253

Germanos

Πολλά λόγια, λίγες πράξεις!

Χαίρετε, χαίρετε! Πάνω από 50 χαμένες μονάδες αυτόν τον πρώτο ενάμιση μήνα στο betsellers, στην επιστροφή σπίτι μου. Έχουμε ευστοχήσει μόλις σε 4 παιχνίδια, στο 4 στα 29 είμαστε αυτήν την στιγμή σε ότι αφορά την ευστοχία, κάτι που πρέπει να αλλάξει, όμως αυτά θα τα δούμε αναλυτικά παρακάτω στη στήλη.

Αναφορά θα γίνει σήμερα και στην εθνική ομάδα της Γερμανίας, όπου υπάρχουν αλλαγές, υπάρχουν δηλώσεις και υπάρχουν και δύο φιλικά που ακολουθούν.

Περίεργο το κλίμα από πολλές απόψεις, κάτι που δεν κάνει εύκολη τη δουλειά του Φλικ.

Βέβαια, όλα μα όλα αυτά πάνε σε δεύτερη μοίρα, με όλα αυτά που συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην Ελλάδα, δύσκολο να μην επηρεαστείς. Ποδόσφαιρο, μπάσκετ, όλα αυτά σαφώς είναι (για μένα) τα πιο σημαντικά δευτερεύοντα πράγματα, όμως αν αυτά τα αφήσεις για λίγο και δεις τι συμβαίνει στην Ελλάδα, θα μαυρίσει η ψυχή σου.

Επτά μήνες από το τραγικό γεγονός στα Τέμπη, μέχρι και σήμερα, μετράω πάνω από 10 τραγικές ειδήσεις (αυτές για… τίτλο). Το ότι η συχνότητα τέτοιων ειδήσεων μεγαλώνει με ανησυχεί πολύ. Τι να πούμε για τα Τέμπη, για τον Αντώνη, για τους ναζί που κατέβηκαν μέρα μεσημέρι στην Αθήνα, για τις φωτιές, για τις πλημμύρες, για τις εκρήξεις σε ελληνικές πολεμικές βάσεις.

Με φοβίζουν όλα αυτά και ας είμαι μακριά. Ξέραμε πως η Ελλάδα καλώς ή κακώς μπάζει από οργάνωση, όμως πλέον δεν γίνονται ούτε τα βασικά που παραπέμπουν στην ύπαρξη κράτους. Το λυπηρό (και αυτό είναι μια μεγάλη διαφορά με το εξωτερικό) είναι ότι στην Ελλάδα όλα εξαρτώνται από την εκάστοτε κυβέρνηση, αντίθετα έξω όποιος και να κυβερνάει, ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί βρέξει χιονίσει.

Μεγάλη κουβέντα πάντως, δεν γίνεται πάντως να μείνεις απαθής από όλο αυτό. Μιλάμε για την μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που έχει βιώσει ποτέ η χώρα (φωτιές και πλημμύρες). Ας ελπίσουμε σε καλύτερες μέρες, χλωμό όμως με όλους που έχουν την «ευθύνη».

Ποδόσφαιρο το άκρως αντίθετο του μπάσκετ

Και ενώ η εθνική ομάδα μπάσκετ της Γερμανίας βρίσκεται στον τελικό του Μουντομπάσκετ, η εθνική ποδοσφαίρου προσπαθεί με νύχια και με δόντια να ξανά φέρει τον κόσμο στο πλευρό της.

Δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες, από οργάνωση μέχρι και νοοτροπία. Η εθνική μπάσκετ της Γερμανίας και γενικότερα το γερμανικό μπάσκετ έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία 15 χρόνια. Οι άνθρωποι δούλεψαν, εξέλιξαν ταλέντα, έχτισαν υποδομές και αυτό φαίνεται είτε σε συλλογικό είτε σε εθνικό επίπεδο.

Στο ποδόσφαιρο αυτό το μοντέλο υπήρχε από το 1994 μέχρι το 2014 περίπου.

