μπορεί να μην κάνεις και κιχ. Χθες η Πόρτο δεν έβαλε πέντε βασικούς, έβαλε ένα γκολ, δεν ξανάκανε υποψία φάσης και μετά το 75' άρχισαν τα..όμορφα. Πρώτα χαζη αποβολή, μετά χαζό αυτογκόλ, ιδού 1-1 και με παίκτη λιγότερο, μετά από λίγο όλα τούμπα. Πέρα από τα παραπάνω, έχουμε σαφώς δύο προκλήσεις.

Ντόρτμουντ και Ατλέτικο. Ερχονται οι μπουκ και μου λένε στο ένα ματς “αυτή με τα κίτρινα, κέρδισε και πρόπερσι δύο φορές αυτήν με τα κόκκινα. Και πέρυσι ξανάβγαλα ίδιες αποδόσεις, αλλά…πάλι κέρδισε και τις δύο φορές αυτή με τα κίτρινα”. Και εγώ αναρωτιέμαι -βλέποντας και την εκπληκτική σε όλα τα μεγάλα ματς Ντόρτμουντ- πως διάολο κάποιος μπορεί να παίξει Μπάγερν! Στο άλλο, κοιτάς μιά βαθμολογία.

Ποιός είναι δεύτερος; Ποιός είναι +8 από τον τρίτο; Και ποιός είναι 3ος; Και ποιός έχει καλύτερη φόρμα; Και ποιός καλύτερο κλίμα;; Και ποιός έχει τον καλύτερο φορ του κόσμου; Ναι, αυτή που πληρώνει…άντερα. Ε, οκ, θα παλέψω με την (αρνητική) παράδοση. Πρώτη φορά θα είναι;;; Εδώ, τω ΠΩΣ θα παίξετε Ντόρτμουντ και Ατλέτικο, είναι δικό σας θέμα.

Ξερά διπλά και κάλυψη στο live (όσο υπάρχει ακόμα για 48 ώρες ανταλλακτήριο;). Με χάντικαπ; Με διπλή ευκαιρία; Εσεις αποφασίζετε. Εγώ δίνω το ερέθισμα. Και μένουν τα…πιό συμβατικά σημεία. Που είναι ελάχιστα!!! Μιά Εβιάν να προσθέσω σήμερα; Αντε και την πρόσθεσα κόντρα στο μπάζο της Νανσί. Μιά Γοδόι που ντεμπουτάρει ο Παλέρμο ως προπονητής; Μιά Στουτγάρδη που παίζει μέσα στην Φιρτ; Αυτές γυρίζουν στο μυαλό μου… Ηδη έχω ρισκάρει πολύ στο νησί.

Θα κάνω το εξής εκτός νησιού: Μονό η Νόισταντ. Μονό (από σήμερα) και η Μπρόντμπι. Καλύτερο μπετ στην δανέζα. Και μονά και στις Ντόρτμουντ (4.10), Ατλέτικο (6.40). Θα πάρω κι άλλο ένα αυριανό σημείο, την Τζένοα. Η ανάλυση της, αύριο. Και θα κάνω δυάδα Εβιάν-Τζένοα, τα…μοναδικά “μικρά” μου σημεία. Δηλαδή πουθενά δεν θα “κλείνω” κάτι από σήμερα, ούτε παίζω κάτι εντελώς συμβατικό (παρολί, over κλπ).

Το ρίσκο είναι…τεράστιο. Στο 4.50 η Τσέστερφιλντ, στο 4.60 η Πορτ Βέιλ, στο 3.75 η Τζίλιγχαμ, στο 7.20 η Νόισταντ, στο 3.65 η Μπρόντμπι, στο 4.10 η Ντόρτμουντ, στο 6.40 η Ατλέτικο, στο 2.10 η Τζένοα, στο 2.00 η Εβιάν. Με τα δύο ¨μικρά” μέσα και ο μέσος όρος είναι… 4.30!!! Μπορεί και να χάσω. Κανένα ζόρι δεν έχω. Μέσα μου σήμερα μου λέει ότι έτσι πρέπει να παίξω.

Κάνω τα “τρικ” μου (μονά στα εγγλέζικα, παίζω και μιά “χαμηλή” δυάδα), ποντάρω νορμάλ, αυτό ήταν! Οποιος θέλει, ακολουθεί! Α, κάτι τελευταίο. Σήμερα…δεν έχω όρεξη γιά…λόττο. Αν κάποιος έχει, ίσως στην Β' Ιταλίας να “βρέξει” ισοπαλίες. Καιρός τους είναι, οι ενδείξεις δείχνουν ότι μάλλον θα σκάσουν κάμποσες (ειδικά σε Μπάρι, Μπρέσια, Λαντσιάνο, Προ Βερτσέλι).

ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 20.000 μονάδες. Κέρδη από 27/11: 465 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 23.045 μονάδες. Ποντάρισμα 1/12: Μονά-δυάδες-τριάδα: Τζίλιγχαμ 2 (3.75)-Πορτ Βέιλ 2 (4.60)-Τσέστερφιλντ 2 (4.50), παίζω 80 μονάδες στην Τζίλιγχαμ και 70 σε Πορτ Βέιλ και 70 σε Τσέστερφιλντ ως μονά. Ακολούθως, από  35 μονάδες σε κάθε δυάδα (σύνολο 105) και 10 στην τριάδα. Ολο μαζί 335 μονάδες.

Δυάδα: Τζένοα 1-Εβιάν 1 (4.2), με 130 μονάδες. Μονό: Στουρμ-Νόισταντ 2 (7.20), με 40 μονάδες. Μονό: Μπάγερν-Ντόρτμουντ 2 (4.10), με 70 μονάδες. Μονό: Ρεάλ-Ατλέτικο 2 (6.40), με 50 μονάδες. Μονό: Νόρτζελαντ-Μπρόντμπι 2 (3.65), με 110 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 735 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 22.310 μονάδες. Είμαι λίγο πάνω από το “όριο” της ημέρας. Αλλά γυρίστε το μυαλό σας πίσω.

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο ήμουν κάπου 300 μονάδες κάτω από το όριο. Μετά, έπαιξε την Τρίτη (και κέρδισα) και δεν ξανάπαιξα. Δεν πέταξα αριστερά και δεξιά τίποτα. Οπότε με παίρνει σήμερα. Ο καθένας ας κάνει τη χημεία του, ενώ μπορεί και να μην ακολουθήσει αν δεν θέλει τόοοοσο ρίσκο. Είναι σαφές ότι η μέρα δεν “κλείνει” σήμερα, θα περιμένω ένα μονό αυριανό (Μπρόντμπι), θα περιμένω ενδεχομένως και γιά την δυάδα.

Οπότε, αύριο…βλέποντας και κάνοντας. Σίγουρα θα ποντάρω πολύ λιγότερα. Ο στόχος σήμερα είναι απλός, αυτός που είναι…πάντα. Πρώτα να μην χάσω. Δυό μονά (πχ ένα εγγλέζικο κι ένα μη εγγλέζικο) μου φτάνουν γιά να πατσίσω το ποντάρισμα μου. Αλλά είπαμε. Και να χάσω, δεν τρέχει κάστανο. Και εννοείται, ότι όποιος θέλει, έστω γιά τελευταία (;) φορά, κάνει trading όπου τον βοηθήσει το ματς.

Εγώ, το δηλώνω, ΔΕΝ θα κάνω. Αύριο πάλι, εκεί κατά τη 1….

Παλαιότερα άρθρα του Billaras