83

Billaras

Πολλά σημεία κα ιστοριούλες-UPDATE!

Δεύτερο συνεχόμενο “τρικ” την Κυριακή και την “μάζεψα” την δουλειά. Δυάδα το Σάββατο (που..είχα κλέψει και τον εαυτό μου με λάθος απόδοση στο πινακάκι), δυάδα την Κυριακή (στο τσακ να περάσουν και τα τέσσερα και να γράψει και η άλλη), οπότε μάζεψα μια 30αρα μονάδες. ‘Οπως έγραψα και προχθές, σιγά μην το πανηγυρίσω κιόλας. Απλώς όταν κρίνω ότι πρέπει, σηκώνω το χειρόφρενο, η εμπειρία παίζει το ρόλο της και η δουλειά γίνεται.

Καιρός πανιά/καιρός κουπιά, τώρα δούλεψε κουπί.

Σήμερα πάντως έχω ζοριστεί. Τι πράμα είναι αυτό με το πρόγραμμα; Το Σάββατο τρεις ώρες ξεδιάλεγα, την Κυριακή ξεραϊλα. Τώρα πάλι σήμερα παλεύω να αποφασίσω τι θα παίξω.

Πριν πάω σε αυτά, μιά παρένθεση να…χαλαρώσουμε λίγο! Μπορεί να έχει Champions League απόψε, αλλά εδώ στο Betsellers είμαστε απο άλλο ανέκδοτο.

Οσοι λοιπόν είστε μιάς ηλικίας άνω των 40 και διαβάζατε/θυμάστε τον τεράστιο Γιώργο Παρασκευά, θα θυμάστε που έλεγε συχνά για τον Μπάρι Φράι. Πρώην τεχνικό της Πιτέρμπορο (μια δεκαετία, 1996-2006), έκτοτε και ως σήμερα, τεχνικός διευθύντης της παρότι είναι στα 78 του πλέον. Γενικά…μιά ζωή Πιτέρμπορο. Και μιά ζωή…πρώτη (στοιχηματική) μούρη.

Μεγάλη μορφή, και ντοκιμαντέρ γιά πάρτη του και άλογα στον ιππόδρομο έχει και απ’ όλα. Τέλη του 2018 κατηγορήθηκε (και αποδέχθηκε την κατηγορία) και τιμωρήθηκε για παράνομο στοιχηματισμό. Γελάγαμε όταν το μαθαμε οι παλιοί. Αν ζούσε ο Παρασκευάς θα είχε γράψει επικό κείμενο, είναι βέβαιο. Ανακάλυψαν την Αμερική λίγο…αργά, έπαιζε κουμάρι ο Φράι; Θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει (γέλια)! Anyway, Γενάρη του 2019 έφαγε ένα τριμηνο αποκλεισμό, για τα μάτια του κόσμου.

Που κολλάει ο Μπάρι Φράι; Eκεί που κολλάει και ο Ιβαν Τόνι της Μπρέντφορντ. Σας θυμίζω ότι ο παιχταράς γκολτζής τιμωρήθηκε με 8 μηνες αποκλεισμό (αρχικά ήταν 15μηνος) απ΄τα πάντα γιατί…τζόγαρε παράνομα φυσικά. Και όχι μόνο τζόγαρε, αλλα αποδείχθηκε ότι και στοιχεία προσπάθησε να καταστρέψει και πως είχε ποντάρει δεκατρεις φορές να χάσει η ομάδα του!! Ο Τόνι τιμωρήθηκε τον Μάιο που μας πέρασε και επέστρεψε τώρα, αλλά δεν ήταν για στοιχήματα την περίοδο που ήταν στην Μπρέντφορντ.

Ηταν για την περίοδο 2017-2021. Που έπαιζε τότε; Νομίζω το ξέρετε. Στην…Πιτέρμπορο ως το 2020. Τι σύμπτωση!

Και που κολλάνε ο Φράι και ο Τόνι και η Πιτέρμπορο και μου’ρθε σήμερα να γράψω αυτό το μίνι-σεντονάκι; Σε μιά είδηση που έσκασε προ ημερών και σε μιά ακόμα που έσκασε το Σάββατο. Προ ημερών (στις 9 του μηνα) βγαίνει το εξής μαντάτο: Ali Uzunhasanoglu: Peterborough United coach given suspended ban and fined over betting breaches! Ωπα λέω.