Μετά άρχισε η κατρακύλα σε πολλά, τουλάχιστον στην εθνική ομάδα ποδοσφαίρου. Πολλά αντικρουόμενα πράγματα, πολλοί «κόκορες» σε καίριες θέσεις και ως γνωστόν όπου λαλούν πολλά κοκόρια, αργεί να ξημερώσει. Δύο σερί αποκλεισμοί σε ομίλους του Μουντιάλ, μέτριες εμφανίσεις και περισσότερο παρασκήνιο από… ποδόσφαιρο, έχουν φέρει την εθνική Γερμανίας σε δύσκολη θέση.

Έγιναν κάποιες αλλαγές το τελευταίο διάστημα, με τον Χάνες Βολφ να αναλαμβάνει να αλλάξει τη δομή σε πολλά, από στελέχωση μέχρι και τρόπο προπόνησης από την U-12 μέχρι την U-21. Υπάρχει πλάνο, με νέους ανθρώπους, αλλά αυτό θα αργήσει να καρποφορήσει, θέλει μίνιμουμ μια δεκαετία για να δούμε τα αποτελέσματα στην εθνική των ανδρών.

Σήμερα έχουμε το φιλικό απέναντι στην Ιαπωνία, όπου ο Φλικ έκανε την έκπληξη και κάλεσε τον Μούλερ, ο οποίος θεωρητικά είχε αποχαιρετήσει την εθνική πέρυσι από το Κατάρ.

Και όμως θα βρίσκεται σε αυτά τα δύο φιλικά. Εκπλήξεις πάντως στους ποιους κάλεσε, με τον Γκρος να βρίσκεται στην αποστολή και τον Γκορέτσκα να μένει σπίτι του. Μένει να φανεί τι θα παρουσιάσει στα επόμενα φιλικά η ομάδα, που δεν θα έχει επίσημο παιχνίδι μέχρι του χρόνου, όπου θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Από μένα ένα πολύ πολύ μεγάλο ερωτηματικό για το τι θα καταφέρει το επόμενο διάστημα η ομάδα, που ψάχνει να βρει ταυτότητα σε όλους τους τομείς.

Κακό στοιχηματικό ξεκίνημα

Πάμε τώρα στην αυτοκριτική. Κακό ξεκίνημα, τόσο απλό. Αν έχουμε 4 στα 29 σε αυτόν τον πρώτο ενάμιση μήνα, ασφαλώς δεν μπορούμε να έχουμε κέρδη, εκτός αν αυτά τα τέσσερα ήταν σε ένα γιανκί, όμως τέτοια «τύχη» δεν έχουμε. Χαλάμε πολλά στη χημεία και σίγουρα 15 μονάδες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, τότε που έπαιξα τα χάντικαπ.

Χαζομάρα. Κατά τα άλλα δεν διακρίνω κάποιο λάθος διαχείρισης. Μικρά πονταρίσματα, στο 96% των μπετ μας είμαστε στα μονά, μόλις το 4% μπήκε σε σύστημα με ζητούμενα δυάδες. Το 31% των μπετ είναι σε γκολ/γκολ ημιχρόνων, είναι ακριβώς εκεί που το θέλω, ίσως φτάσουμε και στο 25% μέχρι το τέλος της χρονιάς, τα άλλα όλα είναι value σημεία.

Ασφαλώς μπορούμε να πιάσουμε τα σημεία ένα προς ένα και να αρχίσουμε να λέμε πως αξίζαμε το διπλό εδώ, εδώ και εδώ και θα είχαμε στην τελική κέρδος, όμως αυτά δεν τα κάνω, με ξέρετε, μάτια έχετε, χαζοί δεν είστε.

Ούτε θα αρχίσω να μιλάμε για ανάδρομους Ερμήδες, ούτε για ξεματιάχτρες. Είτε κερδίζουμε, είτε χάνουμε, θέλω πάντα να έχετε το feeling ότι δίνω το 100% στη μελέτη και στην ανάδειξη σημείων. Για αυτό και εισάχθηκε και η στήλη της πρώτης διαλογής, θέλω να έχετε τα πάντα μπροστά σας.

Λογικά θα τα πούμε την Τετάρτη με πρώτη διαλογή, αφήνω ανοικτό το ενδεχόμενο για να πούμε και την Τρίτη.

Σας φιλώ, καλό Σ/Κ να έχετε!

Παλαιότερα άρθρα του GERMANOS