327

Billaras

Πολλές παγίδες, ελάχιστες αξίες!

Χωρίζουμε τη στήλη (και το μυαλό μας) στα δύο. Αμιγώς ποδοσφαιρικά, οι εικόνες που κρατάμε είναι βασικά από δύο ματς. Απ το Βεστφάλεν (Ιντούνα Παρκ να το λένε οι νέοι) και απ΄το Γουέμπλεϊ. Στο ένα γήπεδο, η Ντόρτμουντ αυτοκτονεί κυριολεκτικά. Με ομάδα “φιλικά προσκείμενη”. Το 2-2 δεν της φτάνει, εχει χάσει πέναλτι στο 0-1, η Μπάγερν το βάζει στο 89΄, ο τίτλος πάει (ξανά) στο Μόναχο! Ολοι πέφτουν ξεροί (συγκλονιστική φωτό).

Και ο κόσμος; Μέσα στην τεράστια πίκρα του, πρώτον δεν…ξεσπάει (εδώ παίζει να είχαμε μπουκάρει μέσα), δεύτερον δεν φεύγει, τρίτον…αποθεώνει τους παίκτες της Ντόρτμουντ, τους χειροκροτεί, τους στηρίζει. Αδιανόητο γιά το δικό μας κεφάλι. Οι γερμανοί δείχνουν τον σωστό δρόμο, μαζί σε χαρές και πίκρες. Γιατί εδώ σε χαρές είμαστε μαζί, αλλά σε πίκρες…ο ψωριάρης (παίκτης που έχασε το πέναλτι) χώρια.

Και κάνουμε και ντου και ζητάμε τα ρέστα. Κάνω κανένα λάθος;

Εικόνα δεύτερη πάλι από Γερμανία. Ερχεται ο τίτλος στη Μπάγερν ξανά, όπως ήρθε. Τι ανακοινώνει η Μπάγερν με τη λήξη του ματς στην Κολωνία; Διαζύγιο με Κααν και Σαλιχάμιτζιτς. Τους κουμανταδόρους της ομάδας δηλαδή. “Κυριοι αποτύχατε”. -Μα πήραμε την κούπα. “Οχι, αποτύχατε.

Κωλοφαρδιά την πήραμε, η Ντόρτμουντ μας την έδωσε, εσείς τα κάνατε σκατά”. Ετσι απλά, ωραία και σωστά. Το τρόπαιο δεν καλύπτει λάθη. Εδώ κάνουμε το…ανάποδο. Χάνονται τρόπαια και φταίνε όλοι οι άλλοι και τα πάντα. Η διαιτησία, ο κορωνοϊός, οι άντίπαλοι πρόεδροι, βάλτε ότι θέλετε. Κάνω μήπως κι εδώ λάθος; Μάλλον όχι.

Και εικόνα τρίτη, που την έχουμε ξαναδεί εδώ στο Betsellers.

Λούτον. Στην Premier League. Μετά από πέναλτι λύγισε την Κόβεντρι. Η εικόνα φυσικά είναι το Κένιλγουορθ Ρόουντ, το είχαμε ξαναδεί το γηπεδάκι, ας βάλω μια πανοραμική του.

Δεξιά “κόβεται” η μια γωνία από τις…ράγες του τραίνου που παιρνούν απ΄εξω.

Αριστερά είναι το πέταλο των φιλοξενούμενων που λέγαμε. Περνάς μέσα από σπίτια και αυλές για να μπεις. Θα…πάθουν σοκ οι “μεγάλες”τη νέα σαιζόν. Μάκη, πρέπει να πάμε εκεί, δεν χάνεται αυτό! Γιά την ιστορία, η Λούτον ήταν στην Κόνφερενς το 2014. Εννιά χρόνια μετά, ανεβαίνει στην Premier League. Το 2015 ανέβηκε Λιγκ 2, το 2019 ανέβηκε Λιγκ 1,το 2020 στην Championship και τώρα…σαλονάτη.

Και ο Μπανζού, ο κογκολέζος, έγινε ο πρώτος παίκτης ever που ανεβαίνει με μιά ομάδα ΟΛΕΣ τις βαθμίδες! Ηταν στη Λούτον από το 2013…

Πάμε τώρα στα στοιχηματικά; Τρίτη αράδα στο χθεσινό κείμενο: Γράφω στη στήλη το εξής απλό:

“ΔΕΝ ακουμπάμε “άχαστα”, άς έρθουν 6-0 το καθένα. Από Ντόρτμουντ ως Στουτγάρδη και άλλα τέτοια”.

Λίγο μετά, κλαίει το σύμπαν. Τέζα η Ντόρτμουντ, τέζα η Στουτγκαρδη, τέζα ακόμα και η Βόλφσμπουργκ απ’ την πεσμένη Χέρτα! Το τι πακέτα χάθηκαν και pre game και live δεν λέγεται. Και καλά live, να το δεχθώ. Αλλά pre game; Η Γερμανία κοινώς έστειλε κόσμο αδιάβαστο, αλλά το χειρότερο είναι γιά όσους δεν είπαν “τι μαλακία έκανα”, αλλά είπαν “μας έστησαν γαμω τα μπούκια”.

Περάστικά τους και καλή αποφυλάκιση (γέλια)!