Κε-σκε-σε; Ο κύριος Αλι Οζουνχασάνογλου, τούρκος φυσικά (από το Ρίζε, αλλά εχει και αγγλική υπηκοότητα), είναι στην Πιτέρμπορο από το 2021 ως προπονητης τερματοφυλάκων της Under-21 και φέτος είχε πάρει προαγωγή, ηταν προπονητής τερματοφυλάκων της κανονικής Πιτέρμπορο. Πιό πριν ήταν και σε άλλες ομάδες (Ολνταμ, Πρέστον, Στιβενέιτζ, πάντα προπονητης τερματοφυλάκων).

Παραδέχθηκε ότι έπαιξε 1144 bets απο το 2018 ως τα τέλη του 2023. Καμπάνα κι αυτός. Η είδηση αυτη έσκασε 9 του μήνα.

Φοβερές συμπτώσεις, όλα τα τζογαρόσκυλα μαζεύτηκαν στην Πιτέρμπορο (γέλια). Και αν νομίζετε ότι όοοολα τα παραπάνω τα έγραψα επειδή ο Ουζουνχασάνογλου έπαιζε παρολιά όσο προπονούσε στην Πιτέρμπορο, κάνετε λάθος. Μιά μέρα μετά, έπαιξε Γουίκομ-Πιτέρμπορο, τώρα, το Σάββατο.

Ηρθε 5-2. Και χθες βράδυ βλέπω μια ακομα είδηση: Nicholas Bilokapic: Peterborough boss Darren Ferguson defends goalkeeper after ‘torrent of abuse”. Ωπα! Τι έγινε εδώ; Ο προπονητης υπερασπίστηκε τον τερματζή του από το χώσιμο που του εκανε ο κόσμος της Πιτέρμπορο; Μπαίνω να δω στιγμιότυπα του 5-2. Σταματήστε ότι κάνετε και δείτε τα: https://www.

youtube.com/watch?v=6FcIXYB3cf4 . Και τώρα ελάτε στη θέση μου. Ξέρετε για Μπάρι Φράι ιστορίες αμέτρητες. Ξέρετε για τον Ιβάν Τόνι. Μαθαίνετε για τον τούρκο προπονητή των γκολκίπερ. Και μετά έρχεται αυτή η 5αρα με ΑΥΤΑ τα γκολ. Πόσο ανυποψίαστος, πόσο αθώος και πόσο αφελής θα πρέπει να ειμαι για να μην το σχολιάσω ειδικά μετά τις φάσεις που είδα; Είχε επηρεαστεί το παιδί, ο τέρμας της Πιτέρμπορο, του…είχαν τιμωρήσει τον προπονητή του! Δεν άντεξα, σας τα αράδιασα, αγαπάμε Πιτέρμπορο και τώρα…πάμε στα φρέσκα!

Πολλά σημεία.

Και αύριο στο Νησί. Αύριο τα σεντονάτα δεν τα αγγίζω, για Πέμπτη δεν θέλω να πω τίποτα, οπότε έχω τα σημερινά σεντονάτα και τα εγγλέζικα διημέρου.

Στο σεντόνι, θεωρώ ότι και Ρεάλ και Σιτι θα κερδίσουν. Και με γκολ. Αυτό διδάσκει η σαιζόν, πιστεύω είδατε την ανάλυση στο vidcast χθες βράδυ, μην τα ξαναγράφω, αναλώθηκα να σας γράφω για τον Μπιλοκάπιτς (κροάτικης καταγωγής ο αυστραλός τέρμας της Πιτέρμπορο), τον Ουζουνχασάνογλου και τον Φράι! Πάρα πολύ ψηλό το gg στην Κοπεγχάγη, στο 2,20.

