2957

Billaras

Πολλές οι ευχές, αλλά… λίγο το στοίχημα!

Τώρα είναι το…εορταστικό τριήμερο; Είναι η αφρικανική σκόνη κι ο νοτιάς; Είναι αυτα τα τραγικά που συμβαίνουν γύρω μας; Είναι ότι το κουπόνι είναι…μισαδάκι; Μάλλον είναι όλα μαζι. Εχω μιά μούχλα να το πω; Μιά βαρεμάρα; Δεν έχω όρεξη γιά τίποτα! Αλλά…τρώγοντας λέει, έρχεται. Οπότε, άσε τη μίρλα Βασιλάκη, σκάσε και γράφε (γέλια).

Εδώ είμαστε, Πέμπτη, να πούμε δύο λογάκια. Πρώτα απ' όλα ευχές γιά αύριο. Μεγάλη γιορτή και θρησκευτική και εθνική. Πέντε άνθρωποι, μετρημένοι στα δάχτυλα (τόσοι το ξέρουν μέχρι..τώρα), θα μου..ευχηθούν και μένα, αφού έχω βαφτιστεί (και) Βαγγέλης! Ευχές λοιπόν γιά όλους, δημόσια και στην αγαπημένη μου, κούκλα βαφτιστήρα μου! Ευχές και σε φίλους καθολικούς που έχουνε Πάσχα.

Και πέρα από την δική μας ελληνική-ορθόδοξη γιορτή, ας κάτσουμε και λίγο ταπεινά και σιωπηλά να γυρίσουμε τη σκέψη πίσω, σε εκείνους που ύψωσαν ανάστημα, πάλεψαν, χάθηκαν γιά εμάς σήμερα, πριν από 200 χρόνια. Και μετά, ας απολαύσουμε το τριήμερο, αλλά…χωρίς στοίχημα. Ή μαλλον με ελάχιστο. Την άποψή μου περί εθνικών ομάδων την ξέρετε.

Πόσο μάλλον αν είναι φιλικά τα ματς. Αλλά και γιά επίσημα το ίδιο περίπου ισχύει. Δεν παίζω. Το κάνω μόνο σε τελικές φάσεις, που'χουν μαζευτεί ένα μήνα οι παίκτες, που'χει διάρκεια κάποια διοργάνωση. Σε μενομωμένα ματς, δεν ασχολούμαι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων. Οπότε, τι…να παίξουμε; Κανονικά, περιμένουμε να μπει Απρίλης. Την άλλη Παρασκευή είναι πρωταπριλιά, από εκεί ξεκινάμε την τελική “μάχη”.

Τι νομίζετε; Κάπου 6-8 καλά κουπόνια έμειναν. Και μετά…πάπαλα, θα πάμε στο Euro. Αυτά τα 6-8 κουπόνια κρίνουν πολλά γιά τους περισσότερους. Οπότε…κράτει οι μηχανές ως την άλλη εβδομάδα. Αυρίο και τη Δευτέρα λίγες εγγλέζες από εμένα και τίποτα άλλο. Τρεις κατηγορίες έχει, μην το…πολυψειρίζω. Εχει κάποια δυνατά φαβορί γιά όσους θέλουνε να ασχοληθούν μαζί τους.

Κάτι Τρανμίρ, κάτι Μπρίστολ Ρόβερς, κάτι Νορθάμπτον, κάτι Μπρέιντρι. Αυτά τα αναφέρω και τα…ξεχνάω. Που μπορώ να σταθώ γιά να βρω κάποια αξία; Στην 1η, έχουμε νέο τεχνικό στην Σκάνθορπ. Αυτή είναι μιά εξέλιξη που…με ιντριγκάρει. Από τότε που'χε απολύσει τον Ρόμπινς ήταν με υπηρεσιακό, τώρα ήρθε ο Γκρέιαμ Αλεξάντερ, πρώην της Φλίτγουντ, ένας καλός και…παραδοσιακός τεχνικός.

Η φωτό είναι από την πρώτη του προπόνηση. Η φόρμα της Σκάνθορπ δεν είναι κακή, πολλά Χ μεν, αλλά δεν είναι και κακός ο απολογισμός “δύο ήττες σε δώδεκα ματς”. Δυνατότητες υπάρχουν εν ολίγοις. Οκ, μιά χαρά και η Μπάρνσλεϊ, αλλά θα έχει και απουσίες ελέω εθνικών ομάδων. Το3.50 το κρατάω. Δεύτερο από την κατηγορία; Το…φαντασματάκι.