Κι εγώ έχασα την Οσέρ. Αλλά το πάλεψε (τι χάσανε στο 90΄, τέλος πάντων) αλλα το βασικότερο είναι στο πόσο και πως την έπαιξα! Οπως έχασα και Φράιμπουργκ. Θα τα μετανοιώσω; Προφανώς όχι. Η διαφορά είναι χαώδης, αν δεν την πιάνει κάποιος, ας το γυρίσει στο πλέξιμο…

Και ερχόμαστε στο σήμερα…

Ξεκινάμε με την ιδια ατάκα: ΔΕΝ ακουμπάμε “καιόμενες” της ουράς ως φαβορί.

Εβερτον; Χετάφε; Βερόνα; Αρμίνια; Βρε δεν πά να βάλουν και τέσσερα γκολ; Σε ότι με αφορά, ΝΑΙ, βλέπω Εβερτον να κερδίζει και να σώζεται. Ακουμπάω; ΟΧΙ, ούτε με χειρουργικά γάντια.

Από εκεί και πέρα, τι δεν έχει σήμερα; Νομίζω δεν έχει μεγάλα σημεία. Μπορεί να μας προκύψουν στο live, πχ Γουέστ Χαμ, αλλά pre game δεν είδα κάτι. Λίιιγο Μπράντφορντ μεν, αλλά αν δεν ξέρω 11αδα και προθέσεις της Σίτι, δεν το τολμάω.

Τι έχω κρατήσει λοιπόν; Αρχικά Μόντσα, που μας προέκυψε σήμερα, μετα την ήττα της Σπέτσια. Στο 2,40 το δέχομαι. Καλά είναι, πολλά ματς αήττητη, κίνητρο έχει (την οκτάδα, όπως και είχε και η Τορίνο χθες), ενώ η Λέτσε δεν καίγεται κιόλας. Απαξ και έχασε η Σπέτσια, είναι στο +2 και έχει την ισοβαθμία (ίδια τα μεταξύ τους, καλύτερη διαφορά τερμάτων), άρα ακόμα και να χάσει σήμερα θα θέλει μιά ισοπαλία εντός με την Μπολόνια και σώθηκε).

Ομολογώ ότι σκέφτηκα λίγο και την Εμπολι, αλλά άστο να πάει…

Στην Αγγλία, στο live θα τσεκαρω όσες είπα. Pre game μόνο Αστον Βίλα, αλλά στον ξερό άσο; Χαλιέμαι λίγο απ΄το 2,10 είναι εποχιακό, το 2,45 ήταν το σωστό με την Μπράιτον (οριακό φαβορί δηλαδή). Κοιτάω λοιπόν κάποιο combo. 1+g/g=3,50 και 1+over 1,5=2,50. Καλά είναι αυτά. Θα προτιμήσω το 2ο, μου καλύπτει και το 2-0 ας πούμε.

Φυσικά στο “φτιάξε αγορά” να πάρουμε άσο αρχικά. Στόκπορτ στον τελικό δεν αγγίζω παρότι “το βλέπω”, όπως έπεσα μέσα και στον χθεσινό αλλά δεν το ακούμπησα.

Μετά, έχω ένα τίμιο over+g/g της Χιρόνα με την Μπέτις, στο 2,10. Ανετη κιόλας η Μπετις, ας προσφέρουν θέαμα. Και τέλος, έχω κι ένα ειδικό, ένα fun bet που όμως λέω να το “μετατρέψω” σε σημείο κανονικό.

Τον…Δουβίκα! Ειναι +1 γκολ απ’τον Σίμονς της PSV, o προπονητής του το είπε καθαρά ότι σήμερα θα παίξουν γι αυτό, θα τον ψάξουν ακόμα περισσότερο. Η Εμεν μου μοιάζει σάκος του μποξ, και απογοητευμένη και με το μυαλό στα κρίσιμα μπαράζ σωτηρίας, αγγαρεία θα κάνει σήμερα. Πάρτε ότι θέλετε από τον Δουβίκα, το over 1,5 goal+1 =2,60, σκορερ anytime+1=2,37, ακόμα και το over 2,5 on target αξίζει (στο 4+).

Εγώ θα πάω στο “μαζεμένο” 1+anytime Δουβίκας του 2,37. Τίμιο, ασφαλές και όχι τόσο fun bet. Πάντα από το “φτιάξε αγορά” να πάρουμε αρχικά τον άσο αν γίνει 2-0.

Αυτά έχω. Μιά τετράδα “μικρών”.

Πως θα τα “πλέξει” ο καθένας σας, δεν ξέρω. Εγω λέω να πάω με τα γκολ μαζι και τα σημεία μαζί.

Δηλαδη Χιρόνα over+g/g με Ουτρέχτη 1+any time Δουβίκας (2,10Χ2,37) και μετά Βίλα 1+over 1,5 με Μόντσα 1 (2,40Χ2,40).

Δύο δυάδες. Η τελική χημεία δική σας, αν θέλετε ρίξτε και…μιά μονάδα στην τετράδα!

Τα λέμε chat στα αγγλικά ματς (απολογούμαι για χθες), νέα στήλη Τρίτη ή Τετάρτη!

Παλαιότερα άρθρα του Billaras