Η Σίτι έχει φάει γκολ φέτος στα 26 απο τα 36 ματς της. Και σε όλα του ομίλου εκτός έδρας. Η Ρεάλ δεν έχει Μπέλιγχαμ, θα ζοριστεί, δεν έχει και κανένα βασικό στόπερ, αλλά είναι…η Ρεάλ. Και η Λειψία τρώει για πλάκα. Εδώ είναι χαμηλά, αλλα σε combo πάμε 2+gg στο 3,75! Γενικά ο προσανατολισμός είναι τα γκολ και στα δύο ματς.

Στην Αγγλία, αύριο μου αρέσουν τρία μεγάλα.

Και ΚΠΡ στο 3,50 και Πλιμουθ στο 350 και Πρέστον στο 3,25.

Στο σήμερα; Μπλάκμπερν στο 3,00 απο Championship, αλλά και ο τίμιος άσος της Νόριτς (2,10) που όμως μαζί με g/g μας πάει στο 4,20! Γουίκομ στο 4,50 και Γουίγκαν στο 4,20 απο 1η. Χάρογκειτ (5,50 το ξερό διπλό, στο 4,33 το draw no bet και στο 3,20 το Χ-2+under 4) και Νιούπορτ (2,50, έπεσε απο το 2,75 που ήταν ως αουτσάιντερ) απο τη 2η.

Και μια Μέιντενχεντ στο 3,40 απο τη Νάσιοναλ Λιγκ.

Σαν να…μαζεύτηκαν πολλα λοιπόν, αυτό που έγραψα στις πρώτες αράδες.

Τι να αφήσω/τι να κρατήσω/τι τρικ να κάνω/πως να τα παίξω/να κάνω διήμερο παιχνιδι; Πολλά ερωτήματα.

Ξεκίνησα να σβήνω. Πάντα έτσι γίνεται. Πρώτη η Μέιντενχεντ. Ούτε πρώιμη έχει, ήταν και τέρμα άτυχη το Σάββατο, αντί να κερδίσει 0-3 με μονότερμα, έφαγε ένα με πέναλτι και γονάτισε.

Μετά, την Ρεάλ. Ζύγισα πολύ τον Μπέλιγχαμ που θα λείπει και βλέπω και μια τάση στην αγορά για κόντρα του διπλού. Μετά θα σβησω την Χάρογκέιτ. Οχι γιατί πήγε στο 5,50 απο το 6,00. Την πόνταρα στο 8,00 προ ημερών μέσα στη Στόκπορτ. Αλλά εγώ βλέπω πως παίζει. Εχουμε πει, εδώ έλέγχουμε τα πάντα. Reports, στιγμιότυπα, να μην στεκόμαστε σε ένα ξερό σκορ.

Τέρμα λοιπόν τυχερή και με Στόκπορτ και τέρμα τυχερή και προχθές με Κόλτσεστερ. Κέρδισε 1-0 αντί να χάσει 1-4 χωρίς υπερβολή. Η Κόλτσεστερ έχανε άντερα, σπάνια βλεπω 20+ τελικές σε ένα ημίχρονο. Μιά του κλέφτη, δύο του κλέφτη. Αν τριτώσει η ρέντα της, άξια. Και απο τα αυριανά σβήνω απο τώρα την Πλίμουθ γιατί και η Κόβεντρι είναι σε σούπερ φεγγάρι, δεν είναι σωστό να κοντράρω φορμαρισμένη.

Μετά, θα αφήσω την Γουίγκαν γιατί η Οξφορντ με Μπλάκπουλ ήταν καλή, έδειξε σημεία ζωής. Και η Γουίγκαν με ξενέρωσε κόντρα στην Εξετερ.

Τα ξανακοιτάω. Αρχικά, αφού η Νιούπορτ έπεσε στο 2,50 δεν αξίζει για σύστημα. Είναι για ξερή δυάδα. Με ποιό; Με Νορίτς άσο ή με το g/g στην Κοπεγχάγη; Θα πάω με τον ξερό άσο της Νόριτς. Είναι καλά, “δένουν” αυτοι οι δύο άσοι.

Οπότε μιά δυάδα εδώ.

Και τι εμεινε; Η Σίτι με 2+g/g στο 3,10. Η Μπλάκμπερν στο 3,00. Η Γουίκομ στο 4,20. Και αύριο η Πρέστον στο 3.25 και η ΚΠΡ στο 3,50. Αυτά τα πέντε. Αποφασίσω. Εξω και η Πρέστον. Ντεφορμέ η Μίντλεσμπρο αλλά έχει δυνατότητες να ανακάμψει.