Η Κρου. Ντάξει, ξέρω που πάω να μπλέξω. Αλλά ούτε η Σέφιλντ είναι στα καλύτερα της και πέρυσι ακριβώς τέτοια εποχή (28/3), έσκασε ένα…διπλό (1-2) και τελικά η Κρου σώθηκε οριακά. Βρε λές; Στο 8.00 δέχομαι. Στην Λιγκ 2 λοξοκοιτάω την…Νοτς Κάουντι γιατί κι εδώ έχουμε νέο προπονητή! Ο Μαρκ Κούπερ (πρώην Σουίντον). Και μάλιστα, ήρθε με συμφωνία…βαθμών.

“Κάθεσαι ως το Μάη, αν μαζέψεις τόσους, ανανεώνεις” . Η Πόρτσμουθ έχει πνιγεί στο άγχος. Βαρίδια τα πόδια της. Σαφώς και είναι η ομάδα με το καλύτερο υλικό, αλλά τα αποτελέσματα άλλα λένε. Και οκ, γιά 7.5 μιλάμε. Ε, έχω κι ένα…νορμάλ. Την Καρλάιλ. Από την περασμένη εβδομάδα “διέγνωσα” ότι η Γέοβιλ μετά το σούπερ σερί της…ξεφούσκωσε.

Κάτι σαν “ok, well done, σωθήκαμε, ας..αράξουμε”. H Καρλάιλ κακή δεν είναι και ελπίζει ακόμα. Δέχομαι το 2.70. Και τέλος, πάω στην Κόνφερενς. Να τιμήσω πάλι αυτή που με…δικαίωσε πριν μέρες. Κιντερμνίστερ. Σαν…λαγό την εμφάνισα πριν μιά εβδομάδα, στο 7.50 και με ανατροπή κέρδισε. Αμυδρες οι ελπίδες της, αλλά τις κυνηγάει όπως φάνηκε.

Και η Γουόκινγκ…τραγική.Από αρχές Γενάρη που κέρδισε τελευταία φορά, έχει 0-2-7, οι έξι ήττες μαζεμένες. Εντάξει, στο 3.30 μπορώ να πάω δεξιά. Αυτό είναι και ματς Σαββάτου. Νομίζω είναι σαφές το παιχνίδι μου. Φυσικά και χαλαρό. Μονά και δυάδα (μπας και) τα δύο…φαντασματάκια, ένα trixie με Σκάνθορπ, Κιντερμνίστερ, Καρλάιλ, έκλεισα. ΑΡΧΙΚΗ ΚΑΒΑ: 8.

000 μονάδες. Προηγούμενο υπόλοιπο: 13.212 μονάδες. Ποντάρισμα 25-26/3: Μονό αποδεκτό: Νοτς Κάουντι 2 (7.50) με 35 μονάδες. Μονό αποδεκτό: Κρου 2 (8.00) με 30 μονάδες. Και 10 μονάδες στην δυάδα. Trixie: Σκάνθορπ 2 (3.50)-Κιντερμνίστερ 2 (3.30)-Καρλάιλ 2 (2.70) με 22 μονάδες στην τριάδα και από 55 σε κάθε δυάδα. Ολο μαζί 187 μονάδες. Ανοιχτά μπετ: 262 μονάδες. Νέο υπόλοιπο: 12.

950 μονάδες. Αυτά είναι όλα, απλά, λίγα και…ξεκάθαρα. Ούτε ανοίγματα, ούτε άγχη, τίποτα. Κάτι να “τσιμπήσουμε”, να βγει το…χαρτζιλίκι. Εντάξει, αν…βγούνε όλα τότε θα μιλήσουμε αλλιώς (γέλια), αλλά και τίποτα να μην βγει, δεν θα κάτσω να αγχωθώ. Παρόμοια στήλη και την Δευτέρα πλέον, αφού ξαναπαίζουνε οι “μικρές”. Οπότε, Δευτέρα μεσημέρι θα τα ξαναπούμε! Να περάσετε καλά.

Θυμίζω, γιά τους παίζοντες ΟΠΑΠ, τα πρακτορεία αύριο θα είναι κλειστά.

Παλαιότερα άρθρα του Billaras