Και καταλήγω: Η δυάδα που είπα (2,10Χ2,50). Μονό της η Γουίκομ και μάλιστα…με θράσος, το 4,20 το κάνω 8,50 με το g/g! Δυο στα δύο έχω με αυτο το τρίκ.

Δεν πιστέυω σε 0-1 αν είναι να σκάσει διπλό. Πέντε-τρία-τέσσερα έβαλε στα τρία τελευταία η Γουίκομ. Και η ομάδα μου μπάζει πίσω (έχει απουσίες), αλλά σκοράρει σχεδόν πάντα εντός.

Και trixie με Μπλάκμπερν 2-ΚΠΡ 2-Σίτι 2+gg. Τώρα που έχω και μονό και δυάδα, μπορώ να κάνω ένα trixie. Και είναι και παιχνίδι διημέρου. ΟΛΑ έχουν πρώιμη, τα combo (Γουίκομ και Σίτι) παίζονται στο bet builder.

Κλείσαμε, στην φωτό το…αλάνι, ο μέγας μάγιστρος και δάσκαλος, ο Μπάρι Φράι.

Update: Αν βλέπατε τα ματς ή έστω τα στατιστικά, χθες θα διαπιστώνατε ότι και η Πλιμουθ (που οριακά δεν κέρδισε, ισοφαρίστηκε στο 90φεύγα) και η Πρέστον και η Χάτερσφιλντ (που κέρδισαν) έκαναν…πολύ λιγοτερα απο την ΚΠΡ. Η οποία έχασε! Και αυτήν είχα κρατήσει εγώ ανάμεσα απο Πλίμουθ/Πρέστον/Παρί 1+under.

Ουδέν άλλο σχόλιο, τουλάχιστον τα νεύρα που είχα χθες μου πέρασαν.

Σήμερα “σβηστά”. Απο Conference δεν μου άρεσε τίποτα. Απο Europa League, χαλαρό παιχνίδι με γκολ και combo. Τρία ματς τσεκάρω. Γιουνγκ Μπόις-Σπόρτινγκ, Μπράγκα-Καραμπάκ και Λανς-Φράϊμπουργκ. Σε Ελβετία και Γαλλία μπορώ να σκεφτω και σημείο. Δηλαδή Σπόρτινγκ και Λανς.

Στη Μπράγκα σημείο δεν αγγίζω, μόνο θεωρώ ότι το gg είναι ψηλά (1,95) και το gg+οver επίσης ψηλά (2,37). Στην Ελβετία παίζει και το gg+over (2,05) και το 2+gg (3,25) και το Χ-2+gg (1,95). Μάθανε όλοι τον Γιόκερες τώρα, όταν ηταν στην Κόβεντρι και έσκιζε τα δίχτια (και σας τον λέγαμε), ροχάλιζαν οι άγγλοι. Τώρα θα πάνε του χρόνου να τον πάρουν με 50-60 μύρια για πλάκα.

Και στο Φελίξ Μπολάρ της Γαλλίας, εκτός του gg+over κοιτάω και το 1+gg (3,75) και το 1-Χ+gg (2,20). Βάζω και τις ισοπαλίες στο μυαλό μου γιατί είναι πρώτα ματς.

Τι να διαλέξω έτσι για να περάσουμε χαλαρά απόψε; Λεω να πάω 1-Χ+gg απο Λανς (2,20) με X-2+gg σε Σπόρτινγκ. Η δυάδα στο 4,29. Οποιος θέλει, κοιτάει και τις άλλες επιλογές, εγώ πήγα στα πιο safe γιατί…πολλά έχουν δει τα μάτια μου τελευταία! Μια δυαδούλα για το ονόρε, να μην περάσει…ξεροσφύρι η βραδιά.

Νέα στήλη Σάββατο, αύριο κανονικά στις 4 θα έχουμε Betsellers Radio.

Υ,Γ: Η Κρίσταλ Πάλας αναμένεται απο ώρα σε ώρα να ανακοινώσει την απόλυση του Ρόι Χότζον.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras